Η Nikon προσφέρει νέα μοντέλα γυαλιών και πεδιοσκοπίων από τη σειρά Monarch, με κύριο χαρακτηριστικό τους την ευελιξία στη χρήση κάτω από όλες τις συνθήκες. 

Παρέχοντας υψηλή οπτική απόδοση με ευκρίνεια από άκρη σε άκρη και όμορφα φυσικά χρώματα μέσα από ένα compact σώμα, τα νέα κιάλια MONARCH HG 8×42 και 10×42 προσφέρουν την καλύτερη απόδοση ακόμα και μεταξύ των μοντέλων MONARCH. Το ευρύ φαινομενικό οπτικό πεδίο (60,3˚ για τα 8Χ42 και 62,2˚ για τα 10Χ42) προσφέρει καταπληκτική θέαση, ενώ το σύστημα φακών με διόρθωση καμπυλότητας πεδίου διασφαλίζει ευκρινή και καθαρή εικόνα μέχρι την περιφέρεια του φακού.

Το κρύσταλλο εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (ED) διορθώνει τη χρωματική εκτροπή, παρέχοντας μια εικόνα με υψηλή αντίθεση και υψηλή ανάλυση με φυσική αναπαραγωγή χρωμάτων. Όλοι οι φακοί και τα πρίσματα διαθέτουν πολυστρωματική επίστρωση υψηλής ποιότητας, ενώ το πρίσμα τύπου roof διαθέτει υψηλής ανάκλασης διηλεκτρική επίστρωση πρίσματος πολλαπλών στρώσεων. Αυτός ο συνδυασμός επιτυγχάνει εξαιρετικά φωτεινή εικόνα με μετάδοση φωτός έως και 92% υψηλότερη.

Η κομψή σχεδίαση είναι compact και ελαφριά, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να τα έχετε μαζί σας όπου κι αν πάτε, ενώ το σώμα από κράμα μαγνησίου και η επίστρωση του φακού για αντοχή στις χαρακιές εξασφαλίζουν ανθεκτικότητα και αξιοπιστία. Η μεγάλη απομάκρυνση ίριδας διασφαλίζει καθαρό οπτικό πεδίο ακόμα κι αν φοράτε γυαλιά, ενώ τα στρεφόμενα και συρόμενα ελαστικά προσοφθάλμια διευκολύνουν την τοποθέτησή τους στη σωστή απόσταση από τα μάτια. Είναι ιδανικά για οποιαδήποτε εξωτερική δραστηριότητα, ενώ το γεμάτο με αέριο άζωτο σώμα εξασφαλίζει στα κιάλια MONARCH HG κορυφαία αδιάβροχη απόδοση σε βάθος μέχρι 5 m και για 10 λεπτά. Το εσωτερικό θάμπωμα αποτρέπεται μέσα στο σύστημα οπτικών μηχανισμών ακόμα και σε περιβάλλοντα χαμηλής πίεσης, μέχρι και σε ύψη 5.000 μέτρων, ώστε να βλέπετε πάντα καθαρά όταν χρειάζεται.

MONARCH FS 82ED_A_MEP_20_60_right side_Large

Παράλληλα, η Nikon Corporation είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία των νέων μοντέλων πεδιοσκοπίων MONARCH, στα οποία περιλαμβάνονται τέσσερα σώματα πεδιοσκοπίων και τρία προσοφθάλμια, αποκλειστικά σχεδιασμένα για τη νέα σειρά. Εφαρμόζοντας νέα οπτική σχεδίαση, τα πεδιοσκόπια MONARCH παρέχουν υψηλή οπτική απόδοση με πεντακάθαρο οπτικό πεδίο. Ως διάδοχοι των πεδιοσκοπίων ED82/EDIII, θα σας προσφέρουν μια συναρπαστική νέα εμπειρία στην παρατήρηση της φύσης.

Τα πεδιοσκόπια MONARCH εξασφαλίζουν ένα οπτικό πεδίο υψηλής αντίθεσης με κρύσταλλο ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) της Nikon και αληθινή χρωματική πιστότητα, διαθέτοντας πολυστρωματική επίστρωση σε όλους τους φακούς και τις επιφάνειες των πρισμάτων για ισχυρή μετάδοση του φωτός. Το βελτιστοποιημένο σύστημα εστίασης επιτρέπει ταχύτερη και πιο σταθερή εστίαση.

Τα προσοφθάλμια MEP χρησιμοποιούν ένα νέο σύστημα οπτικών μηχανισμών και διαθέτουν ένα σύστημα φακών με διόρθωση καμπυλότητας πεδίου που επιτυγχάνει σταθερή ευκρίνεια και καθαρότητα σε ολόκληρο το οπτικό πεδίο, ενώ επίσης εξασφαλίζουν μεγάλη απομάκρυνση ίριδας. Καθένα από τα προσοφθάλμια MEP, όταν προσαρτάται στο πεδιοσκόπιο, είναι αδιάβροχο, εξασφαλίζοντας ασφαλή χρήση ακόμα και σε απρόσμενες καιρικές μεταβολές.

Είτε παρακολουθείτε πουλιά είτε απολαμβάνετε κάποιο θέαμα που προσφέρει η φύση στον νυχτερινό ουρανό, το σώμα των πεδιοσκοπίων από κράμα αλουμινίου παρέχει ανθεκτικότητα και αντοχή φτιαγμένη για το μεγαλείο της υπαίθρου. Όσο μακριά κι αν χρειάζεται να ταξιδέψετε και ανεξάρτητα από το πόσο ακραίες είναι οι συνθήκες, τα πεδιοσκόπια MONARCH έχουν σχεδιαστεί για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Nikon, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.nikon.gr