Η «Κωτσόβολος» πραγματοποίησε την εβδομάδα που πέρασε (6-10 Απριλίου) εβδομάδα ανακύκλωσης με τη συμμετοχή πολιτών απο 4 μεγάλους δήμους της Αττικής.

kotsovolos_recycleΗ αρχή για την «Κωτσόβολος» έγινε τον Απρίλιο του 2008 όταν πρώτος ξεκίνησε το πρόγραμμα απόσυρσης και ανακύκλωσης των παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών. Γιορτάζοντας τις 42.000 συσκευές που έχει ήδη ανακυκλώσει η Κωτσόβολος πραγματοποίησε την εβδομάδα που πέρασε, 6-10 Απριλίου, εβδομάδα ανακύκλωσης με τη συμμετοχή πολιτών απο τέσσερις μεγάλους δήμους της Αττικής.

Η ομάδα ανακύκλωσης της «Κωτσόβολος» οδηγώντας το «πράσινο» van ενημέρωσε τους πολίτες για τα ωφέλη της ανακύκλωσης ενώ συγκέντρωσε δωρεάν όλες τις παλιές συσκευές που έφερναν δίνοντας ένα κουπόνι απίθανης επιδότησης για την επόμενη αγορά απο το δίκτυο καταστημάτων της Κωτσόβολος.


Πιο συγκεκριμένα η «πράσινη» ομάδα της ανακύκλωσης βρέθηκε στην πλατεία Μέμου στον Κορυδαλλό, την πλατεία Κοραή του Πειραιά, στον πεζόδρομο Κοραή της Αθήνας, στο «Πράσινο Σπίτι» του Άλσους Περιστερίου και στην πλατεία Αγίου Αντωνίου, επίσης, στο Περιστέρι ενημερώνοντας τους δημότες για τα ωφέλη της απόσυρσης και ανακύκλωσης των παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών όπως είναι η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και η αποφυγή της ρύπανσης του περιβάλλοντος.


Το «πράσινο» van είχε την δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς των παλαιών συσκευών που έφερνε το κοινό για ανακύκλωση ενώ όσοι έφεραν μια τουλαχιστον συσκευή πήραν το ειδικό κουπόνι επιδότησης για την επόμενη αγορά τους απο την Κωτσόβολος αποδεικνύοντας πως με την ανακύκλωση κερδίζουν τόσο οι ίδιοι όσο και το περιβάλλον. Κάθε μέρα δεκάδες συσκευές μεταφέρονταν στο κέντρο συλλογής παλαιών συσκευών της Κωτσόβολος στη Μαγούλα για ανακύκλωση, αντί να πετιούνται και να συμβάλλουν στην ήδη βεβαρημένη περιβαλλοντική ρύπανση.


Η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών και το ενδιαφέρον τους να ενημερωθούν απο την «πράσινη» ομάδα ήταν ενθαρρυντικά στοιχεία που δείχνουν πως πρωτοβουλίες σαν αυτή της Κωτσόβολος πραγματικά συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας νέας περιβαλλοντικής συνείδησης και προάγουν θετικές για το περιβάλλον συμπεριφορές. Επίσης η συνεργασία και η θετική διάθεση των Δήμων Κορυδαλλού, Πειραιώς, Αθηναίων και Περιστερίου έδειξε πως οι ευαισθητοποιημένοι για θέματα του περιβάλλοντος δημοτικοί φορείς γίνονται πρεσβευτές και αρωγοί σε τέτοιου είδους «πράσινες» αξιόλογες προσπάθειες.


Με αφορμή την πράσινη εκστρατεία ενημέρωσης και ανακύκλωσης της Κωτσόβολος στις πλατείες της Αττικής ο Διευθυντής Marketing της DSGi Ελλάδος κ. Γιώργος Καράμπελας δήλωσε: «Όταν ένα χρόνο πριν η Κωτσόβολος ξεκίνησε το πρόγραμμα απόσυρσης και ανακύκλωσης των παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την επιτυχία του και την εξαιρετική αποδοχή του. Η προσέλευση του κοινού σε αυτή την «πράσινη» εκστρατεία δείχνει πως ο κόσμος θέλει πραγματικά κάτι να αλλαξει θετικά για το περιβάλλον ενώ αγκαλιάζει πρωτοβουλιες, όπως η δικιά μας, με θετικό αντίκτυπο για την ποιότητα της ζωής όλων μας. Εκτός απο το περιβάλλον, βεβαια, κέρδισαν και οι καταναλωτές ανακυκλώνοντας τις παλιές τους συσκευές στο van της  Κωτσόβολος, ενώ σύντομα θα ανακοινώσουμε ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης για την απόσυρση συσκευών»