Το ελληνικό Δημόσιο αποφασίζει να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός, με την υιοθέτηση της ρύθμισης που αφορά στην αμιγώς ηλεκτρονική διακίνηση όλων των εγγράφων.

Η σχετική ρύθμιση, όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια ημερίδας στη Θεσσαλονίκη για την ανοιχτή διακυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, θα συμπεριληφθεί προσεχώς σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

forologiki_dilwsi

«Τις επόμενες μέρες θα κάνουμε μία κίνηση που θα είναι ενταγμένη στον νόμο για την κινητικότητα και αφορά την ηλεκτρονική διαχείριση των εγγράφων υποχρεωτικά, σε βαθμό εξουσιοδότησης, ώστε, αν δεν γίνεται, να μην έχουν διοικητική ισχύ», είπε ο κ. Βερναρδάκης. Ο ίδιος επικαλέστηκε μελέτη του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την οποία «μόνο το χαρτί και το τόνερ ετησίως κοστίζουν περίπου 500 εκατ. ευρώ».

Oπως εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, η μεταρρύθμιση του Δημοσίου μπορεί να υλοποιηθεί τάχιστα –μέσα σε έξι μήνες– «εφόσον υπάρξει μια συμπαγής κοινωνική δυναμική», ενώ θα πρέπει να αποφευχθούν κρίσεις και νέες απολύσεις.