Τα έχετε δει στην τηλεόραση, έχετε διαβάσει για αυτά και ανυπομονείτε να πειραματιστείτε με κάποιο quadcopter, αλλά δεν προτίθεστε να ξοδέψετε μια περιουσία. Η λύση έρχεται από την Άπω Ανατολή… και μάλιστα χωρίς έξοδα αποστολής!

20160301165905_77263Στοιχίζει κάτι λιγότερο από 45€ και αποτελεί μια οικονομική πρόγευση όλων όσων μπορεί να κάνει ένα quadcopter εξοπλισμένο με κάμερα. Η αλήθεια είναι πως μόλις έφτασε το πακέτο του εν λόγω προϊόντος για δοκιμή από το www.gearbest.com, δεν περιμέναμε πως με 45€ θα αντικρίζαμε κάτι συναρπαστικό, οπότε ο πήχης των προσδοκιών μας τοποθετήθηκε σε σημείο ανάλογο με το κόστος του JXD 509W. Το quadcopter, ωστόσο, δεν άργησε να μας διαψεύσει, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για μια αγορά που αναμφίβολα αξίζει τον χαρακτηρισμό «value for money».

Μην παρασυρθείτε, λοιπόν, από την χαμηλή τιμή του και θεωρήσετε πως θα αρχίσετε να το πετάτε στα 2 μέτρα χαλαρά μέσα στο σαλόνι σας. Το JXD 509W χρειάζεται οπωσδήποτε ανοιχτό χώρο, καθώς με το που θα αγγίξετε τα χειριστήρια του  2.4GHz Wireless Remote Control θα πεταχτεί σαν «δαίμονας» στον αέρα, με ισχύ που θα ζήλευαν πολύ ακριβότερα quadcopters. Για το λόγο αυτό, δεν θα το συνιστούσαμε για δώρο σε παιδιά πχ του Δημοτικού, τουλάχιστον όχι χωρίς επίβλεψη από κάποιον μεγαλύτερο. Αντιθέτως, αποτελεί μια εξαιρετική οικογενειακή ασχολία, μια δραστηριότητα που μπορεί να χαρίσει αξέχαστες στιγμές σε γονείς και παιδιά. Αν μάλιστα, κάποιος είναι πιο… μερακλής, μπορεί να αποσυναρμολογήσει εύκολα τα κομμάτια του drone όπως η κάμερα, οι έλικες κ.λπ.  για εκπαιδευτικούς λόγους. Στη συσκευασία άλλωστε θα βρείτε δυο κατσαβίδια, προστατευτικά για τους έλικες καθώς και 4 ανταλλακτικά τους. Τα τελευταία, μάλλον θα περάσει καιρός μέχρι να τα επιστρατεύσετε καθώς η κατασκευή του quadcopter χρησιμοποιεί εύκαμπτο πλαστικό που σπάει αρκετά δύσκολα. Ειδικά οι έλικες μπορούν να καμφθούν μέχρι και 90 μοίρες χωρίς να σπάσουν και πιστέψτε μας, δοκιμάσαμε αρκετά τις αντοχές του, «καρφώνοντάς» το σε ότι βρίσκαμε μπροστά μας!

Η μπαταρία του drone είναι αποσπώμενη και επαναφορτιζόμενη (3.7V 600mA Lipo), μέσω οποιαδήποτε θύρας USB (πχ του υπολογιστή σας). Με λίγο παραπάνω από μια ώρα φόρτισης εξασφαλίζετε 8 με 10 λεπτά πτήσης.

1456822785468802Το τηλεχειριστήριο λειτουργεί ασύρματα (WiFi) στα 2.4GHz ώστε να μπορεί να συμπληρωθεί ή και να υποκατασταθεί ακόμα από οποιοδήποτε tablet ή smartphone. Έχει εμβέλεια μέχρι 100 μέτρα και είναι πληρέστατο σε λειτουργίες και χειριστήρια, με δύο μοχλούς για πλοήγηση, ειδικά πλήκτρα για Headless Mode, 3D Rollover, One Key Automatic Return, , One Key Taking Off / Landing κ.α. Την τροφοδοσία του remote control αναλαμβάνουν 4 συμβατικές μπαταρίες AA (δεν συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία).

Το quadcopter με τη σειρά του διαθέτει γυροσκόπιο έξι αξόνων, ηλεκτρικό μοτέρ τύπου «brushed» και HD κάμερα 720P.  Μπορεί να μεταφέρει την εικόνα της κάμεράς του στην οθόνη του κινητού σας, να γυρίσει πίσω σε εσάς με το πάτημα ενός κουπιού, να ενεργοποιήσει τα φώτα του για να είναι ορατό τη νύχτα και να κάνει παντός είδους ακροβατικά (όπως να κάνει 3D rollover). Είναι επίσης εξοπλισμένο με βαρόμετρο για να προσαρμόζει τη συμπεριφορά του ανάλογα με το ύψος της πτήσης.

Για να αποκτήσετε, βέβαια, πλήρη έλεγχο στο τι κάνετε με το JXD 509W, θα χρειαστεί να προπονηθείτε αρκετά με το χειρισμό του. Η διαφορά με ένα drone των 500€ είναι πως θα το κάνετε πολύ πιο ελεύθερα, με λιγότερο άγχος και περισσότερο διασκεδαστικά! Αν είστε, λοιπόν, αρχάριος στον κόσμο των drones, εκπαιδευτείτε με το JXD 509W του gearbest.com και αποφασίστε αν μετέπειτα θέλετε να επενδύσετε σε κάτι ακριβότερο ή αν καλύψατε το… απωθημένο σας με μια λύση προσαρμοσμένη στην εποχή της κρίσης!

Το βρήκαμε εδώ: http://www.gearbest.com/rc-quadcopters/pp_328232.html