Λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα για τα προβλήματα που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν όλοι όσοι απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Netflix μέσω VPN. Εξηγήσαμε μάλιστα τι ακριβώς είναι ένα τέτοιο δίκτυο και σε ποιες περιπτώσεις –πέραν του Netflix φυσικά- χρησιμοποιείται. Για σήμερα σας έχουμε κάτι διαφορετικό: μερικές συμβουλές που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες αν έχετε αποφασίσει να συνεχίσετε να βλέπετε μέσω VPN όλα όσα σας προσφέρει το Netflix.

Θέλετε σώνει και ντε λοιπόν να έχετε πρόσβαση στο Netflix (ή το Hulu ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα τέλος πάντων) μέσω VPN; Ε, λοιπόν παρά τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα αυτό, μπορείτε! Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως.

Simferopol, Russia - June 22, 2014: Netflix American company, a provider of films and TV series based on streaming media. The company was founded in 1997.

Simferopol, Russia – June 22, 2014: Netflix American company, a provider of films and TV series based on streaming media. The company was founded in 1997.

Δωρεάν vs. Επί πληρωμή υπηρεσίες

Για να χρησιμοποιήσετε το Netflix μέσω VPN, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρείτε μια υπηρεσία που σας προσφέρει μία διεύθυνση IP μέσω της οποίας θα γίνει η δουλειά. Το VPN δίκτυο ουσιαστικά σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό κάνει: σας δίνει μια IP που ανήκει σε διαφορετική χώρα, προκειμένου υπηρεσίες σαν το Netflix, το Hulu, το Xbox Music κλπ να νομίζουν πως βρίσκεστε σε αυτή. Αν κάνετε λοιπόν μια… γύρα στο διαδίκτυο, θα δείτε ότι υπάρχουν και δωρεάν και επί πληρωμή υπηρεσίες. Γιατί όμως κάποιος να επιλέξει κάποια απ’ τις δεύτερες ενώ μπορεί να κάνει τη δουλειά του τσάμπα;

Εδώ λοιπόν αγαπητοί μας είναι το catch”, το σημείο που θα κερδίσετε τη «μάχη» απέναντι στο Netflix και το κάθε Netflix!

Οι δωρεάν υπηρεσίες VPN, προσφέρουν την ίδια IP σε περισσότερους από έναν χρήστες (τι πάει να πει «γιατί», γιατί είναι δωρεάν!). Με τον τρόπο αυτό, είναι εφικτό το μπλοκάρισμα που ανακοίνωσε τις προάλλες το Netflix: το μόνο που έχει να κάνει αυτό είναι να ελέγξει από ποια IP συνδέεται ο κάθε χρήστης και αν διαπιστώσει πως ένας μεγάλος αριθμός αυτών συνδέεται από την ίδια διεύθυνση, δεν έχει παρά να τη μπλοκάρει! Η υπηρεσία βέβαια θα αλλάξει IP, ωστόσο το Netflix θα τη βρει και πάλι σε λίγο καιρό και θα την μπλοκάρει εκ νέου και ούτω καθ’ εξής.

trust-zone-pricing-plan

Ε, εσείς μπορείτε να το αποφύγετε όλο αυτό! Πώς; Εξασφαλίζοντας πως τη διεύθυνση IP σας δεν θα τη χρησιμοποιεί κανένας άλλος παρά μόνον εσείς! Ψάξτε λοιπόν να βρείτε υπηρεσίες που προσφέρουν αποκλειστική χρήση IP, αυτό που θα δείτε να αναγράφεται σαν dedicated IP” ή static IP”. Ναι, το κόστος τέτοιων πακέτων θα είναι υψηλότερο όμως «ζυγίστε» τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρουν και αξιολογήστε το κατά πόσο αξίζει η αγορά τους ή όχι. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από υπηρεσίες όπως το TorGuard, το Hide My Ass! και το PureVPN, τις κατά γενική ομολογία καλύτερες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Θεωρητικά, αν κατέχετε τις απαραίτητες γνώσεις και έχετε κάποιον που ζει στις ΗΠΑ ή άλλη χώρα, θα μπορούσατε να στήσετε οι ίδιοι (εκείνοι ή εσείς) το δικό σας, προσωπικό VPN, αν και για κάτι τέτοιο θα χρειαστείτε στην καλύτερη περίπτωση third-party firmware για το ρούτερ σας –στη χειρότερη θα πρέπει να αγοράσετε και web-hosting υπηρεσίες. Όπως και να ‘χει, εύκολο δεν είναι, όμως αν μη τι άλλο, θα γλιτώσετε από τα μέτρα του Netflix: αξίζει τον κόπο.

Λατρεύετε τον χώρο του home entertainment; Αν θέλετε να μάθετε όλα τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε την επόμενή σας τηλεόραση, πατήστε εδώ!