Τα devolo dLAN adapters χαρίζουν εύκολο, γρήγορο και ποιοτικό video streaming στο σπίτι.

Η βιομηχανία των υπηρεσιών video streaming ανθεί με το Netflix, το Watchever και το Amazon Video να γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Μάλιστα το 2016 ο αριθμός των χρηστών φαίνεται να αυξηθεί περαιτέρω και μάλιστα σε διψήφια ποσοστά παγκοσμίως (πηγή: Statista 2015). Το ελκυστικό περιεχόμενο, οι χαμηλές τιμές και οι γρήγορες συνδέσεις στο Internet συμβάλλουν στην ανάπτυξη των υπηρεσιών αυτών. Τι γίνεται, όμως, όταν το γρήγορο σήμα του Internet, δεν φτάνει από τον router στην έξυπνη τηλεόραση ή στο streaming box; Ο χρήστης απογοητεύεται αφού έχει να αντιμετωπίσει φαινόμενα όπως το stuttering αλλά και εικόνες γεμάτες αντιαισθητικά pixels. H λύση στο πρόβλημα ακούει στο όνομα devolo και τους προσαρμογείς dLAN.

Η αγορά του video streaming ανθεί!

Οι κινούμενες εικόνες στο Internet υφίστανται εδώ και πολλά χρόνια. Οι χρήστες του Internet μπορούν πλέον να παρακολουθούν από τον καναπέ τους, ανά πάσα στιγμή και με απόλυτη ακρίβεια το περιεχόμενο που θέλουν: Από ένα σύντομο video clip στο YouTube, μέχρι και μια ταινία που αποτελεί ένα πολύ μεγάλο blockbuster. Σύμφωνα με μια μελέτη του οργανισμού Bitkom (2016), η πλειοψηφία των χρηστών του Internet χρησιμοποιούν video-on-demand (VOD).

streaming scenario dLAN-1200+-WiFi-acΣτην κορυφή της δημοτικότητας βρίσκονται οι βιβλιοθήκες ενημέρωσης γνωστών τηλεοπτικών σταθμών αλλά και οι υπηρεσίες streaming όπως το Netflix, το Watchever και το Amazon Video. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το κλαδικό περιοδικό Media Perspectives σχετικά με την καθημερινή χρήση των μέσων, αποκάλυψε ότι οι νέοι άνδρες ηλικίας μεταξύ 14 και 29 ετών, προτιμούν να παρακολουθούν βίντεο και όχι τα παραδοσιακά τηλεοπτικά προγράμματα.

Άριστη ποιότητα μετάδοσης σε 4K και εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια

Για να είναι σε θέση οι χρήστες να παρακολουθήσουν τις νέες υπηρεσίες περιεχομένου, χρησιμοποιούν είτε μια έξυπνη τηλεόραση είτε μια συσκευή streaming, όπως η Apple TV®, το Amazon Fire TV ή το Google Chromecast. Το σταθερό streaming 4K ή η μετάδοση ultra HDTV μπορεί να επιτευχθεί με ταχύτητα 15 Mbps. Ως εκ τούτου, μια κανονική σύνδεση στο Internet και η σωστή συσκευή streaming πληρούν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές που επιτρέπουν στους χρήστες να απολαύσουν τα σύγχρονα video σε μια εντελώς χαλαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: Το γρήγορο σήμα Internet συχνά δεν φτάνει πάντα αυτούσιο από τον router στη συσκευή streaming, αφού στην πορεία, μειώνεται η ένταση και αυτό έχει αρνητική επίπτωση στη συνεχή ροή της συσκευής streaming. Το αποτέλεσμα είναι το βίντεο που παρακολουθούμε να μην είναι πλέον διασκεδαστικό, αφού οι εικόνες «τρέμουν» και δημιουργείται και το φαινόμενο της δημιουργίας pixel. Η devolo προσφέρει την τέλεια λύση για το πρόβλημα αυτό με τη χρήση των dLAN® Powerline adapters, όπου η σύνδεση Internet έρχεται απευθείας και χωρίς διακοπές, μέσω της γραμμής ρεύματος.

ethernetInternet σε κάθε πρίζα: Είναι τόσο εύκολο!

Με την devolo όλα γίνονται απλά. Βγάζουμε τον πρώτο προσαρμογέα devolo dLAN από το κουτί και τον τοποθετούμε σε μια ελεύθερη πρίζα κοντά στον router. Τον συνδέουμε με το router μέσω του καλωδίου Ethernet. Στη συνέχεια τοποθετούμε το δεύτερο προσαρμογέα σε μια ελεύθερη πρίζα και τον συνδέουμε είτε μέσω καλωδίου Ethernet ή ασύρματα στην έξυπνη τηλεόραση ή στη συσκευή streaming. Έτοιμη η γρήγορη και σταθερή σύνδεση στο Internet από την πρίζα σε κάθε χώρο του σπιτιού, από το υπόγειο play room μέχρι τη σοφίτα. Οι πρακτικοί προσαρμογείς δικτύου devolo, χρησιμοποιούν τη γραμμή ρεύματος σαν ένα μακρύ καλώδιο δικτύου και ως εκ τούτου μετατρέπουν κάθε πρίζα σε ένα σημείο πρόσβασης στο Internet – για τέλειο streaming μέσα από μια έξυπνη τηλεόραση, ή ένα streaming box και με την ασύρματη λειτουργία για όλες τις φορητές συσκευές.

Πώς να αποκτήσετε μέγιστο σήμα ακόμα και από μία κακή γραμμή

Ένα υψηλό εύρος ζώνης είναι σημαντικό ακόμη και σε λιτές καλωδιώσεις. Ως εκ τούτου, οι προσαρμογείς devolo διαθέτουν μια σειρά από αποκλειστικές και πατενταρισμένες τεχνολογίες όπως η devolo range+, με ενσωματωμένα αντιπαρασιτικά φίλτρα καθώς και τακτικές αναβαθμίσεις firmware. Οι προσαρμογείς της σειράς 1200 επιτυγχάνουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες και εγγυώνται σταθερό εύρος ζώνης για αδιάλειπτο streaming 4K, κατά μέσο όρο σε πάνω από το 90% όλων των διαθέσιμων πριζών.

wifi move

Κορυφαία αποτελέσματα για τη σειρά dLAN 1200

Όσοι θέλουν να είναι σίγουροι για το συνεχές και αδιάλειπτο streaming ή για άλλες εφαρμογές που απαιτούν συγκριτικά υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων, θα πρέπει να βασίζονται στην τελευταία γενιά των προσαρμογέων devolo dLAN: devolo dLAN /1200+ ή dLAN 1200+ WiFi ac που ενσωματώνουν κορυφαίες τεχνολογίες dLAN® Powerline. Οι δύο προσαρμογείς διατίθενται από ένα ευρύ δίκτυο καταστημάτων ως ένα πρακτικό σετ εκκίνησης για την αρχική δημιουργία ενός δικτύου Powerline ή ως μεμονωμένοι προσαρμογείς για την επέκταση μιας υπάρχουσας εγκατάστασης. Ο προτεινόμενες τιμές λιανικής για το starter kit είναι αντίστοιχα 139.90 ευρώ και 189,90 ευρώ και για τους μεμονωμένους προσαρμογείς 74,90 ευρώ και 129,90 ευρώ αντίστοιχα. Όλα τα προϊόντα devolo καλύπτονται από τριετή εγγύηση.