Συμβατότητα και ευελιξία προσφέρει η LG μέσω του πρώτου modular σχεδιασμού σε smartphone.

Ένας καταναλωτής που θέλει να αποκτήσει έναν καινούριο υπολογιστή μπορεί να τον διαμορφώσει με τρόπο που καλύπτει τις σημερινές του ανάγκες, και να τον αναβαθμίσει, εάν χρειαστεί, στο μέλλον, προσθέτοντας, για παράδειγμα, περισσότερη μνήμη, έναν καλύτερο επεξεργαστή γραφικών ή μια μεγαλύτερη οθόνη. Αυτή η φιλοσοφία του modular design είναι τόσο διαδεδομένη στην αγορά των PC που δεν κάνει πλέον καμία εντύπωση.

Η επιλογή της LG Electronics (LG) να λανσάρει το LG G5 το πρώτο smartphone με modular σχεδιασμό σε μία περίοδο όπου τα smartphones, από σχεδιαστικής πλευράς, εμφανίζουν σημάδια κορεσμού, έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα και να εγκαινιάσει μια εντελώς νέα εποχή. Το επαναστατικό smartphone, στο οποίο κάθε χρήστης μπορεί να προσθέτει ή να αφαιρεί components ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές του, σηματοδοτεί ένα τολμηρό βήμα προς το μέλλον, καθώς προσαρμόζεται με ευελιξία στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή.

Μέχρι σήμερα, ένα συμβατικό smartphone θύμιζε ελβετικό σουγιά: σε μια ώρα ανάγκης, μπορεί να βγάλει τον χρήστη από τη δύσκολη θέση κάνοντας πολλά πράγματα, όμως αυτή η δυνατότητα συνοδεύεται και από κάποιους αναπόφευκτους συμβιβασμούς. Επιπλέον, μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι, αλλά όχι με την απόλαυση που προσφέρει μια φορητή παιχνιδομηχανή, ή να τραβήξει μία φωτογραφία, χωρίς τις απαιτήσεις που θα είχε από μια ψηφιακή κάμερα. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι χρήστες αποδέχονται τέτοιους συμβιβασμούς, αναγνωρίζοντας την ευκολία του να έχουν μαζί τους μία μόνο συσκευή.

LG-G5

Η modular τεχνολογία έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς επιτρέπει στο χρήστη να προσαρμόζει το κινητό του στις εκάστοτε απαιτήσεις, ακόμη και σε καθημερινή βάση, πετυχαίνοντας άριστα αποτελέσματα σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Για παράδειγμα, με την προσθήκη του κατάλληλου ‘LG Friend’ του LG G5 όπως το CAM Plus, το 360 VR, το Hi-Fi Plus με B&O Play, το G5 μπορεί να μετατραπεί σε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, σε Hi-Fi player και σε πολλά άλλα.

Για πρώτη φορά, ο χρήστης δεν αισθάνεται εγκλωβισμένος σε κάποιες συγκεκριμένες σχεδιαστικές επιλογές και δυνατότητες, αλλά αποκτά μια πρωτοφανή ευελιξία και ελευθερία να διαμορφώσει το smartphone του με τον τρόπο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του, και φυσικά να το αναβαθμίσει, εάν οι ανάγκες αυτές αλλάξουν στο μέλλον. Όπως ο κάτοχος μιας DSLR που μπορεί να αλλάζει το φακό της μηχανής του, ανάλογα με το θέμα και τις προτεραιότητές του.

LG G5 modular

Κατά τον σχεδιασμό του G5, η LG επεδίωξε να δημιουργήσει μία συσκευή που θα εντυπωσιάσει τους καταναλωτές, ένα smartphone που θα τους φέρει ξανά ενθουσιασμό. Το πρώτο smartphone που χρησιμοποιεί modular τεχνολογία, το G5 αντιπροσωπεύει τον ριζικό επανασχεδιασμό των smartphones σήμερα. Ένα ολοκληρωμένο set συμβατών συσκευών αποτελούμενο μεταξύ άλλων από μία φωτογραφική μηχανή και αξεσουάρ ήχου, η σειρά Friends δίνει στο G5 τη δυνατότητα να εκτελέσει επιτυχώς ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, καθορίζοντας τις τάσεις για την επόμενη γενιά των premium smartphones.

Το G5 έχει ως στόχο να κάνει την εμπειρία smartphone ακόμα πιο διασκεδαστική, προσφέροντας εξαιρετικό ήχο και βίντεο. Με δυνατότητα mix and match των επιμέρους modules, οι επιλογές είναι σχεδόν ατελείωτες. Κάθε module μπορεί να εξατομικεύσει τη συσκευή ανάλογα με το προφίλ του χρήστη ενώ του προσφέρει παράλληλα ευελιξία που δεν έχει ξανασυναντήσει.

Το 2016, θα αποδειχθεί μια χρονιά σημαντική για τη modular τεχνολογία και το σχεδιασμό των smartphones, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα το hardware των premium κινητών να αποκτήσει την ευελιξία που έχουν το software και οι εφαρμογές τους. Πρώτη η LG παρουσίασε μια τολμηρή πρόταση – τη συσκευή LG G5 – η οποία έρχεται να ανατρέψει αρκετές από τις παγιωμένες σχεδιαστικές αντιλήψεις, αναγνωρίζοντας ότι κάθε χρήστης θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιεί τη συσκευή εκείνη που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες ή τις συνήθειες του. Ο συνδυασμός ενός ευέλικτου smartphone με πολλά διαφορετικά components που εκτελούν μια συγκεκριμένη εργασία, δίνει στο LG G5 μια μοναδική ικανότητα προσαρμογής, καθιστώντας το εξαιρετικά ικανό σε πολλά διαφορετικά πεδία.
Μια νέα εποχή, μόλις ξεκίνησε.