H Seiko Epson Corporationμε ανακοίνωσε ότι οι 3LCD βιντεοπροβολείς της πέτυχαν συνολικά πωλήσεις 20 εκατομμυρίων τεμαχίων, παγκοσμίως.

H Epson λάνσαρε τον πρώτο 3LCD βιντεοπροβολέα το 1989. Σήμερα, η προβολή παρουσιάσεων σε οθόνη μεγάλου μεγέθους θεωρείται δεδομένη, αλλά αυτή η πρακτική δεν υπήρχε μέχρι τα μέσα του 1990, όταν η Epson λάνσαρε τον ELP-3000, έναν compact, ελαφρύ, φορητό και φωτεινό βιντεοπροβολέα.

Οι βιντεοπροβολείς χρησιμοποιούνται πλέον εκτενώς, για παράδειγμα, σε επιχειρηματικές παρουσιάσεις σε γραφεία, σε οικιακό κινηματογράφο, στην εκπαίδευση και σε επαγγελματικές χρήσεις, όπως συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις. Συνεχίζοντας να εξελίσσει τους 3LCD βιντεοπροβολείς που καλύπτουν τις ανάγκες αυτών των αγορών, η Epson έχει κατορθώσει να διατηρήσει τη θέση της ως τον νούμερο ένα προμηθευτή προβολέων παγκοσμίως για 15 συνεχόμενα χρόνια και επίσης, να πετύχει αυτό το ορόσημο συνολικά στις παγκόσμιες πωλήσεις.

1

Η δυναμική της Epson πηγάζει από ένα ολοκληρωμένο, καθετοποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο, μέσα στο οποίο η εταιρία προγραμματίζει, σχεδιάζει, κατασκευάζει και πουλά προϊόντα που βασίζονται σε βασικές τεχνολογίες και βασικές συσκευές που αναπτύσσει και κατασκευάζει η ίδια. Η Epson αναπτύσσει ανεξάρτητα και παράγει σε μεγάλο όγκο δυναμικές, ανταγωνιστικές βασικές συσκευές, όπως υψηλής θερμοκρασίας TFT πάνελ που είναι το κεντρικό εξάρτημα των βιντεοπροβολέων. Η βαθιά εξοικείωση με κάθε ένα από αυτά τα εξαρτήματα, δίνει στην Epson ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Επιτρέπει στην εταιρία να προγραμματίζει και να σχεδιάζει δυναμικά, διαφοροποιημένα προϊόντα που μπορεί να παράγει μόνη της, βασισμένη στην κατασκευαστική της εμπειρία.

2

Ο Junichi Watanabe, chief operating officer, του τμήματος Visual Products Operations) δηλώνει «Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό το επίτευγμα που αποτελεί ορόσημο. Η επιτυχία μας μέχρι σήμερα – και στο εξής – βασίζεται στην ικανότητά μας να βρισκόμαστε μπροστά στις εξελίξεις και να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που η αξία τους ξεπερνά τις προσδοκίες των πελατών μας και που φέρνουν θετικές αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων.

unspecified

Όπως αναφέρθηκε στο Epson 25 Corporate Vision, το όραμα μας είναι να τελειοποιούμε αυθεντικές συσκευές και τεχνολογίες προβολής και να δημιουργούμε εξαιρετικές οπτικές εμπειρίες και ένα φυσικό περιβάλλον οπτικής επικοινωνίας για κάθε περίσταση. Χρησιμοποιώντας τις μοναδικές τεχνολογίες μας, θα δημιουργήσουμε αξία που δεν μπορεί να αντιγραφεί από άλλα formats και θα προσφέρουμε μια νέα οπτική εμπειρία σε μια ευρεία γκάμα περιπτώσεων και τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένου του να εισάγουμε την έννοια της προβολής ως εργαλείο φωτισμού.