Σημαντικά βήματα έχουν γίνει στον τομέα της ασφάλειας των  Windows 10  υποστηρίζει το PC World σε ειδικό αφιέρωμα και αυτό έχει ως συνέπεια να δυσκολεύονται οι επιθέσεις σε αυτά.

Αναλυτικότερα, όπως υποστηρίζει  το PC World, η  Microsoft με τα Windows 10 έχει δυσκολέψει την προσπάθεια en-INTL-L-Windows-10-Home-KW9-00265-RM1-mncoτων  hackers, έχοντας ενσωματωμένα εργαλεία κατά του malware, τα οποία μπορούν να εντοπίσουν  κακόβουλα scripts στη μνήμη ενός υπολογιστή.

Ακόμα τείχος ασφαλείας δημιουργεί και η ύπαρξη virtual PC στα Windows 10, για τον περιορισμό των επιθέσεων, όπως αναφέρει το   PC World.

Υπάρχει επίσης δυνατότητα προστασίας του Active Directory, κάτι το οποίο επιμελούνται οι administrators Windows 10 συστημάτων, έχοντας σύνδεση στο cloud.Χαρακτηριστική περίπτωση είναι όσοι διαχειρίζονται πολλά συνδεδεμένα συστήματα, όπως  ένα εταιρικό δίκτυο, είναι σε θέση να ελέγχουν ποιος έχει πρόσβαση στο Active Directory, με τα Windows 10.

Σε γενικές γραμμές, καταλήγει το αφιέρωμα, τα Windows 10 έχουν υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, αποτρέποντας επιθέσεις των  hackers.