Οδηγήστε τα παιδιά σας προς το ασφαλές σερφάρισμα με τα προϊόντα dLAN Powerline της devolo.

Γονείς μικρών, αλλά και μεγαλύτερων παιδιών βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με το μεγάλο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης πρόσβασης στο Internet. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στα διάφορα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στο ίδιο το Internet, είναι πολλοί και διαφορετικοί. Σχεδόν κάθε φορητή συσκευή σήμερα, έχει πρόσβαση στο Internet και τα παιδιά αποτελούν «καθημερινούς» επισκέπτες του Διαδικτύου. Πως μπορούμε όμως να τα προστατέψουμε από την ανεξέλεγκτη χρήση του; Η devolo προτείνει τις δικές της λύσεις με τη σειρά προϊόντων dLAN Powerline για ασφαλή πρόσβαση στο Internet.

Σερφάροντας με ασφάλεια στο Internet

Τα παιδιά ξεκινούν, σύμφωνα με έρευνες, από την ηλικία των οκτώ ετών περίπου να δραστηριοποιούνται αυτόνομα στο Internet, με δικό τους συνήθως φορητό υπολογιστή, tablet ή και smartphone πολλές φορές. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά ξεκινούν «το ταξίδι» τους στον ψηφιακό εικονικό κόσμο χωρίς να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα από τους γονείς, αγνοώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε πολλές δυστυχώς «γωνιές» του Διαδικτύου.

Αρκετοί όμως είναι και οι γονείς που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς επισκέπτονται τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια του ανέμελου κατά τ’ άλλα surfing στο World Wide Web, ή στις συνομιλίες τους με φίλους σε chats, ακόμη και τι είδους βίντεο παρακολουθούν, ενώ λίγοι επίσης είναι οι γονείς που γνωρίζουν πώς να ελέγχουν την πρόσβαση των παιδιών τους στο Internet. Το Διαδίκτυο ωστόσο προσφέρει και πάρα πολλούς θετικούς τρόπους χρήσης του, όπως ενημέρωση, έρευνα για μαθήματα και εργασίες, παιχνίδι, ή και επικοινωνία με φίλους.

dlan-cockpit-app

Οι προσαρμογείς devolo WLAN είναι εξοπλισμένοι με ένα διαισθητικό δωρεάν λογισμικό το devolo Cockpit, που επιτρέπει σε γονείς και κηδεμόνες, να δίνουν διαφορετικούς πάντα «όρους» χρήσης, ανάλογα με τον χρήστη. Έτσι, διασφαλίζεται ότι η πρόσβαση των μικρών παιδιών στο Διαδίκτυο γίνεται σε σαφή χρονικά διαστήματα, η για ορισμένη διάρκεια όπως αυτά έχουν οριστεί εξαρχής.

Τα παιδιά μαθαίνουν έτσι αυτόματα πότε και αν έχουν πρόσβαση στο Internet προγραμματίζοντας τα μαθήματά τους ή την διασκέδαση σε αυτό. Πέρα όμως από την θέσπιση χρονικών ορίων χρήσης, θα πρέπει να προηγείται και μία συζήτηση των γονέων με τα παιδιά τους σχετικά με το περιεχόμενο που επισκέπτονται on line αλλά και να υπάρξει σαφής ενημέρωση σχετικά με τις ευκαιρίες αλλά και τους κινδύνους του Διαδικτύου. Έτσι μπορεί να οικοδομηθεί με τα παιδιά ένα σταθερό πλαίσιο αξιών ενώ και αυτά μπορούν στη συνέχεια να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την ορθή χρήση του μέσου.

Εύκολη εγκατάσταση και προστατευμένη σύνδεση

Η επιθυμία για σύνδεση στο Internet για τα παιδιά μας, σκοντάφτει πολλές φορές σε ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα: Ο router βρίσκεται πολύ μακριά για να παρέχει μία αξιοπρεπείς σύνδεση και να εξασφαλιστεί και η καλή λήψη. Οι προσαρμογείς devolo έρχονται να λύσουν αυτό ακριβώς το πρόβλημα με την τεχνολογία Powerline, που χρησιμοποιούν τη γραμμή ρεύματος ως ένα μακρύ καλώδιο δικτύου. Έτσι κάθε δωμάτιο και σε οποιαδήποτε πρίζα σε χρόνο μηδέν υπάρχει σύνδεση στο Internet. Για να υπάρχει όμως όχι μόνο σύνδεση αλλά και ασφαλή πρόσβαση με ξεγνοιασιά κυρίως για τους γονείς, οι dLAN Powerline adapters της devolo προσφέρουν κρυπτογράφηση AES 128 bit, που μπορεί να ενεργοποιηθεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Έτσι, το δίκτυο διασφαλίζεται από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και παραμένει προστατευμένο. Το ασύρματο δίκτυο είναι επίσης αποτελεσματικά θωρακισμένο με κρυπτογράφηση WPA2.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την devolo και τα τρέχοντα προϊόντα της θα βρείτε στο http://www.devolo.gr και στο www.youtube.com/devolo.