Ηγετική θέση στη διανομή προϊόντων mobility για τη Westnet Distribution.

Σταθερά προσηλωμένη στην υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου καθώς και στη περαιτέρω διεύρυνση των στρατηγικών συνεργασιών της, η WESTNET DISTRIBUTION Α.Ε. μέλος του Ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, συνεχίζει απρόσκοπτα την ανάπτυξη της, με σημαντική αύξηση οικονομικών μεγεθών και μεριδίων, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για τη χρήση 2015.

Κόντρα στις αντιξοότητες του οικονομικού περιβάλλοντος, η εταιρεία ενίσχυσε περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά διανομής προϊόντων τεχνολογίας, διευρύνοντας το μερίδιο της και επιτυγχάνοντας ανάπτυξη που αποτυπώνεται στην ανοδική πορεία των πωλήσεων και της κερδοφορίας.

Ειδικότερα, σημαντική αύξηση, της τάξης του 35% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών ο οποίος ανήλθε στα €93,4 εκ. έναντι €69,3 εκ. το 2014.  Αντιστοίχως, ανοδικά κινηθήκαν τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξημένα κατά 37% που αντιστοιχεί σε €2,54 εκ. το 2015 έναντι €1,85 εκ. το 2014 ενώ τα κέρδη προ φόρων (EBT) αυξήθηκαν κατά 27%, από €0,95 εκ. το 2014 σε €1,2 εκ. το 2015.

Η εταιρεία ενίσχυσε περαιτέρω τα μερίδιά της στις κατηγορίες προϊόντων computing, ενώ στις κατηγορίες προϊόντων mobility (tablets και smartphones) μέσα σε 3 μόλις χρόνια κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην αγορά της διανομής. Καταλυτικό ρόλο στην θεαματική πορεία των οικονομικών μεγεθών διαδραμάτισε η έμφαση που δίνει η εταιρία και οι άνθρωποί της, στην ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών με την παροχή ανταγωνιστικών προϊόντων κι υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

westnet

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του έτους, ο διευθύνων σύμβουλος της Westnet, Ρόμπυ Μπουρλάς, σημείωσε: «Το 2015 ήταν ένα ιδιαιτέρως δυναμικό έτος για τη Westnet, παρ’ όλες τις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετώπισε όλη η αγορά. Μείναμε προσηλωμένοι στις ανάγκες των πελατών μας και αυξήσαμε τα μερίδια μας σε όλες τις κατηγορίες που δραστηριοποιούμαστε. Ενισχύσαμε τα μερίδια μας στο computing, ενώ κατακτήσαμε ηγετική θέση στα tablets και smartphones επενδύοντας σε αποκλειστικές συνεργασίες. Το πλάνο μας για το 2016 εστιάζει στην περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών μας συνεργασιών και στην προσφορά νέων προτάσεων στα αξεσουάρ, τα περιφερειακά και το gaming.»

H Westnet είναι μέλος του Ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, και δραστηριοποιείται από το 2005 στη διανομή προϊόντων πληροφορικής και φορητής τεχνολογίας. Η εταιρεία παρέχει την αντιπροσώπευση και διανομή προϊόντων τεχνολογίας, μεγάλων οίκων της παγκόσμιας αγοράς, όπως HP, Lenovo, Asus, LG, Samsung, και eStar ενώ έχει την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα για τα tablets και smartphones της Lenovo καθώς τα computing και gaming προϊόντα της Asus. Το 2015 πρόσθεσε σημαντικές αποκλειστικές συνεργασίες και στα αξεσουάρ, τα περιφερειακά και το gaming όπως τις Polaroid, Trust, Tucano, Cygnett, Homido, και Turtle Beach.