Η Samsung Electronics κέρδισε 38 Βραβεία στα iF Design Awards για το σχεδιασμό των προϊόντων της.

Τριανταοχτώ Βραβεία στα iF Design Αwards κέρδισε η Samsung Electronics Co., Ltd. μεταξύ των οποίων ένα Χρυσό βραβείο, στα παγκοσμίου φήμης International Forum Design Awards 2016. Απονεμήθηκαν είκοσι έξι βραβεία για καλύτερο σχεδιασμό προϊόντος, οκτώ για σχεδιασμό επικοινωνίας, δύο για το σχεδιασμό concept, ένα για σχεδιασμό συσκευασίας και ένα για σχεδιασμό εσωτερικής αρχιτεκτονικής.

«Είναι τιμή για τη Samsung να αναγνωρίζεται από το International Forum Design για την άριστη επίδοσή της στο σχεδιασμό προϊόντων», είπε ο BK Yoon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Electronics και Επικεφαλής του Κέντρου Εταιρικού Σχεδιασμού στη Samsung. «Θα συνεχίσουμε να προκαλούμε τον εαυτό μας και να αναπτύσσουμε καινοτόμα σχέδια, που ωφελούν τους καταναλωτές μας, με βάση τις βαθιές γνώσεις μας για τις ανάγκες τους».

Η Samsung έλαβε το Χρυσό βραβείο για τη Serif TV, αποτέλεσμα της επικέντρωσής της στο σχεδιασμό που αλληλεπιδρά αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο των ανθρώπων και δένει φυσικά με τα έπιπλα και τα διάφορα αντικείμενα οικιακής χρήσης. Τα κύρια χαρακτηριστικά της τηλεόρασης Serif περιλαμβάνουν: ένα σχέδιο που μοιάζει με ένα κεφαλαίο “Ι” σε γραμματοσειρά serif, μια αποσπώμενη βάση, η οποία επιτρέπει στο προϊόν να τοποθετηθεί οπουδήποτε μέσα στο σπίτι, χωρίς να ξεχωρίζει και ένα ύφασμα που καλύπτει το πίσω μέρος του προϊόντος, το οποίο τονίζει την ομορφιά του από κάθε οπτική γωνία.

Gear S2

Επιπρόσθετα του Χρυσού βραβείου, η Samsung κέρδισε συνολικά 26 iF Design Awards στην προϊοντική κατηγορία:

-Galaxy S6 & S6 edge: Και τα δυο smartphones είναι αρμονικά σχεδιασμένα από μέταλλο και γυαλί, και το Galaxy S6 edge διαθέτει την πρώτη κυρτή οθόνη και στις δύο πλευρές (dual edge).
-Gear S2: Μια έξυπνη wearable συσκευή με ένα μοναδικό περιστρεφόμενο πλαίσιο και βελτοστοποιημένη εμπειρία χρήσης για εύκολο χειρισμό.
-Πλυντήριο AddWash Front-load: Ένα πλυντήριο με μια ξεχωριστή πόρτα που καθιστά εύκολο το να προστίθεται οποιοδήποτε ρούχο κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης, χωρίς να ανοίγει η κύρια πόρτα του πλυντηρίου.
-System Air Conditioner 360 Cassette: Ένα κυκλικό σύστημα κλιματισμού, στηριζόμενο στην οροφή που ελέγχει τη θερμοκρασία του δωματίου, κατανέμοντας ομοιόμορφα τον αέρα σε ένα πλήρες φάσμα 360 μοιρών.
-MX3: A3 Πολυλειτουργικός εκτυπωτής με οθόνη LCD 7 ιντσών για εύκολη λειτουργία.

Avengers Package

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, η Samsung διακρίθηκε με 12 βραβεία, μεταξύ των οποίων:

-Galaxy Note 5 UX: Ένα smartphone με σχεδιασμό εμπειρίας χρήστη που επιτρέπει στους καταναλωτές να γράψουν ένα σημείωμα με ένα το S Pen χωρίς να ενεργοποιήσουν την οθόνη. Έλαβε βραβείο στην κατηγορία της επικοινωνίας.
-TV UI (Stripe UI): Μια έξυπνη εμπειρία χρήσης τηλεόρασης που προσφέρει στους καταναλωτές μια νέα εμπειρία στην πλοήγηση του περιεχομένου των media. Έλαβε βραβείο στην επαγγελματική κατηγορία του concept design.
-Avengers Package: Το πακέτο Galaxy S6 edge limited edition εμπνευσμένο από τους Avengers. Έλαβε βραβείο στην κατηγορία σχεδιασμού συσκευασίας
-Samsung d’light: Ένας εκθεσιακός χώρος που προσφέρει την εμπειρία του brand Samsung και παρουσιάζει τα πιο πρόσφατα προϊόντα και τις λύσεις της Samsung. Έλαβε βραβείο στην κατηγορία της εσωτερικής αρχιτεκτονικής.

Τα iF Design Awards ξεκίνησαν στη Γερμανία το 1953 και διοργανώνονται από το International Forum Design.
Οι υποβολές προϊόντων για βράβευση βασίζονται σε μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση του σχεδιασμού, της καταλληλόλητας του υλικού, της καινοτομίας και επτά επιπλέον κατηγοριών: Προϊόντος, Συσκευασίας, Επικοινωνίας, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Επαγγελματικού Concept, Σχεδιασμού Υπηρεσίας και Αρχιτεκτονικής.