Πώς διαμορφώθηκαν τα έσοδα και οι συνολικές συνδρομές το 12μήνο του 2015 για τη Forthnet;

«Το 2015, οι εξελίξεις στην Ελληνική οικονομία οδήγησαν σε περαιτέρω συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης, επηρεάζοντας αρνητικά  και τον κλάδο της λιανικής αγοράς. Σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία, διατηρήσαμε μια συντηρητική προσέγγιση στην εμπορική πολιτική μας, πράγμα που αντικατοπτρίζεται στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Για την τρέχουσα χρήση θα δώσουμε περαιτέρω έμφαση στην εμπειρία των συνδρομητών μας, μέσα από την ανάπτυξη πρωτοποριακών υπηρεσιών on demand συνδρομητικής τηλεόρασης, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες των αποκωδικοποιητών νέας γενιάς της πλατφόρμας μας», δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος, Πάνος Παπαδόπουλος.

Συνδυαστικές Υπηρεσίες/3Play

Στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2015, τα νοικοκυριά με Nova 3Play/συνδυαστικές υπηρεσίες της Forthnet, ανήλθαν στα 346,3 χιλιάδες. Το μερίδιο των συνδρομητών Nova 3Play, σε σχέση με το σύνολο της συνδρομητικής βάσης της Forthnet διαμορφώθηκε στο 43,9%.

Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες

Κατά το δωδεκάμηνο του 2015 η Forthnet παρέμεινε ο μεγαλύτερος εναλλακτικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος με 620,5 χιλιάδες ενεργούς συνδρομητές LLU.

Υπηρεσίες Συνδρομητικής Τηλεόρασης

Στο τέλος του 2015, η συνδρομητική βάση έκλεισε στους 494,5 χιλιάδες συνδρομητές. Η εξάπλωση των υπηρεσιών 3play αναμένεται να συνεχίσει να είναι ο κύριος άξονας ανάπτυξης της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης.

forthnet1

Οικονομικά Αποτελέσματα

Τα ενοποιημένα συνολικά έσοδα για το δωδεκάμηνο του 2015, ανήλθε στα €352,0εκ., παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το δωδεκάμηνο του 2014, εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα, της μείωσης της αγοραστικής δύναμης και τον έλεγχο στη κίνηση κεφαλαίων. Η μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επηρέασε τα έσοδα κατά €3,1 εκατ.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA του δωδεκαμήνου του 2015 ανήλθαν στα €50,48 εκατ., έναντι €59,97 εκατ. του δωδεκαμήνου του 2014, επηρεαζόμενο κυρίως από τη συμπίεση των τιμών και την αύξηση των επισφαλειών που οφείλονται στο δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον. Οι επισφάλειες το 2015 διαμορφώθηκαν στα 11,3 εκ. αυξημένες κατά 3,9 εκ. σε σχέση με το 2014.

Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός το Δεκέμβριο του 2015 ανέρχεται σε €325 εκ.

Πρόσφατες Εξελίξεις

-Η εταιρία στο πλαίσιο των προχωρημένων συζητήσεων με τις δανείστριες τράπεζες έλαβε πρόταση ενδεικτικών, μη δεσμευτικών συνοπτικών όρων, οι οποίοι τελούν υπό την έγκριση των αρμοδίων εγκριτικών οργάνων των τραπεζών, για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων. Η εταιρία έκανε καταρχάς αποδεκτή την ανωτέρω πρόταση.
-Τα κανάλια Novasports, ενίσχυσαν περαιτέρω το αθλητικό περιεχόμενο τους, εξασφαλίζοντας τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Αγγλίας «The Emirates Cup», τους τελικούς του Super Cup Αγγλίας «The Community Shield», του Κυπέλλου Ιταλίας «Coppa Italia» και του Super Cup Ιταλίας, των τελικών του Κυπέλλου Ισπανίας «Copa del Rey» και του Super Cup Ισπανίας, τα οποία θα απολαμβάνουν οι συνδρομητές τους, ζωντανά και αποκλειστικά μέχρι το 2018.
-Και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προσχώρησε στην Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων της Super League για το διάστημα 2017-2019.
-Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αναβάθμιση των αποκωδικοποιητών Novabox, προσφέροντας νέες δυνατότητες σε όλη τη συνδρομητική βάση, όπως rec, pause, play και rewind που αλλάζουν την εμπειρία των συνδρομητών της Nova.
Η πρωτοποριακή υπηρεσία Nova GO αναβαθμίστηκε προσφέροντας νέες δυνατότητες και ακόμα περισσότερο θέαμα. Το ανανεωμένο περιβάλλον χρήστη, κάνει ακόμα πιο εύκολη την περιήγηση στο μενού της υπηρεσίας, της οποίας το περιεχόμενο εμπλουτίστηκε ακόμα περισσότερο, προσφέροντας ακόμη περισσότερα live κανάλια και εκατοντάδες τίτλους on demand, συμπεριλαμβανομένων ταινιών και σειρών πρώτης προβολής, ντοκιμαντέρ, παιδικά, αθλητικά και ψυχαγωγικές εκπομπές.