Η αλήθεια είναι πως έτσι όπως έχει εξελιχθεί η καθημερινότητά μας, δύσκολα ξεκολλάμε από τα smartphones μας –τα οποία, σημειωτέον, έχουν εξελιχθεί σε προεκτάσεις των χεριών μας. Εκτός βέβαια από τις ώρες που περνάμε μπροστά στην οθόνη του desktop ή του laptop μας, του υπολογιστή τέλος πάντων. Με τα περισσότερα messaging & social apps να διατίθενται σε Windows & Mac, ποιος ο λόγος να ασχολούμαστε με το κινητό όταν μπορούμε να κάνουμε εξίσου εύκολα τη δουλειά μας με την άνεση του πληκτρολογίου; Μάλιστα, αφού έχουμε πέσει με τα μούτρα στο PC, γιατί να μην δρομολογήσουμε από εκεί και άλλα πράγματα, όπως φερ’ ειπείν την εγκατάσταση νέων εφαρμογών στο Android smartphone μας;

Δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο –τουναντίον! Απλά, μπείτε στο Play Store από τον browser σας και συνδεθείτε με τα στοιχεία σας. Πλοηγηθείτε στις λίστες και τις εφαρμογές του και μόλις βρείτε αυτή που θέλετε, πατήστε το μεγάλο, πράσινο κουμπί που γράφει Install! Βασική προϋπόθεση για να γίνει σωστά η δουλειά, είναι να έχετε συνδεθεί με τον ίδιο λογαριασμό Google που έχετε και στο smartphone (ή το tablet) σας. Αν μάλιστα ο εν λόγω λογαριασμός είναι «δεμένος» με περισσότερες από μία συσκευές (π.χ. smartphone και tablet), τότε θα ερωτηθείτε σε ποια θα θέλατε να γίνει η εγκατάσταση, οπότε μην ανησυχείτε για τίποτα!

google-play-2

Μοναδικό στοιχείο που θα πρέπει να έχετε κατά νου, είναι η συμβατότητα των εφαρμογών που… βάλατε στο μάτι με τη συσκευή σας: δεν τρέχουν όλα τα apps σε όλες τις συσκευές –είτε λόγω τεχνικών χαρακτηριστικών, είτε λόγω έκδοσης λειτουργικού. Φροντίστε να ελέγξετε προσεκτικά τα συγκεκριμένα θέματα (αν και θα σας προστατεύσει το ίδιο το Android) και είστε έτοιμοι να… ανανεώσετε το smartphone και το tablet σας κατ’ ευθείαν από τον υπολογιστή σας και χωρίς να σηκώσετε χέρι πάνω του!