Η Xiaomi, η εταιρεία που έχει ήδη κερδίσει το προσωνύμιο «η Apple της Κίνας», χάρη στην καινοτομία της, έρχεται και επισήμως στη χώρα μας «δια χειρός» Info Quest Technologies.

Με έτος ίδρυσης το όχι και τόσο μακρινό 2010, η Xiaomi κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια να καθιερωθεί στη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας, ακολουθώντας τη συνταγή των πρωτοποριακών προϊόντων σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.

Eχοντας πουλήσει περισσότερα από 61 εκατ. smartphones το 2014 και έχοντας κατακτήσει την ιδιαίτερα απαιτητική κινεζική αγορά, η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα την επέκτασή της στο εξωτερικό, «εισβάλοντας» από τα τέλη του 2016 επίσημα και στην ευρωπαϊκή αγορά με ειδικές εκδόσεις προϊόντων που πληρούν τις αντίστοιχες λειτουργικές και κανονιστικές προδιαγραφές. Αρκετούς μήνες νωρίτερα, ωστόσο, χιλιάδες Ελληνες είχαν ήδη τολμήσει να παραγγείλουν online συσκευές Xiaomi, «γοητευμένοι» από την αρκετά δελεαστική τιμή και τα πλούσια τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Η απουσία, όμως, επίσημης υποστήριξης και localization της συσκευής πάντοτε αποτελούσε τροχοπέδη για τη μετεξέλιξη της Xiaomi σε μια mainstream μπράντα ευρείας αποδοχής, περιορίζοντάς την απήχησή της στους «μύστες» της τεχνολογίας που λάτρευαν τους πειραματισμούς με τη συσκευή τους. Ολα αυτά ίσχυαν, βέβαια, μέχρι να αναλάβει η Info Quest Technologies, εταιρεία του ομίλου Quest, να διαθέσει επισήμως τα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας στην ελληνική αγορά.

Η Χiaomi χρησιμοποιεί το «MI» στο λογότυπο της από τις λέξεις «Mobile Internet», αλλά και «Mission Impossible», καθώς αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις που φαίνονταν κυριολεκτικά αδύνατες να επιτευχθούν. Στον πυρήνα της εμπειρίας χρήσης των smartphones της βρίσκεται το περιβάλλον MIUI, το οποίο ενισχύει με περαιτέρω λειτουργικότητα το Android.

Ενας από τους πρώτους εκπροσώπους του brand στη χώρα μας είναι το Redmi Note 3, ένα high-end κινητό με τιμή μεσαίας κατηγορίας! Οπως όλα τα Μi Phone που διατίθενται από την Info Quest Technologies, το Redmi Note 3 διαθέτει πλήρες ελληνικό περιβάλλον (ROM) και δύο χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας.

Ενα κομψό μεταλλικό σασί αγκαλιάζει μια Full HD οθόνη 5.5 ιντσών 1080p που θα χαροποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς. Η χρήση της το βράδυ είναι άνετη λόγω της λειτουργίας νυχτερινής οθόνης, ενώ το διάβασμα γίνεται ξεκούραστο με την επιλογή της λειτουργίας οθόνης διαβάσματος, που μειώνει το μπλε φως και προστατεύει τα μάτια από την κούραση.

Σε ρόλο «καπετάνιου» συναντάμε τον πανίσχυρο εξαπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 650, συνεπικουρούμενο από 3GB RAM, μνήμη που συνήθως συναντάμε μόνο στα μοντέλα -«ναυαρχίδες» άλλων εταιρειών.

«Τσιγκουνιές» δεν έγιναν ούτε στον αποθηκευτικό χώρο, με 32GB να είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν εφαρμογές, games, φωτογραφίες και βίντεο! Οι gamers θα ενθουσιαστούν και με την Adreno 510 GPU, ικανή να ανταποκριθεί ακόμα και στα απαιτητικότερα παιχνίδια. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η μπαταρία των 4.050mAh, η δυνατότητα σύνδεσης σε ταχύτατα δίκτυα WiFi γενιάς AC, ενώ το υπερπολυτελές προφίλ του Redmi Note 3 ολοκληρώνει ένας αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος, κάτω από την «άγρυπνη» κάμερα των 16MP. Η τελευταία, μάλιστα, διαθέτει Phase Detection Autofocus με εστίαση σε μόλις 0,1 sec και πλήθος βοηθητικών λειτουργιών.

Κλείνοντας, ιδιαίτερα χρήσιμη είναι και η εφαρμογή Mi Remote, η οποία με τη βοήθεια υπέρυθρων μπορεί να ελέγξει από την τηλεόραση μέχρι και το κλιματιστικό σας, αντικαθιστώντας οποιοδήποτε τηλεκοντρόλ!

Mας άρεσε
Υψηλότατες προδιαγραφές σε χαμηλότατη τιμή!
Επίσημη ελληνική ROM και πλήρης υποστήριξη από την Info Quest Technologies
To περιβάλλον MIUI κάνει ακόμα πιο φιλικό το Android
Κορυφαία μπαταρία 4.050mAh

Δεν μας άρεσε
Θα το προτιμούσαμε λίγο λεπτότερο και ελαφρύτερο
Απουσία NFC

SPECS
Οθόνη: 5.5 ιντσών IPS, ανάλυσης 1920×1080 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων • Επεξεργαστής: Hexa Core Qualcomm MSM8956 Snapdragon 650 με 4x Cortex-A53 στα 1.4GHz & 2x Cortex-A72 στα 1.8GHz, GPU Adreno 510 • Μνήμη: 3GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 32GB (επεκτάσιμος με microSD έως 256GB) • Κάμερα: Κύρια 16MP f/2.0 με phase detection autofocus σε 0,1 sec και dual-LED flash και 5MP f/2.0 selfie-cam • Συνδεσιμότητα: WiFi 802.11b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1 • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS, FM Radio, fingerprint sensor, Mi Remote • Δίκτυο: 4G • Μπαταρία: 4.050mAh • Λειτουργικό: Android 6.0.1 • Διαστάσεις: 152,5x76x8,65 χιλ. • Βάρος: 164 γρ.