Nέα αξεσουάρ φέρνει η Canon στην αγορά, που αφορούν το φωτισμό και τον ήχο, για τις μηχανές Canon EOS.

Η Canon παρουσίασε δύο νέα αξεσουάρ για το σύστημα EOS, το φλας Speedlite 600EX II-RT και το Κατευθυντικό στερεοφωνικό μικρόφωνο DM-E1, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να δώσουν στους φωτογράφους και στους κινηματογραφιστές τη δυνατότητα να εξερευνήσουν νέους και δημιουργικούς τρόπους λήψης. Το Speedlite 600EX II-RT είναι ένα ισχυρό φλας υψηλών επιδόσεων που προσφέρει ασύγκριτο έλεγχο του φωτισμού· είναι ιδανικό για λήψεις με γρήγορο ρυθμό, όπως αθλητικά γεγονότα, γάμους ή επίσημες εκδηλώσεις. Το DM-E1 είναι το πρώτο εξωτερικό μικρόφωνο της Canon για το σύστημα EOS που επιτρέπει στους κινηματογραφιστές να καταγράφουν ήχο υψηλής ποιότητας, συμπληρώνοντας ιδανικά την υψηλή ποιότητα εικόνας των ταινιών που βιντεοσκοπούνται με συμβατές μηχανές EOS.

Ένας ολόκληρος κόσμος δυνατοτήτων φωτισμού – Speedlite 600EX II-RT

Το Speedlite 600EX II-RT παρέχει απόδοση χωρίς συμβιβασμούς, γεγονός το οποίο το καθιστά ιδανική επιλογή για την κορυφαία EOS-1D X Mark II. Καθώς μπορεί να παράγει έως και 50 τοις εκατό περισσότερες συνεχόμενες πυροδοτήσεις από τον προκάτοχό του, ή 100 τοις εκατό όταν χρησιμοποιείται με τη νέα συστοιχία μπαταριών CP-E4N, διασφαλίζει την καταγραφή ακόμη μεγαλύτερου μέρους της δράσης. Η νέα και βελτιωμένη τεχνολογία μέτρησης της θερμότητας προλαμβάνει την υπερθέρμανση και επιτρέπει μεγαλύτερες ριπές ενεργοποίησης του φλας.

Ο οδηγός-αριθμός 60m σε ISO 100 επιτρέπει τον δημιουργικό φωτισμό του θέματος σε ευρεία γκάμα αποστάσεων και μεγάλες περιοχές, γεγονός ιδανικό για την κάλυψη μεγάλων ομάδων προσώπων σε γάμους. Χάρη στη μεγάλη κάλυψη εστιακών αποστάσεων φακών, από 20mm έως 200mm, ή από 14mm μέσω του ενσωματωμένου προσαρμογέα, οι φωτογράφοι μπορούν να ελέγχουν με ευκολία τον τρόπο διάχυσης του φωτός στο θέμα.

Speedlite-600EX-II-RT

Για δημιουργικό φωτισμό, το φλας διαθέτει λειτουργία ασύρματης δευτερεύουσας μονάδας, δίνοντας στους φωτογράφους τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο φωτιστικά σώματα που βρίσκονται μακριά από τη μηχανή. Η λειτουργία ελέγχου μέσω ραδιοσημάτων, ένας τομέας στον οποίο πρωτοπορεί η Canon, προσφέρει δημιουργική ελευθερία, καθώς επιτρέπει στους φωτογράφους να επιδρούν στο κλίμα και στην ατμόσφαιρα της σκηνής από απόσταση έως και 30 μέτρα, προσομοιώνοντας πολυκατευθυντικό φωτισμό. Έως 15 Speedlite μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί για θεαματικές φωτογραφίσεις με πολλαπλά φλας – ιδανική δυνατότητα για λήψεις σε εσωτερικούς χώρους.

Για όσους ειδικεύονται σε πορτραίτα, ο νέος παρεχόμενος προσαρμογέας ανάκλασης SBA-E3 προσφέρει περισσότερη ελευθερία για ανάκλαση του φωτός από τους τοίχους και την οροφή, επιτυγχάνοντας απαλότερο και πιο φυσικό αποτέλεσμα· επιπλέον, η δυνατότητα φωτισμού με ανάκλαση και περιστροφή της κεφαλής εξαλείφει τις ανεπιθύμητες σκιές. Τα νέα άκαμπτα έγχρωμα φίλτρα που “κουμπώνουν” στη μονάδα συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στην εξισορρόπηση του φωτισμού από το φλας με τον φωτισμό του περιβάλλοντος.

Εξαιρετική ποιότητα ήχου – Κατευθυντικό στερεοφωνικό μικρόφωνο DM-E1

Το DM-E1 είναι ένα στερεοφωνικό κατευθυντικό μικρόφωνο μικρών διαστάσεων που παρέχει εξαιρετικές επιδόσεις, για όλες εκείνες τις περιπτώσεις όπου η ποιότητα του ήχου έχει τόση σημασία όσο και αυτή της εικόνας. Σχεδιασμένο με στόχο να συμπληρώνει την ποιότητα των ταινιών που δημιουργούνται με μηχανές της σειράς EOS, το DM-E1 είναι ένα ευέλικτο μικρόφωνο υψηλής ποιότητας, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ηχογράφηση μεγάλης ποικιλίας θεμάτων.

Με κλασική σχεδίαση τύπου shotgun και τρεις καταστάσεις κατευθυντικής ηχογράφησης, το DM-E1 παρέχει δυνατότητα προσαρμογής του για καταγραφή του ήχου με τρία διαφορετικά κατευθυντικά μοτίβα. Η κατάσταση μονοφωνικού shotgun είναι κατάλληλη για την καταγραφή μιας ηχητικής πηγής που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τη μηχανή, όπως ένας παρουσιαστής ή δημοσιογράφος, καθώς απομονώνει σε έναν βαθμό τους ήχους από το περιβάλλον. Εναλλακτικά, οι καταστάσεις 90 και 120 μοιρών παρέχουν στερεοφωνικό ήχο για πηγές οι οποίες εκτείνονται σε μεγαλύτερες περιοχές, όπως μια ορχήστρα σε έναν χώρο συναυλιών.

Το ενσωματωμένο αντικραδασμικό στήριγμα διασφαλίζει ότι ο ήχος από τον χειρισμό της μηχανής και το ζουμ του φακού μειώνεται αποτελεσματικά, ενώ ο θόρυβος από τον αέρα καταστέλλεται χάρη στο αντιανέμιο. Χάρη στη δυνατότητα εγγραφής ήχων με συχνότητα από 50Hz έως 16kHz, το μικρόφωνο καταγράφει μεγάλο εύρος τόνων, ενώ ο λόγος Σ/Θ 66dB και η ευαισθησία -42db σημαίνουν ότι οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους ένα ευαίσθητο μικρόφωνο με ελάχιστη παραμόρφωση.

Απόλυτα compact, ιδανικό για χρήση εν κινήσει

Το DM-E1 είναι ένα από τα μικρότερα και ελαφρύτερα μικρόφωνα του είδους του, ιδανικό για λήψεις εν κινήσει. Χάρη στο βύσμα σύνδεσης ήχου 3,5mm, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλές συμβατές μηχανές EOS της Canon.