Η Ericsson και η Cisco μετατρέπουν σε εικονικό το δίκτυο κορμού και IP της Vodafone Hutchison Αυστραλίας

Η Ericsson θα ηγηθεί του προγράμματος μετασχηματισμού, με την ευθύνη όχι μόνο να δημιουργήσει την υποδομή αλλά και να διασφαλίσει ότι το σύστημα που θα παραδοθεί θα είναι πλήρως λειτουργικό από άκρο σε άκρο

Η Vodafone Hutchison Αυστραλίας (VHA) έχει στόχο την αύξηση της ευελιξίας του δικτύου, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και δαπανών κεφαλαίου, την ταχύτερη υλοποίηση των υπηρεσιών και τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών

Το έργο αποτελεί την πρώτη σημαντική συνεργασία μεταξύ Ericsson και Cisco στον τομέα τηλεπικοινωνιακών υποδομών στο cloud, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την εξέλιξη του δικτύου κορμού και IP της VHA προς την τεχνολογία τεμαχισμού δικτύων.

Η Ericsson και η Cisco Systems θα προχωρήσουν σε μετασχηματισμό και εικονικοποίηση των δικτύων της Vodafone Hutchison Αυστραλίας (VHA), συμβάλλοντας στην καλύτερη προετοιμασία της VHA για τις νεοεμφανιζόμενες υπηρεσίες και στην εξέλιξη του δικτύου κορμού της εταιρείας με στόχο μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητα προγραμματισμού χάρη στην τεχνολογία τεμαχισμού δικτύων.

Μέσω της απλούστευσης του δικτύου και των υποδομών της, η VHA θα αποκτήσει εργαλεία που θα της επιτρέψουν μεγαλύτερη ευελιξία και καινοτομία στον τρόπο εισαγωγής υπηρεσιών στην αγορά, με αποτέλεσμα βελτιωμένη εμπειρία συμμετοχής των πελατών, καθώς και μείωση των λειτουργικών δαπανών και δαπανών κεφαλαίου.

Η συμφωνία αποτελεί την πρώτη σημαντική συνεργασία μεταξύ της Ericsson και της Cisco στον τομέα τηλεπικοινωνιακών υποδομών στο cloud.

Ο Kevin Millroy, Chief Technology Officer της VHA, δηλώνει: «Η Ericsson και η Cisco είναι οι προμηθευτές των τωρινών μας δυνατοτήτων στους τομείς δικτύων κορμού και δρομολόγησης, άρα αποτελούν τους ιδανικούς εταίρους για τη μετάβασή μας σε εικονικοποιημένο περιβάλλον. Ο μετασχηματισμός αυτός μας επιτρέπει να εισαγάγουμε νέες εφαρμογές που προάγουν την καινοτομία, βελτιώνοντας παράλληλα τις υπηρεσίες προς τους πελάτες και την εμπειρία των χρηστών. Η νέα υποδομή επιτρέπει στην Vodafone να στραφεί προς νέες αγορές και επιχειρηματικά μοντέλα, όπως το διαδίκτυο των αντικειμένων (Internet of Things) – είμαστε ενθουσιασμένοι με τις μελλοντικές προοπτικές αυτής της συνεργασίας.»

Η Rima Qureshi, επικεφαλής της Ericsson στη Βόρεια Αμερική και υπεύθυνη για τη στρατηγική συνεργασία με τη Cisco, δηλώνει: «Η συμφωνία για τον σημαντικό αυτό μετασχηματισμό αποδεικνύει ξεκάθαρα τις ευρύτερες δυνατότητες της Ericsson στον τομέα του μετασχηματισμού και των λειτουργιών από άκρο σε άκρο, καθώς και το γεγονός ότι μπορεί να είναι ένας έμπιστος συνεργάτης σε έναν τέτοιο μετασχηματισμό. Καθώς είναι η πρώτη συνεργασία μεταξύ της Ericsson και της Cisco στον τομέα τηλεπικοινωνιακών υποδομών στο cloud, αποδεικνύει επίσης πώς η διεθνής συνεργασία μας επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών μας σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων.

Ως υπεύθυνη της ενοποίησης, η Ericsson έχει την ευθύνη να ενοποιήσει τις υποδομές Ericsson και Cisco, να δημιουργήσει την υποδομή, αλλά και να διασφαλίσει ότι το σύστημα που θα παραδοθεί θα είναι πλήρως λειτουργικό από άκρο σε άκρο.»

Η Yvette Kanouff, Senior Vice President & General Manager της Cisco στον τομέα παρόχων υπηρεσιών, δηλώνει: «Η Cisco και η Ericsson συνεργάζονται με σημαντικούς στρατηγικούς πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο τη δημιουργία μιας έγκυρης τηλεπικοινωνιακής υποδομής στο cloud. Η ευρεία και σημαντική αυτή συνεργασία με την VHA δείχνει πώς οι δύο εταιρείες μας, αξιοποιώντας τα συμπληρωματικά μας πλεονεκτήματα, καινοτομούν στον τεχνικό και εμπορικό τομέα και προσφέρουν κορυφαίου επιπέδου ενοποίηση συστημάτων προς όφελος των πελατών μας.»

Η προσφερόμενη λύση, με κοινή αρχιτεκτονική, αποτελείται από το σύστημα Ericsson Hyperscale Datacenter System και από στοιχεία λογισμικού όπως τα Ericsson Cloud Execution Environment, Ericsson Cloud Manager, Cloud SDN controller, σε συνδυασμό με τα Cisco WAN Automation Engine, Cisco Network Services Orchestrator (NSO), Cisco IP Network VNFs συμπεριλαμβανομένων των IOS XR 9000v και Cloud Services Router 1000v, καθώς και φυσικές και εικονικοποιημένες τεχνολογίες ασφαλείας όπως οι Adaptive Security Appliance και η θύρα ασφαλείας Cisco Firepower, σε συνδυασμό με υπηρεσίες και υποστήριξη. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται η επιλογή που έκανε η VCA το 2014 όταν ανέθεσε στην Ericsson να αντικαταστήσει και να αναβαθμίσει ολόκληρο το δίκτυο κορμού της VHA, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, τεχνολογία εικονικοποίησης EPC και IMS/φωνής μέσω LTE.

Η Ericsson και η Cisco – δύο κορυφαίες εταιρείες στους τομείς της ανάπτυξης και παροχής δικτύωσης, κινητικότητας και επικοινωνίας cloud – ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2015 μια παγκόσμια συνεργασία με στόχο τη δημιουργία των δικτύων του μέλλοντος. Χάρη στη συνεργασία αυτή, οι πελάτες απολαμβάνουν ό,τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν οι δύο εταιρείες: δρομολόγηση, κέντρα δεδομένων, δικτύωση, κινητικότητα, διαχείριση και έλεγχο, καθώς και ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Αυτή η στρατηγική συνεργασία νέας γενιάς προωθεί την ανάπτυξη, επιταχύνει την καινοτομία και ωθεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό που ζητούν οι πελάτες από κάθε επιχειρηματικό κλάδο. Μέχρι σήμερα, πάνω από 250 ενεργές συνεργασίες με πελάτες έχουν μετατραπεί σε αντίστοιχες εμπορικές συμφωνίες. Από τις συμφωνίες αυτές, πάνω από 60 αφορούν IP (δρομολόγηση και μεταφορά) και υπηρεσίες σε πολλές χώρες του κόσμου. Μέσα στο 2016, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν συμφωνίες με τις εταιρείες 3 στην Ιταλία, Vodafone στην Πορτογαλία, Aster στην Δομινικανή Δημοκρατία και Cable & Wireless στην Καραϊβική.