H Εpson εξαγοράζει εξολοκλήρου την ιταλική εταιρεία κατασκευής εκτυπωτών υφάσματος Robustelli.

Η Epson υπέγραψε συμφωνία με την οικογένεια Robustelli για την 100% εξαγορά του κεφαλαίου της Fratelli Robustelli S.r.l. (“Robustelli”), ηγέτη στη βιομηχανία της εκτύπωσης υφασμάτων. Η συμφωνία στοχεύει να προωθήσει συνέργειες και να αυξήσει επιπλέον την προστιθέμενη αξία για τον πελάτη διευρύνοντας το πεδίο της μακρόχρονης συνεργασίας των δύο εταιρειών στην ψηφιακή inkjet εκτύπωση υφάσματος.

Η ένταξη της Robustelli στον Όμιλο Epson θα της επιτρέψει να αξιοποιήσει την κατασκευαστική ικανότητα της Epson, προσφέροντας τα πλεονεκτήματα των ψηφιακών inkjet εκτυπωτών υφάσματος σε περισσότερους πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Epson να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της Robustelli για να επισπεύσει την ανάπτυξη των ψηφιακών inkjet εκτυπωτών υφάσματος, που βελτιώνουν περαιτέρω τη δυναμική των εταιρειών προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών με μια ευρύτερη σειρά προϊόντων. Ως μέρος της βελτιωμένης επίσπευσης, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να εστιάσουν σε απο κοινού R&D προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Η παγκόσμια αγορά ψηφιακής εκτύπωσης υφάσματος αναμένεται να αναπτυχθεί με ετήσιο ρυθμό 25% περίπου. Πέραν από το ότι η Epson θα χρησιμοποιήσει το κατασκευαστικό δίκτυό της για να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση, θα αξιοποιήσει επίσης το παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων και εξυπηρέτησης για να παράσχει το Monna Lisa2 σε περισσότερες χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Πρόεδρος της Robustelli έχει προγραμματιστεί να οριστεί ο κος Sunao Murata, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων του Τμήματος Επιχειρήσεων Επαγγελματικών Εκτυπώσεων της Epson. Ο κος Murata σχολίασε: «Πρόκειται για μια πολύ συναρπαστική εξέλιξη για τον Όμιλο Epson. Καθώς η αγορά για υψηλής ποιότητας ψηφιακή εκτύπωση υφάσματος επεκτείνεται, πιστεύω ότι η επισημοποίηση της σύμπραξής μας με τη Robustelli κατ’ αυτόν τον τρόπο, μάς τοποθετεί σε σπουδαία θέση προς την ικανοποίηση των αναγκών αυξανόμενων αριθμών πελατών, που αναζητούν να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα προηγμένων ψηφιακών λύσεων, οι οποίες θα τους βοηθήσουν στην προώθηση των εταιρειών τους. Θα εργαστούμε στενά με τους συναδέλφους μας στη Robustelli για να φτάσουμε τον Monna Lisa σε άλλο επίπεδο και να παραμείνουμε ηγέτες στον κλάδο».

EPSON AND ROBUSTELLI EXECS

«Είμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι που γινόμαστε μέλος του Ομίλου Epson» είπε ο Valerio Robustelli, ένας εκ των ιδιοκτητών της F.lli Robustelli. «Η συνεργασία μας με την Epson οδήγησε στην ανάπτυξη του Monna Lisa, ενός βιομηχανικού ψηφιακού εκτυπωτή υφάσματος. Ο συνδυασμός των δεξιοτήτων αμφότερων είναι η φυσική κατάληξη μιας διαδικασίας καινοτομίας προκειμένου να ικανοποιήσουμε πελάτες στην Ιταλία και στον υπόλοιπο κόσμο».

Με έδρα στο Κόμο, την καρδιά της ιταλικής και ευρωπαϊκής βιομηχανίας εκτύπωσης υψηλής ποιότητας υφάσματος, η Robustelli ειδικεύεται στην ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση ψηφιακών inkjet εκτυπωτών υφάσματος, κυρίως με τη σειρά Monna Lisa,την οποία ξεκίνησε να αναπτύσσει με την Epson το 2003. Αυτό το προϊόν καθιέρωσε ένα ισχυρό εταιρικό προφίλ παρέχοντας όμορφες χρωματικές διαβαθμίσεις και αναπαραγωγή χρώματος, κερδίζοντας έτσι επαίνους από τους πελάτες.