Η Dell EMC παρουσίασε το νέο ενοποιημένο πρόγραμμα συνεργατών καναλιού, το οποίο σχεδιάστηκε εξ’αρχής λαμβάνοντας υπόψη τα καλύτερα στοιχεία των δύο προηγούμενων προγραμμάτων παγκόσμιας κλάσης.

Το πρόγραμμα καθορίζει ένα εντυπωσιακό νέο πλαίσιο συνεργασίας που ικανοποιεί τις ανάγκες των συνεργατών σήμερα και στο μέλλον. Καταρτισμένο μαζί με τους συνεργάτες σε παγκόσμιο επίπεδο, οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος είναι η απλότητα, η προβλεψιμότητα και η κερδοφορία.

«Το παγκόσμιο επιχειρείν αλλάζει ταχύτητα καθώς ολοένα και περισσότεροι πελάτες θέτουν σε προτεραιότητα δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού. Η Dell EMC και οι συνεργάτες της έχουν μοναδική τοποθέτηση, με στόχο να βοηθήσουν τους πελάτες σε αυτή την εξελικτική πορεία τους» ανέφερε ο John Byrne, President, Global Channel, Dell EMC. «H Dell EMC παρέχει μεγάλες δυνατότητες στους συνεργάτες της, μέσα από ένα κορυφαίο σύνολο λύσεων στον κλάδο που περιλαμβάνει καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις. Επιπλέον, το νέο πρόγραμμα συνεργατών Dell EMC, παρέχει την υποστήριξη και τα προγράμματα για την επιτυχία των συνεργατών.»

Ο Michael Collins, Senior Vice President, Channel, Dell EMC EMEA, προσέθεσε: « Έχουμε σχεδιάσει προσεκτικά το πρόγραμμα συνεργατών μας για να είναι το πιο ελκυστικό στον κλάδο. Παρέχουμε πραγματικά, τόσο τα μέσα και τις ευκαιρίες, όσο και την αναγνώριση και την κερδοφορία που επιθυμούν και αξίζουν οι συνεργάτες μας. Στηρίζουμε τους συνεργάτες μας και επενδύουμε στην επιτυχία τους».

Τα επίπεδα του προγράμματος και ειδικές καταστάσεις

Τα νέα επίπεδα συνεργατών, σχεδιάστηκαν για να ενισχύουν τους συνεργάτες της Dell EMC σε σχέση με τον ανταγωνισμό και να θέτουν την πορεία για την ανάπτυξη. Περιλαμβάνουν τα επίπεδα Titanium, Platinum και Gold καθώς και τη νέα διάκριση στο επίπεδο Titanium, Titanium Black.

Τα οφέλη για τους συνεργάτες παροχής λύσεων περιλαμβάνουν γενναίες ανταμοιβές που εστιάζουν σε κερδοφόρες δράσεις όπως η ανάπτυξη νέων έργων, οι πωλήσεις υπηρεσιών (περιλαμβάνονται υπηρεσίες συμβουλευτικής, εγκατάστασης, υποστήριξης και εκπαίδευσης), η συμμετοχή σε εκπαιδεύσεις και η πώληση του πλήρους εύρους προϊόντων. Όσο ένας συνεργάτης αναπτύσσεται στο επίπεδό του, τα οφέλη του αυξάνονται.

Η διάκριση Titanium Black είναι ένας ειδικός τιμητικός χαρακτηρισμός, ο οποίος παρέχεται μόνο μετά από πρόσκληση και είναι σχεδιασμένος για την ενίσχυση συνεργατών που έχουν αναπτύξει μια εξαιρετικά στενή σχέση με την Dell EMC.

Το ενοποιημένο πρόγραμμα περικλείει το σύνολο του οικοσυστήματος συνεργατών της Dell EMC, στο οποίο ανήκουν οι πάροχοι λύσεων, πάροχοι υπηρεσιών cloud, στατηγικοί συνεργάτες outsource, συνεργάτες OEM, systems integrators και συνεργάτες διανομής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μοναδικές παραμέτρους με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και κίνητρα, τα οποία αφορούν στον συγκεκριμένο τύπο συνεργασίας και το αντίστοιχο επίπεδο.
Στη στρατηγική του πλήρους οικοσυστήματος, περιλαμβάνεται και το πρόγραμμα «Powered by Dell EMC» για τις περιπτώσεις ενσωμάτωσης τεχνολογιών της Dell EMC στην αγορά.

Συνεργάτες Διανομής
Η Διανομή αποτελεί θεμελιώδη άξονα για να βοηθήσει τους συνεργάτες να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών τους και η Dell EMC επενδύει στην ανάπτυξη αυτού του τομέα. Το πρόγραμμα διανομής προσφέρει ένα αναλυτικό σύνολο προνομίων, στο οποίο περιλαμβάνονται: το βασικό σχήμα ανταμοιβών που αποδίδεται από την πρώτη πώληση, σχήματα επιτάχυνσης της ανάπτυξης με βάση συγκεκριμένη στόχευση συνεργατών και κλάδων και επιδότηση υπηρεσιών. Επίσης, πόροι που διατίθενται σε τριμηνιαία βάση για την ανάπτυξη της αγοράς (Market development funds, MDF) μπορούν να διατεθούν σε δράσεις όπως η ενδυνάμωση της αγοράς, η αύξηση της ζήτησης και η διαχείριση των ανθρώπινων πόρων. Όλοι οι συνεργάτες διανομής που είναι εξουσιοδοτημένοι από την Dell EMC, εντάσσονται στο επίπεδο Authorized Distributor, στο οποίο ο καθένας παραμένει με την επίτευξη ελάχιστου ετήσιου τζίρου, ποσοστού διείσδυσης υπηρεσιών και ικανοποίησης των απαιτήσεων εκπαίδευσης.

Προβλεψιμότητα: Όροι συνεργασίας
Η Dell EMC δεσμεύεται στην επιβράβευση των συνεργατών της για την ανάπτυξη νέων έργων, μέσω μιας ενοποιημένης και βελτιστοποιημένης διαδικασίας, και ενός Διεθνούς Πλαισίου Συμμόρφωσης Συνεργατών. Το πρόγραμμα κατοχύρωσης συμφωνίας (Deal Registration) βοηθάει στην προστασία των συνεργατών που προωθούν ενεργά τα προϊόντα και τις λύσεις της Dell EMC στους πελάτες τους. Οι συνεργάτες με κατοχυρωμένες και εγκεκριμένες ευκαιρίες λαμβάνουν πλεονεκτήματα στην τιμολόγηση αλλά και προστασία από πωλήσεις direct.

Η προστασία θητείας συνεργατών από το τμήμα Infrastructure Solutions Group (ISG) επεκτείνεται και για τους λογαριασμούς commercial
Η Dell EMC οραματίζεται την επέκταση της δραστηριότητας των συνεργατών σε νέες και υφιστάμενες αγορές ως μια επέκταση της δύναμης πωλήσεων της ίδιας της εταιρείας. Για αυτό, η Dell EMC επεκτείνει την προστασία θητείας των συνεργατών που υπήρχε ήδη στα προϊόντα αποθήκευσης (storage) και στα υπόλοιπα προϊόντα όπως, servers, networking, converged / hyper-converged, και backup. Έτσι, παρέχει τη δυνατότητα συνεργασίας για το πλήρες εύρος των λύσεων ISG, σε εγκεκριμμένους λογαριασμούς. Το νέο πρόγραμμα θα παρέχει μεγαλύτερη προβλεψιμότητα για να επιτρέψει στους συνεργάτες δυναμική ανάπτυξη με την Dell EMC. Το πρόγραμμα επιτρέπει στην εταιρεία ένα πλαίσιο συνεργασίας με αμοιβαία οφέλη.

Για να βοηθήσει τους συνεργάτες να σχεδιάσουν την ανάπτυξή τους και να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους, η Dell EMC παρουσίασε το πλαίσιο συνεργασίας για συστήματα Storage (Storage Incumbency) τον Οκτώβριο του 2016. Το πρόγραμμα αναγνωρίζει τις σχέσεις που οι συνεργάτες έχουν δημιουργήσει με τους πελάτες με βάση τα ιστορικά στοιχεία απόδοσης με στόχο να ελαχιστοποιήσει πιθανά εμπόδια και να διασφαλίσει την ταύτιση μεταξύ των ομάδων πωλήσεων της Dell EMC και των συμμετεχόντων συνεργατών.

Με το νέο μοντέλο συνεργασίας που επεκτείνεται σε όλο το εύρος των λύσεων ISG ,σε σχέση με την παλαιότερη δυνατότητα για πρόσβαση σε συγκεκριμένο τομέα προϊόντων για ένα λογαριασμό, λογαριασμοί commercial με έγκριση συμμετοχής στο νέο μοντέλο θα έχουν πρόσβαση σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων ISG στο οποίο περιλαμβάνονται Server, Networking, Storage, Backup, Converged/Hyperconverged και Λύσεις. Το πλαίσιο συνεργασίας ISG θα παρέχει προστασία σε όλες τις λύσεις datacenter και θα επιτρέπει την ανάπτυξη των πωλήσεων σε όλο το εύρος προϊόντων ISG. Επιπλέον, παρέχει στους συνεργάτες την ευκαιρία ανάπτυξης νέων πελατών ή νέων τμημάτων της αγοράς σε υφιστάμενους πελάτες για όλο το εύρος των ISG λύσεων. Οι λεπτομέρειες της λειτουργίας του προγράμματος ISG incumbency βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ανακοινωθούν σύντομα.

Υπηρεσίες
Οι συνεργάτες μπορούν να καλλιεργήσουν πιο στενές σχέσεις, παρέχοντας μεγαλύτερη αξία στους πελάτες και αυξάνοντας την κερδοφορία τους με την προσθήκη των δικών τους δυνατοτήτων συνδυαστικά με τις υπηρεσίες Dell EMC. Το νέο πρόγραμμα δίνει στους συνεργάτες επιλογές για την αξιοποίηση δυνατοτήτων ανάπτυξης με την παροχή υπηρεσιών. Οι συνεργάτες μπορούν να μεταπωλούν υπηρεσίες Dell EMC και να κερδίσουν σημαντικές ανταμοιβές και συνεισφορές στις απαιτήσεις του επιπέδου τους. Συνεργάτες που λαμβάνουν αναγνώριση για Υπηρεσίες στον συμβουλευτικό τομέα, στην εγκατάσταση και τεχνική υποστήριξη, μπορούν να συνεργαστούν με την Dell EMC στην παροχή υπηρεσιών ή να παρέχουν οι ίδιοι υπηρεσίες Dell EMC.

Απλότητα: Ενεργοποίηση Πόρων και Τεχνολογίας – Ενοποιημένη Πύλη Συνεργατών
Για την προώθηση της εμπειρίας των συνεργατών, θα υπάρχει ένα portal του προγράμματος συνεργατών Dell EMC με βελτιστοποιημένη λειτουργία, ξεχωριστή για κάθε κατηγορία συνεργατών και εργαλεία ανάπτυξης που παρέχουν ένα εξαιρετικά μεγάλο εύρος πληροφοριών για ενεργοποίηση. Το portal αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του την εβδομάδα της 20ης Φεβρουαρίου.

Μέσα από το portal, οι συνεργάτες της Dell EMC θα έχουν πρόσβαση στα εργαλεία που χρειάζονται και σε πόρους όπως:
Πρόγραμμα ανταμοιβών (Rebates) και παρακολούθηση των χρηματοδοτήσεων ενδυνάμωσης της αγοράς (MDF Tracking)
Εργαλεία πωλήσεων & Marketing
Οδηγοί προγραμμάτων και υλικά εκδηλώσεων
Οφέλη και Απαιτήσεις εξειδικευμένες για κάθε χώρα
Απαντήσεις σε Συχνές Ερωτήσεις
Εκπαίδευση & Πιστοποίηση
Κατοχύρωση Συμφωνίας (Deal Registration )
Πόροι για Υπηρεσίες & Υποστήριξη
Εργαλεία υποβολής προσφορών & αγορών

Κερδοφορία: Πλούσιες Ανταμοιβές και πόροι ανάπτυξης αγορών (MDF)
Η ευκαιρία για κερδοφορία αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο του προγράμματος, επιβραβεύοντας τους συμμετέχοντες συνεργάτες με αξιόλογες ανταμοιβές. Βασικές ανταμοιβές παρέχονται ως άμεση επιστροφή χρημάτων, ενώ ανταμοιβές ανάπτυξης επιβραβεύουν τους συνεργάτες που αναπτύσσουν σε βάθος χρόνου τις επιχειρηματικές τους δράσεις στα αντίστοιχα προϊόντα Dell EMC. Ακόμη, οι συνεργάτες που προωθούν υπηρεσίες για την επέκταση σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, μπορούν να κερδίσουν πρόσθετες ανταμοιβές πέραν του βασικού σχήματος ανταμοιβών και των ανταμοιβών για την ανάπτυξη. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα σταδιακών επένδυσεων μέχρι το ύψος των $150 εκατομμυρίων για την ενίσχυση του προγράμματος ανταμοιβών και την ανάπτυξη της αγοράς. Οι επενδύσεις μπορούν να αφορούν είτε σε ανάθεση έργου είτε σε χρηματοδότηση προτάσεων που κατατίθενται.

Επενδύσεις στους συνεργάτες παροχής Υπηρεσιών
Καθώς οι επιχειρήσεις επιταχύνουν τη μετάβασή τους σε αμιγώς ψηφιακές δράσεις και μοντέλα παροχής υπηρεσιών που βασίζονται στο cloud, η Dell EMC αυξάνει τη δέσμευσή της , μέσω πρόσθετων επενδύσεων στον τομέα Παροχής Υπηρεσιών Cloud στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Συνεργατών. Οι επενδύσεις αυτές ξεκινούν με αυξημένους πόρους για την υποστήριξη στρατηγικής εισόδου στην αγορά και τη δημιουργία ομάδων μηχανικών για την παροχή συγκεκριμένων λύσεων παρόχων υπηρεσιών, τα οποία υποστηρίζονται από ένα σχήμα ανταμοιβών με βάση τις πωλήσεις και πρόσβαση σε κονδύλια ανάπτυξης. Τα κονδύλια μπορούν να αφορούν είτε σε ανάθεση έργου είτε σε χρηματοδότηση προτάσεων που κατατίθενται.

Η δράση Cloud Partner Connect
Η δράση της Dell EMC Cloud Partner Connect διευκολύνει την ανάπτυξη σχέσεων μεταπωλητών μεταξύ των παρόχων Λύσεων και των παρόχων Υπηρεσιών Cloud. Επιτρέπει στους παρόχους λύσεων να επεκτείνουν τις προσφορές τους, περιλαμβάνοντας κορυφαίες υπηρεσίες cloud για τους πελάτες τους, με ελάχιστη επένδυση και την ισχύ της Dell EMC.

Δέσμευση στους συνεργάτες OEM
Κάθε πελάτης OEM είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές απαιτήσεις για την κυκλοφορία προϊόντων. Το πλάνο συνεργατών OEM σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των Dell EMC OEM και των πελατών τους. Οι συνεργάτες OEM της Dell EMC επιλέγονται προσεκτικά με βάση τους πόρους και τις δυνατότητές τους και είναι αφοσιωμένοι στην εξυπηρέτηση των πελατών OEM στην αποτελεσματική κυκλοφορία προϊόντων στην αγορά. Οι συνεργάτες ΟΕΜ συμπληρώνουν τις λύσεις Dell EMC προσθέτοντας υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως ολοκλήρωση hardware και software για ειδικές εφαρμογές, τελική συναρμολόγηση και δοκιμή, επιλογές χρηματοδότησης, διαχείριση αποθέματος, ενοποίηση και αποστολή, ειδικές απαιτήσεις υποστήριξης και λύσεις διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας.

Δηλώσεις Αναλυτή
«Το νέο πρόγραμμα συνεργατών Dell EMC σχεδιάστηκε για την ανάπτυξη και την κερδοφορία των συνεργατών», δήλωσε ο Kevin Rhone, Director, Channel Acceleration, Enterprise Strategy Group. «Αυτό το νέο, ενοποιημένο πρόγραμμα, προωθεί τις καλύτερες πτυχές των δύο προγραμμάτων και πραγματικά επεκτείνεται σε σχέση με ό,τι υπήρχε μέχρι σήμερα στον κλάδο, σε ότι αφορά στην υποστήριξη και την αναγνώριση των συνεργατών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι εξαιρετικά ελκυστικό για τους συνεργάτες και την Dell EMC επιτρέποντας πρόσθετη ανάπτυξη στον κλάδο».

Δηλώσεις Συνεργατών
«Το νέο ενοποιημένο πρόγραμμα, θα προσφέρει στο παγκόσμιο οικοσύστημα μεταπωλητών και system integrators της Arrow ευκαιρίες, για να παρέχουν μεγαλύτερη αξία στους πελάτες και να αυξήσουν την κερδοφορία τους» ανέφερε ο Benjamin Klay, Vice President, Infrastructure Systems Group for Enterprise Computing Solutions, Arrow Electronics. «Η Dell EMC διαφοροποιείται, με ένα εκτεταμένο εύρος λύσεων προστιθέμενης αξίας και μια έμπρακτη δέσμευση στις ανάγκες της κοινότητας των συνεργατών της.»
«Το νέο πρόγραμμα συνεργατών Dell EMC προσφέρει αμοιβαία οφέλη και μας επιτρέπει να συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην ανάπτυξή μας» δήλωσε η Sonia St. Charles, CEO, Davenport Group. «Η διαφάνεια και η προσβασιμότητα σε προϊόντα και λύσεις για το datacenter μας επιτρέπουν να ικανοποιήσουμε διάφορες ανάγκες πελατών και παρέχουν νέες δυνατότητες εσόδων μέσω πολλαπλών τρόπων επίτευξης των κριτηρίων για κάθε βαθμίδα συνεργασίας».

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός οδηγεί τις επιχειρηματικές μας δράσεις και με το εύρος του χαρτοφυλακίου της Dell EMC μπορούμε να ανταποκριθούμε σε πολύπλοκες απαιτήσεις πελατών», δήλωσε ο Bob Murphy, President, Presidio North. «Το νέο πρόγραμμα συνεργατών Dell EMC, μας επιτρέπει να παρέχουμε λύσεις με μεγαλύτερη ευελιξία, ενώ διατηρούμε την προβλεψιμότητα που μας είναι απαραίτητη. Μαζί με την υποστήριξη και τις δράσεις ενεργοποίησης που υπάρχουν στο πρόγραμμα, πιστεύω ότι το κοινό μας μέλλον θα είναι λαμπρό».

«Η νέα κατάσταση συνεργασίας (Titanium Black) θα μας προσφέρει νέες δυνατότητες. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στο πλαίσιο της συνεργασίας από τη σκοπιά της καινοτομίας» δήλωσε ο Jim Kavanaugh, CEO, World Wide Technology, Inc., «Η επιτάχυνση της ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο είναι κάτι πραγματικά συναρπαστικό».