Η ισπανική Energy Sistem αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται να δαπανήσετε μια περιουσία για να αποκτήσετε ένα smartphone με σύστημα διπλής κύριας κάμερας.

Tα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι κάτοχοι ενός premium smartphone επιχειρεί να φέρει στη μεσαία κατηγορία η Energy Sistem (και όχι το Sistem δεν περιέχει ορθογραφικό λάθος!). Με την πρώτη ματιά, το βλέμμα μαγνητίζουν οι δύο κάμερες στο πίσω μέρος της συσκευής, με το dual tone LED flash ανάμεσά τους και το χαρακτηριστικό λογότυπο της εταιρείας, την καρδιά, να κάνει μια διακριτική εμφάνιση από κάτω. Το σύστημα διπλής κάμερας αποτελείται από έναν αισθητήρα IMX258 13MP που φέρει την υπογραφή της Sony και έναν συμπληρωματικό στα 5MP. Η συνύπαρξη των δυο καμερών στην «πλάτη» του Energy Phone Pro 3 επιτρέπει λήψεις σε συνθήκες που ο φωτισμός είναι φτωχός, καθώς και την εφαρμογή ενός εντυπωσιακού bokeh εφέ στα πορτρέτα ή την αλλαγή του focus ακόμα και μετά τη λήψη. Περνώντας στην πρόσοψη, η 5MP κάμερα διαθέτει φακό γωνίας 85ο, ώστε να μπορείτε να συμπεριλάβετε όλη την παρέα σας στις selfies!

Το επόμενο «συστατικό» της επιτυχημένης συνταγής του Energy Phone Pro 3 είναι η Full HD 5.5 ιντσών IPS οθόνη του, η οποία προστατεύεται από ανθεκτικό γυαλί Dragontrail με μια ειδική επίστρωση που βοηθά στο να περιορίζονται οι δαχτυλιές. Για τα αποτυπώματά σας άλλωστε, υπάρχει ο σαρωτής στην πρόσοψη που δεν περιορίζεται στο να ξεκλειδώνει απλά τη συσκευή, αλλά μπορεί να επωμιστεί επιπρόσθετες έξυπνες λειτουργίες.

Το 4G κινητό μπορεί να υποδεχθεί δύο κάρτες SIM ή μια SIM και μια κάρτα microSD έως 256GB, αν και τα 32GB ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου δύσκολα θα σας φανούν λίγα. Ο λιτός μεν, αξιοπρεπής δε (οκταπύρηνος άλλωστε) επεξεργαστής δεν θα σας προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη πως συνοδεύεται από 3GB RAM και μια ταχύτατη έκδοση του Android 7.0, δίχως περιττά layers από πλευράς κατασκευαστή. Ολοκληρώνουμε τη ματιά μας στη συσκευή με την μπαταρία των 3.000mAh που προσφέρει κάτι παραπάνω από ικανοποιητική αυτονομία και φορτίζει στο 65% μέσα σε μόλις μία ώρα!

Mας άρεσε

  • Σύστημα διπλής κύριας κάμερας
  • Full HD και «ευρύχωρη» οθόνη
  • Το «καθαρό» Android 7.0 ενισχύει τις επιδόσεις

Δεν μας άρεσε

  • Τα αξιόλογα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά μας προδιέθεταν για έναν ακόμα ταχύτερο επεξεργαστή

Οθόνη: 5.5 ιντσών IPS LCD, Full HD ανάλυσης 1920×1080 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων • Επεξεργαστής: MediaTek MT6750 Οcta-Core με 4xCortex-A53 στο 1GHz και 4xCortex-A53 στα 1.5GHz. ARM Mali-T860 MP2 GPU • Μνήμη: 3GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 32GB (επεκτάσιμος με microSD έως 256GB) • Κάμερα: Κύρια διπλή κάμερα (Dual