Η παγκόσμια αγορά των έξυπνων κινητών έμεινε στάσιμη το α’ τρίμηνο του 2016 σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Το 1ο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC (Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker), πωλήθηκαν διεθνώς 334,9 εκατ. smartphones, γεγονός που μαρτυρά ότι οι πωλήσεις είναι ανεπαίσθητα πιο υψηλές σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 (334,3 εκατ. συσκευές).

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η στασιμότητα αυτή προβλέπεται και για την επόμενη περίοδο, αφού ο βαθμός  διείσδυσης των “έξυπνων” κινητών στις αγορές του πλανήτη έχει αυξηθεί ραγδαία.

vivo

Όπως σχολιάζει η IDC, πρόκειται για τη μικρότερη ιστορικά άνοδο πωλήσεων σε ετήσια βάση. Ωστόσο, ένα από τα κορυφαία γεγονότα του 1ου τριμήνου του 2016 είναι η είσοδος δυο κινέζικων brands στην top πεντάδα. Πρόκειται για τα ίσως λιγότερα γνωστά OPPO και Vivo που κατάφεραν να εκτοπίσουν από τις πρώτες πέντε θέσεις τα δημοφιλή brands των Lenovo και Xiaomi.

Όσον αφορά στην κορυφή της διεθνής κατάταξης των πιο δυνατών κατασκευαστών του 1ου εξαμήνου, παρέμεινε η Samsung, βλέποντας, όμως, τις πωλήσεις της να υποχωρούν κατά 0,6%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Apple, η οποία δοκίμασε την πρώτη ετήσια μείωση των πωλήσεων της (κατά 16,3% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Huawei.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της IDC:

IDC