Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας από την NBG Business Seeds.

Απομένουν τρεις εβδομάδες για την κατάθεση προτάσεων στον 7o Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας».

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες. Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες: 1.Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα 2.Περιβάλλον και τεχνολογία 3.Πολιτισμός και τεχνολογία. Η υποβολή των προτάσεων θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στις 15.00 . Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. Για να υποβάλλετε πρόταση στο διαγωνισμό πατήστε εδώ.

Παρουσιάσεις του προγράμματος NBG Business Seeds στα Οpen Coffee Θεσσαλονίκης και Πάτρας

Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών, στελέχη του προγράμματος NBG Business Seeds θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις του προγράμματος στα Open Coffee Θεσσαλονίκης και Πάτρας. Πιο συγκεκριμένα, στο Open Coffee Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στον χώρο we, ο Δρ. Σπύρος Αρσένης συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds θα παρουσιάσει τον 7ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, τις καινούργιες συνεργασίες του προγράμματος NBG Business Seeds καθώς και τον νέο Be finnovative fintect accelerator της Εθνικής Τράπεζας. Ο Μάριος Παπαδόπουλος, Co-founder & CEO της εταιρείας Wifins, πρώτης νικήτριας του 7ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds, θα παρουσιάσει την ομώνυμη πλατφόρμα Wifins©, το πρωτοποριακό μέσο εκτέλεσης προσωποποιημένων και διαδραστικών ενεργειών επικοινωνίας και διαφήμισης, που βασίζεται σε Wi-Fi δίκτυα. Αντίστοιχες παρουσιάσεις θα γίνουν και στο Open Coffee Πάτρας την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Επίκεντρο+ (Νόρμαν 16 & Αγ. Διονυσίου) στις 19:00.

Συνεργασία με ΙΑΤΙ (Israel Advanced Technology Industries)

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 1/6/2016 με επιτυχία οι κλειστές συναντήσεις στελεχών της ΙΑΤΙ με εταιρείες του προγράμματος NBG Βusiness Seeds. Υλοποιήθηκε με την ενεργή υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα. Στις συναντήσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι έξι εταιρειών του προγράμματός μας (Goodvidio, insybio, SourceLair, nestcargo, giaola και PDplus) καθώς επίσης και πέντε σημαντικά στελέχη της ΙΑΤΙ τα οποία ταξίδεψαν ειδικά για αυτόν τον σκοπό από το Ισραήλ. Παρουσιάστηκε η μέχρι τώρα πορεία των εταιρειών του προγράμματος ΝΒG Business Seeds, καθοδηγήθηκαν σε θέματα ανάπτυξης της δραστηριότητάς τους και διερευνήθηκαν πιθανές συνέργειες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα ακολουθήσουν περαιτέρω δράσεις ανάπτυξης και επικοινωνίας του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων της Ελλάδος με αυτό του Ισραήλ.

Συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο της nestcargo

Υποδεχόμαστε τη nestcargo (www.nestcargo.com) υπηρεσία της εταιρίας Truckbird, νικήτρια του 4ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας, στο δίκτυο των νεοφυών εταιρειών που χρηματοδοτούμε μέσω συμμετοχής στο εταιρικό τους κεφάλαιο. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική αγορά διεθνών μεταφορών που φέρνει σε επαφή εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις με μεταφορικές και διαμεταφορικές εταιρείες. Βοηθά επιχειρήσεις να βρουν άμεσα και αποτελεσματικά τον κατάλληλο μεταφορικό συνεργάτη για αποστολή φορτίων μέσω ξηράς, θαλάσσης και αέρος στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 και δραστηριοποιείται έκτοτε στην ελληνική αγορά, με βλέψεις ανάπτυξης σε γειτονικές χώρες.

Με ρεκόρ συμμετοχών και με τη βράβευση 10 προτάσεων ολοκληρώθηκε ο 6ος διαγωνισμός «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» στις 25 Μαΐου 2016

Τελετή βράβευσης 6ουΣτον φετινό Διαγωνισμό που διεξήχθη για έκτη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχαν, μεμονωμένα ή σε ομάδες, 777 άτομα και υπεβλήθησαν 436 προτάσεις. Η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Κατσέλη, μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Για την Εθνική Τράπεζα, η στήριξη της καινοτόμου εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, αποτελεί στρατηγική επιλογή». Απονεμήθηκαν δέκα βραβεία: Το πρώτο χρηματικό βραβείο 20.000€ απονεμήθηκε στον Μάριο Παπαδόπουλο για την πρότασή του με τίτλο «Wifins» Το δεύτερο χρηματικό βραβείο 10.000€ στον Κωνσταντίνο Συνοδινό για την πρότασή του με τίτλο «ChampionsID» . Το τρίτο χρηματικό βραβείο 6.000€ στoν Εμμανουήλ Τσικανδυλάκη για την πρότασή του με τίτλο «Sunnyclist» και το τέταρτο χρηματικό βραβείο 4.000€ στην ομάδα των Βασιλικής Μπικιά, Δέσποινας – Αναστασίας Ευθυμιάδου, Δημήτριου Ιακωβάκη, Κωνσταντίνου Μαυροδή και Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη για την πρότασή τους με τίτλο «Prognosis». Απονεμήθηκαν επίσης έξι πέμπτα χρηματικά βραβεία, 1.500€ έκαστο στους υπόλοιπους νικητές με τις προτάσεις: «Booksecrets», «Streamowl» , «WarRates» , «Smartfield», «Trustporter», και «Noodio».