Στο χώρο της OTEAcademy στις 9 Απριλίου θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά προγραμματα STEM και ρομποτικής.

Ο STEM Education, από το Σάββατο 9 Απριλίου, θα διεξάγει εκπαιδευτικά προγράμματα STEM & εκπαιδευτικής ρομποτικής τα οποία θα φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕAcademy, μέλους του Ομίλου ΟΤΕ. Σε έναν ιδιαίτερα προσεγμένο, άμεσα προσβάσιμο και καταπράσινο χώρο, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, η OTEAcademy έχει διαθέσει στον STEM Education δύο αίθουσες εκπαίδευσης.

Κάθε Σάββατο 10.00-13.00, θα πραγματοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Απευθύνεται σε παιδιά A’, Β’, Γ’ τάξεων Δημοτικού

Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας να κατασκευάζουν με τα ίδια τους τα χέρια «απλές μηχανές» (simple machines), κατανοώντας έτσι τις βασικές αρχές λειτουργίας τους. Οι μαθητές κατ′ αυτόν τον τρόπο έρχονται σε πρώτη επαφή με τους νόμους της Φυσικής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λιλιπούτειοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου (Α’, Β΄, Γ΄) και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται, συναρμολογώντας τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες κ.λ.π. Έτσι τα παιδιά κατανοούν όλα τα φυσικά μεγέθη της Μηχανικής (ταχύτητα, δύναμη, ροπή, τριβή, έργο κ.λπ.) διασκεδάζοντας. Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με τα “κλασσικά τουβλάκια” LEGO και όλες οι δραστηριότητες συνοδεύονται από ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας που επιτρέπουν στο παιδί με απλό τρόπο να επαληθεύει αυτά που έμαθε.

Εκπαιδευτική Ρομποτική LEGO WeDo 2.0

Απευθύνεται σε παιδιά Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων Δημοτικού

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO WeDo 2.0 ήρθε να αναβαθμίσει τον τρόπο που διδάσκονταν ρομποτική τα παιδιά μέχρι σήμερα!

Προσφέροντας ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό υλικό και νέες δραστηριότητες, δίνει ερεθίσματα στα παιδιά να ανακαλύψουν τους νόμους της μηχανικής, εξερευνώντας και παρατηρώντας τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν οι ίδιοι βήμα-βήμα.

Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα LEGO WeDo 2.0 επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών του δημοτικού σχολείου στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Το Βασικό Πακέτο WeDo 2.0 με Λογισμικό και Εισαγωγική Δραστηριότητα είναι σχεδιασμένο για τις τάξεις του Δημοτικού, παρέχοντας μια εκπαιδευτική λύση που θα εξάψει την περιέργεια των μαθητών, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει τις ικανότητές τους στα πεδία των φυσικών επιστημών, της μηχανικής, της τεχνολογίας και του προγραμματισμού. Τα παιδιά του Δημοτικού κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας όμως ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από το φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει.

Η σύνδεση με τον υπολογιστή ή το tablet είναι πλέον ασύρματη, γεγονός που δίνει απεριόριστες δυνατότητες στην κίνηση και τη δομή της κατασκευής και απελευθερώνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

ote academy (2)

Eκπαιδευτική Ρομποτική LEGO Mindstorms

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικιών 11 – 15 ετων

Η πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms EV3 αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση εκπαίδευσης STEM (Science Technology Engineering Mathematics) βασισμένη στην τεχνολογία ρομποτικής.

Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι και έτσι μετατρέπει την εκπαίδευση σε μία διασκεδαστική δραστηριότητα – είναι γνωστό άλλωστε πως η μάθηση επιτυγχάνεται ευκολότερα, ταχύτερα και ουσιαστικότερα όταν συνδυάζεται με το παιχνίδι. Oι μαθητές μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά (teamwork), να επιλύουν προβλήματα (problem solving) και να υλοποιούν projects.

Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό τα παιδιά να εκπαιδευθούν ώστε να είναι σε θέση να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO.