Η Sony παρουσίασε τον νέο full-frame φακό για το σύστημα φωτογραφικής μηχανής E-mount, το φακό macro FE 50mm F2.8 (μοντέλο SEL50M28).

Ιδανικός για καθημερινή χρήση, αυτός ο ευέλικτος φακός macro 50mm έχει μέγιστο διάφραγμα F2.8, που προσφέρει εκπληκτική ποιότητα εικόνας και εφέ αποεστίασης φόντου, ενώ με τη δυνατότητα macro 1:1, που SEL50M28_Aδιαθέτει, δίνει τη δυνατότητα στο φωτογράφο να συλλαμβάνει ευκρινή κοντινά πλάνα. Επιπλέον, οι ολοκληρωμένες ρυθμίσεις του, στις οποίες περιλαμβάνονται ο διακόπτης της λειτουργίας εστίαση, το περιοριστικό εύρους εστίασης και το κουμπί διατήρησης της εστίασης, εξασφαλίζουν μια ποιοτική εμπειρία λήψεων macro για πάρα πολλούς χρήστες.

Είναι τέλειος για σκηνικά και πορτρέτα, αλλά και λήψεις macro. Προσφέρει ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,16 μ. και ένα ευρύτερο κάδρο για να συλλαμβάνετε περισσότερο φόντο, σε σχέση με τους macro φακούς με μεγαλύτερο μήκος εστίασης. Με βάρος μόλις 236 γρ., αυτός ο ελαφρύς και φορητός φακός θα σας συντροφεύει παντού. Είναι ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία και είναι κατάλληλος για χρήση σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Ο νέος φακός macro FE 50mm F2.8 διαθέτει ένα γυάλινο στοιχείο ED (Extra-low Dispersion), που χρησιμοποιείται ως αντιστάθμισμα στη χρωματική απόκλιση άξονα σε κοντινή εστίαση, αποδίδοντας ευκρινείς εικόνες υψηλής ποιότητας. Χάρη στο σχεδιασμό του με κυκλικό άνοιγμα παράγει όμορφα εφέ αποεστίασης φόντου, ενώ η οπτική και μηχανική κατασκευή του μειώνουν το φαινόμενο αναλαμπών (flare) και ειδώλων (ghosting) ακόμα και χωρίς το καπάκι του φακού.

Ο φακός SEL50M28 θα είναι διαθέσιμος στην αγορά από τον Οκτώβριο του 2016