Η D500 περιλαμβάνει αποκλειστική τεχνολογία της Nikon που εξασφαλίζει συνεχή σύνδεση (always-on) και απόλυτα ομαλή συνδεσιμότητα με άλλες συσκευές επικοινωνίας.

Η Nikon Corporation είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία της Nikon D500, μιας κορυφαίας για την κατηγορία της, ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής SLR με φορμά DX που παρέχει την ανώτερη απόδοση των ψηφιακών SLR με φορμά FX σε ένα εξαιρετικά ευέλικτο και εύχρηστο σώμα. Δημιουργήθηκε με βάση τις αλλαγές στις οπτικές προτιμήσεις των καταναλωτών και τις πιο εκλεπτυσμένες οπτικές ανάγκες όσων ασχολούνται με τη φωτογραφία. Ανταποκρίνεται επίσης στις αυξανόμενες ανάγκες για συνεχώς ενεργή συνδεσιμότητα μεταξύ φωτογραφικών μηχανών και άλλων προσωπικών συσκευών.

Για να το εξασφαλίσει αυτό, η Nikon D500 περιλαμβάνει ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα AF που υπάρχουν σε μη επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, εισαγάγει τη δυνατότητα εγγραφής video 4K UHD στη σειρά DX της Nikon και τέλος γίνεται η πρώτη φωτογραφική μηχανή της Nikon που χαρίζει συνεχή (“always-on”) συνδεσιμότητα και άμεση κοινή χρήση με τη λειτουργία SnapBridge.

«Αυτός είναι ένας νέος κόσμος οπτικής οικονομίας όπου συνδεόμαστε μεταξύ μας με εικόνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και οι μη επαγγελματίες χρήστες να έχουν αυξημένες γνώσεις και απαιτήσεις από τις φωτογραφικές μηχανές. Επομένως προσθέσαμε τις απαραίτητες καινοτομίες συμπυκνώνοντας την ισχύ του φορμά FX στην D500, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην αναζήτηση των χρηστών και των επαγγελματιών φωτογράφων που χρησιμοποιούν τις φωτογραφικές μηχανές μας για ανώτερη τεχνολογία απεικόνισης», δήλωσε ο Tadashi Nakayama, Corporate Vice President, Sector Manager του Τομέα Marketing της Επιχειρηματικής Μονάδας Απεικόνισης της Nikon.

Συνδυασμένη ισχύς
Η D500 παρακολουθεί εξαιρετικά την κίνηση, ενσωματώνοντας το ίδιο σύστημα αυτόματης εστίασης νέας γενιάς με 153 σημεία που διαθέτει και η D5. Η ακριβής λήψη θεμάτων, ακόμη και κατά τις συνεχείς λήψεις σε υψηλή ταχύτητα σε περίπου 10 fps, εξασφαλίζει την τέλεια αποτύπωση των αγώνων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών αλλά και των ταξιδιωτικών περιπετειών. Όσοι θέλουν να δημιουργούν video γεμάτα έντονη δράση ή συγκινητικές στιγμές, μπορούν πλέον να αποτυπώνουν τις αναμνήσεις τους σε video ποιότητας 4K UHD με την υποστήριξη του νέου μηχανισμού επεξεργασίας εικόνας EXPEED 5 που επιτρέπει στην D500 να αποδίδει υψηλή ποιότητα απεικόνισης.

Η D500 περιλαμβάνει επίσης μεγάλο εύρος ευαισθησίας από ISO 100 έως 51200, επεκτάσιμο έως Hi 5 (ισοδύναμο με ISO 1640000), που αποδίδει εξαιρετικά εντυπωσιακά αποτελέσματα σε μεγάλη ποικιλία συνθηκών φωτισμού. Συνδυάζοντας την υψηλή απόδοση και την ευελιξία με το βελτιωμένο χειρισμό, η D500 είναι ένα εργαλείο που μετατρέπει τα δημιουργικά οράματα και πάθη σε πλούσιες οπτικές εμπειρίες, επιτρέποντας στους φωτογράφους να εξερευνήσουν όλες τις ικανότητές τους.

D500_16_80E_front34lΣυνδεσιμότητα με SNAPBRIDGE

Η D500 είναι η πρώτη από τη σειρά φωτογραφικών μηχανών της Nikon όπου ενσωματώθηκε ασύρματη συνδεσιμότητα συνεχούς σύνδεσης μέσω Bluetooth Low-Energy. Αυτή η καινοτομία της Nikon δίνει τη δυνατότητα της συνεχούς και άμεσης μεταφοράς εικόνων από τη φωτογραφική μηχανή στην έξυπνη συσκευή καθώς αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο, μεταμορφώνοντας τη φωτογράφιση σε μια εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό γίνεται αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιείται μεταφορά εικόνας από τη φωτογραφική μηχανή, ενώ η κατανάλωση ενέργειας παραμένει χαμηλή και στις δύο συσκευές, εξυπηρετώντας τους χρήστες που είναι σε κίνηση.

Βασικές λειτουργίες της D500

Η ισχυρή αυτόματη εστίαση 153 σημείων εξασφαλίζει ανώτερη αποτύπωση του θέματος σε μεγάλο εύρος συνθηκών
Η μονάδα αισθητήρα αυτόματης εστίασης Multi-CAM 20K της D500 διαθέτει μια πυκνή διαμόρφωση 153 σημείων εστίασης (99 αισθητήρες σταυροειδούς διάταξης) που καλύπτουν εξαιρετικά ευρύ μέρος της περιοχής εικόνας, με αποτέλεσμα να γίνεται ακριβής λήψη των θεμάτων ακόμη κι όταν κινούνται γρήγορα. Η δυνατότητα επεκτείνεται προς τα κάτω έως τα -4 EV για το κεντρικό σημείο και -3 EV για όλα τα άλλα σημεία, καθιστώντας το AF χρήσιμο ακόμη και σε εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό ή ακόμη και κατά τη λήψη θεμάτων με ιδιαίτερα χαμηλή αντίθεση. Ο νέος μηχανισμός αυτόματης εστίασης καθώς και ο αισθητήρας RGB 180K pixel συμβάλουν επίσης στην επίτευξη μοναδικής απόδοσης αυτόματης εστίασης σε διάφορες σκηνές.

Συνεχόμενη λήψη υψηλής ταχύτητας σε περίπου 10 fps για έως 200 λήψεις (RAW 14 bit χωρίς συμπίεση)
Η D500 αποδίδει συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας σε περίπου 10 fps για έως 200 λήψεις σε JPEG και 200 λήψεις σε RAW 14 bit χωρίς συμπίεση, χωρίς να μειώνεται η ταχύτητα λήψης. Ακόμη και τα κινούμενα θέματα μπορούν να παρακολουθούνται με ακρίβεια σε μεγάλο εύρος ορατότητας σε αυτόν το γρήγορο ρυθμό, εφόσον εκμεταλλευθείτε τη σταθερή εικόνα από το σκόπευτρο της φωτογραφικής μηχανής και τη μέγιστη γωνία διαγώνιας προβολής που υπήρξε διαθέσιμη έως τώρα² και που φτάνει περίπο 30,8°.

Τα μοναδικά πλεονεκτήματα του συστήματος DX — πρόσθετη ευελιξία κατά τις λήψεις με τηλεφακό
Η φωτογραφική μηχανή D500 με φορμά DX της Nikon, εξασφαλίζει γωνία προβολής αντίστοιχη με αυτή ενός φακού με περίπου 1,5× μεγαλύτερη εστιακή απόσταση¹. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να πραγματοποιείτε λήψεις με τηλεφακό χρησιμοποιώντας μικρότερους και ελαφρύτερους φακούς με μικρότερη εστιακή απόσταση, ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύεστε την απόδοσή της που ανταγωνίζεται αυτή της D5, που είναι το κορυφαίο μοντέλο με φορμά FX. Η ευελιξία της φωτογραφικής μηχανής ενισχύεται επίσης χάρη στο φακό του κιτ, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR, που είναι ο πιο ελαφρύς φακός στον κόσμο με δυνατότητα κανονικού zoom 5x και βάρος κατά προσέγγιση μόλις 1.340 g/2 lb 15,3 oz όταν είναι συνδεδεμένος στην D500.

Video 4K UHD, κατάλληλο για επαγγελματικές παραγωγές
Με την D500 μπορεί να γίνει εγγραφή βίντεο 4K UHD (3.840 × 2.160)/30p/25p/24p καθώς και 1080/60p για έως και 29 λεπτά και 59 δευτ., ενώ είναι διαθέσιμη η ταυτόχρονη έξοδος μέσω HDMI. Μπορούν επίσης να δημιουργηθούν video time-lapse ποιότητας 4K UHD εντός της φωτογραφικής μηχανής. Σε λειτουργία Full HD ή HD, η λειτουργία ηλεκτρονικής απόσβεσης κραδασμών της D500² μειώνει τις επιπτώσεις από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής στις οριζόντιες, κατακόρυφες και περιστροφικές κατευθύνσεις κατά την εγγραφή video κρατώντας τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι, ενώ το Ενεργό D-Lighting διατηρεί τις λεπτομέρειες στα φωτεινά και στα σκιασμένα σημεία για να αποτυπώνει πλάνα με φυσική φωτεινότητα.

D500_16_80E_back34r

Ο νέος μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 5 εξασφαλίζει ευαισθησία έως το ISO 51200, με δυνατότητα επέκτασης έως Hi 5 (ισοδύναμο με ISO 1640000)
Ο νέος μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 5 της D500, ο ίδιος με αυτός που χρησιμοποιείται στις φωτογραφικές μηχανές D5, αποδίδει τυπική ευαισθησία ISO από 100 έως 51200, με δυνατότητα επέκτασης έως Lo 1 (ισοδύναμο με ISO 50) και Hi 5 (ισοδύναμο με ISO 1640000). Μπορεί να αποτυπώσει εικόνες με εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια, μειώνοντας αποδοτικά το θόρυβο, ακόμη και σε υψηλές ρυθμίσεις ISO. Ο νέος αισθητήρας RGB 180K-pixel (περίπου 180.000 pixel) βελτιώνει ακόμη περισσότερο την απόδοση του Προηγμένου συστήματος αναγνώρισης σκηνής της φωτογραφικής μηχανής και η μείωση του τρεμουλιάσματος για τις φωτογραφίες μειώνει τις διακυμάνσεις της έκθεσης ακόμη κι όταν υπάρχουν πηγές φωτός που τρεμουλιάζει.

Η υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 8 cm/3,2 in. με δυνατότητα κλίσης εξασφαλίζει πιο άνετες λήψεις για τους επαγγελματίες και τους προχωρημένους ερασιτέχνες
Η οθόνη αφής της D500 διαθέτει διάφορες λειτουργίες, όπως άμεση εναλλαγή των εικόνων με χρήση της μπάρας προώθησης καρέ, δυνατότητα εισαγωγής κειμένου — όπως και στην D5 — και αυτόματη εστίαση αφής καθώς και κλείστρο αφής (στη λήψη φωτογραφιών). Η ανακλινόμενη οθόνη με δομή σύνδεσης τριών αρμών υποστηρίζει τη ζωντανή προβολή σε ευέλικτες γωνίες με αποτέλεσμα να μην εμποδίζεται ο χρήστης και να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί λήψεις από άνετες θέσεις. Τέλος, η μεγάλη οθόνη 8 cm/3,2 in. της D500 έχει σημαντικά ενισχυμένη ανάλυση 2359k-dot και επιτρέπει στο χρήστη να επιλέγει και να επιβεβαιώνει την εστίαση της φωτογραφικής μηχανής με εξαιρετικά μεγάλη λεπτομέρεια.

Το SnapBridge συνδέει την D500 με έξυπνες συσκευές μέσω του Bluetooth Low-Energy
Η D500 είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή της Nikon όπου χρησιμοποιείται συνδεσιμότητα συνεχούς σύνδεσης (always-on) με έξυπνες συσκευές, μέσω της χρήσης επικοινωνίας μικρής εμβέλειας με Bluetooth Low Energy. Ενεργοποιώντας διάφορες υπηρεσίες, ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει αυτόματα τις εικόνες που έχουν ληφθεί με μια D500 σε κάποια έξυπνη συσκευή αλλά και να τις ανεβάσει αυτόματα στο NIKON IMAGE SPACE. Οι φωτογράφοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν έξυπνες συσκευές για να δουν τις φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στη φωτογραφική μηχανή, προκειμένου να ελέγξουν στα γρήγορα τις δημιουργίες τους ενώ βρίσκονται εν κινήσει. Η λειτουργία SnapBridge ενσωματώνει αυτόματα στις φωτογραφίες πληροφορίες τοποθεσίας και ημερομηνίας/ώρας, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες που τραβάτε με την D500 να γίνονται πιο πολύτιμες και χρήσιμες.

Ο ασύρματος πομπός WT-7/A/B/C (προαιρετικός) παρέχει τη δυνατότητα γρήγορης ενσύρματης/ασύρματης επικοινωνίας LAN
Ο ασύρματος πομπός WT-7/A/B/C της Nikon απευθύνεται σε επαγγελματίες που χρειάζονται να μεταφέρουν εικόνες πιο γρήγορα από ότι μπορούν με το ενσωματωμένο ασύρματο LAN. Όταν συνδεθεί με την D500, δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς αρχείων φωτογραφιών και video σε υπολογιστές¹ ή διακομιστή FTP μέσω είτε ενσύρματου είτε ασύρματου LAN. H D500 με συνδεδεμένο ασύρματο πομπό WT-7/A/B/C μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημείο ασύρματης πρόσβασης LAN, παρέχοντας τη δυνατότητα εύκολης σύνδεσης με κάποιο υπολογιστή ή έξυπνη συσκευή.