Βασικά συστατικά της βραδιάς ήταν τα τουρνουά, τα blockbuster games και τα πλούσια δώρα.

Η LG Electronics (LG) ήταν χρυσός χορηγός στο Xbox Arena Festival, που διοργανώθηκε από την Microsoft Ελλάς την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στο Κτήριο 56 του «Ελληνικού Κόσμου». Πρόκειται για το μεγαλύτερο Xbox event που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή να φθάνει τους 2.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας οι οποίοι απόλαυσαν διασκεδαστικές δραστηριότητες και συμμετείχαν σε συναρπαστικά τουρνουά διεκδικώντας απίστευτα δώρα.

LG@Xbox Arena Festival photo 2

Η LG έδωσε το παρόν στο Xbox Arena Festival προσφέροντας LG 21:9 UltraWide Full HD IPS LED Monitors 29 ιντσών τα οποία απογείωσαν την gaming εμπειρία των επισκεπτών. Συγκεκριμένα, στο χώρο της εκδήλωσης ήταν εγκατεστημένοι περισσότεροι από 70 σταθμοί Xbox One με LG 21:9 gaming monitors δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναμετρηθούν με τους αντιπάλους τους σε συναρπαστικά τουρνουά Xbox One τίτλων, όπως είναι το FIFA 16, NBA 2K16, Halo 5: Guardians και DOOM.

Τα μοντέλα της σειράς LG 21:9 UltraWide διαθέτουν σχεδιασμό CINEMA Screen, προσφέροντας μια πραγματικά μοναδική εμπειρία θέασης με ανάλυση Quad HD (3440 x 1440), περίπου 2,4 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με μια οθόνη Full HD και 1,8 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με ένα UltraWide Full HD 21:9 monitor, για υψηλή ευκρίνεια και ζωντάνια στις εικόνες. Χάρη στην τεχνολογία FreeSync, τα LG 21:9 UltraWide Full HD IPS LED Monitors είναι ιδανικά για gaming εξασφαλίζοντας την ομαλή αναπαραγωγή τους, ενώ με την επιλογή Game Mode, ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει την ποιότητα της εικόνας ανάλογα με το είδος (genre) του παιχνιδιού που παίζει όπως FPS, RTS και Custom Game.

LG@Xbox Arena Festival photo 3

Το χαρακτηριστικό Dynamic Action Sync επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πιο γρήγορες αντιδράσεις, ενώ το ύψος και η κλίση της οθόνης είναι ρυθμιζόμενα για να προσαρμόζονται στις ανάγκες τους. Αυτό καθίσταται εφικτό λόγω της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας ‘ArcLine Stand’ η οποία συνδυάζει την κορυφαία τεχνολογία της οθόνης με τον κυρτό εργονομικό σχεδιασμό για μεγαλύτερη σταθερότητα αλλά και εκλεπτυσμένη αισθητική.

Παρουσιαστής του Xbox Arena Festival ήταν ο Σάκης Τανιμανίδης, δημιουργός και παρουσιαστής του World Party, ενώ οι νικητές της βραδιάς έλαβαν τα βραβεία τους από τη χρυσή Ολυμπιονίκη Φανή Χαλκιά, τον γνωστό διεθνή ποδοσφαιριστή Γιώργο Καραγκούνη, τον πρεσβευτή του NBA στην Ευρώπη, Ευθύμη Ρεντζιά και τον κορυφαίο ήρωα του Xbox, τον Master Chief.