Η ESET ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση της τελευταίας έκδοσης του ESET Remote Administrator, την επιχειρηματική λύση της για multi-platform απομακρυσμένη διαχείριση.

Η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά για να διευκολύνει τη ζωή των IT Administrators.

Η νέα έκδοση διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης εργασιών για ελαχιστοποίηση του χρόνου ενασχόλησης, ενώ επιτρέπει την αυτόματη εκτέλεση ενεργειών βάσει δυναμικών ομάδων, ακόμα και όταν τα τερματικά είναι offline και δεν είναι συνδεδεμένα με το ESET Remote Administrator (ERA). Επίσης, έχει προστεθεί ένας οδηγός «wizard» ώστε μετά την τοποθέτηση να γίνεται διαισθητική εγκατάσταση και λειτουργία σε οποιοδήποτε περιβάλλον, ενώ διαθέτει επανασχεδιασμένο περιβάλλον για τη μαζική εγκατάσταση κινητών συσκευών. Στα πλεονεκτήματα της έκδοσης αυτής συγκαταλέγεται οπωσδήποτε η αυτόματη εισαγωγή σε CSV.

«Στόχος μας ήταν να κάνουμε την συνολικότερη εμπειρία του χρήστη με το ESET Remote Administrator ακόμη πιο ομαλή σε κάθε στάδιο – από τις πολύ σύνθετες εργασίες, όπως η εγκατάσταση και η λειτουργία μέχρι και τις πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις, όπως οι άδειες, η διαχείριση πολιτικών, η αναβάθμιση των υποδομών και η αντιμετώπιση προβλημάτων», εξηγεί ο Michal Jankech, Business Product Manager στην ESET.

Με βελτιωμένο web περιβάλλον εργασίας, οι IT Administrators και οι ομάδες ασφαλείας έχουν μια πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει στο εσωτερικό του οργανισμού και μπορούν να προσδιορίσουν τις σχέσεις μεταξύ των δεδομένων και των χρηστών.

Επιπλέον, μπορεί να εγκατασταθεί σε Windows και σε Linux servers, ενώ διατίθεται και ως εικονική συσκευή. Το ESET Remote Administrator χρησιμοποιεί ενσωματωμένα εργαλεία, δυναμική προστασία από απειλές, και έχει μια νέα αρχιτεκτονική βασισμένη σε agents για βελτιστοποίηση της ασφάλειας των δικτύων και παράλληλη ελαχιστοποίηση του κόστους διαχείρισης.

Τα νέα χαρακτηριστικά και οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν:
• Επανασχεδιασμένες διαδικασίες εγκατάστασης του agent, με περισσότερες επιλογές για κάθε μέγεθος δικτύου
• Νέο πρόγραμμα εγκατάστασης με περισσότερες επιλογές
• Απλοποίηση του ERA για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις