Έχοντας περάσει πάνω από τρία χρόνια ζωής το Nokia Lumia 525 δεν είναι μία απο τις πιο ισχυρές συσκευές που υπάρχουν στην αγορά.
Παρόλα αυτά όμως υπάρχουν χρήστες που προσπαθούν να «πειραματιστούν» μαζί του.
Όπως διαβάσαμε αυτές τις ημέρες ένας ταλαντούχος hacker-modder,ο Triszka Balázs, κατάφερε androidmarshmallowofficiallargeνα τρέξει στη συσκευή της Microsoft λειτουργικό Android 6.0 με το CyanogenMod 13.
Βέβαια παρακολουθώντας την όλη διαδικασία που ακολούθησε διαπιστώνουμε ότι  δεν ήταν εύκολη και προφανώς δεν απευθύνεται σε απλούς χρήστες, καθώς χρησιμοποίησε πολλά προγραμματικά tricks.Τελικώς, κρίνοντας από πολλά videos που δημοσίευσε στο YouTube, το Lumia 525 ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις.
Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο εμπνευστής αυτής της προσπάθειας  ήθελε να παρέχει δωρεάν τον source code που χρησιμοποίησε, όπως ακόμα και έναν installer που θα έδινε τη δυνατότητα και σε άλλους χρήστες να είναι ελεύθεροι να πειραματιστούν, όμως η συσκευή Lumia 525 που χρησιμοποίησε για τις δοκιμες του δεν ανταποκρίθηκε καθώς η μνήμη του τερμάτισε στα ξαφνικά και έτσι πρέπει να αναζητήσει ένα νέο Lumia 525 για να συνεχίστει το αυτό το project.
 Αν και όπως αναφέρει κάποιες λειτουργίες της συσκευής δεν δουλεύουν ακόμα , παρ’όλα αυτά και μόνο που κατάφερε να το εφαρμόσει σε ένα smartphone της Microsoft είναι πολύ μεγάλη επιτυχία.