Χάρη σε μια σειρά έξυπνων καμερών της Epson, οι διδάσκοντες μπορούν να δημιουργούν ένα δυναμικό περιβάλλον εκμάθησης για τους μαθητές.

Η Epson ανακοινώνει δύο νέες κάμερες εγγράφων που συνδυάζονται ιδανικά με τους εκπαιδευτικούς βιντεοπροβολείς της Epson. Με την κάμερα Full HD, όλη η τάξη θα απολαμβάνει ευκρινείς, καθαρές εικόνες και βίντεο. Χάρη στη δυνατότητα παράλληλης εξόδου βίντεο, μπορεί να εξάγεται περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σε πολλές οθόνες ταυτόχρονα, όπως σε φορητό υπολογιστή, βιντεοπροβολέα και τηλεόραση.

Με τις κάμερες εγγράφων ELPDC21 και ELPDC13 οι διδάσκοντες και οι εκπαιδευτές μπορούν να ζωντανεύουν τα μαθήματα με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο, ώστε να διατηρούν την αφοσίωση των μαθητών και να τους βοηθούν να επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Χάρη στην κάμερα Full HD, οι εικόνες θα είναι ευκρινείς και καθαρές, επιτρέποντας στους μαθητές να ξεχωρίζουν την παραμικρή λεπτομέρεια. Μπορούν να προβάλλονται σε όλη την τάξη δύο πλήρεις σελίδες βιβλίου, χάρτες, λεπτομερή διαγράμματα και αντικείμενα 3D, χωρίς να χρειάζεται επανατοποθέτηση της κάμερας, χάρη στη μεγάλη περιοχή λήψης A3.

Ωστόσο, αυτές οι κάμερες δεν ξεχωρίζουν μόνο στην προβολή εικόνων. Χάρη στο ρυθμό ανανέωσης οθόνης 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, η αναπαραγωγή μέσω ροής βίντεο θα είναι ομαλή με εντυπωσιακά καθαρή εικόνα και χωρίς το θάμπωμα που προκαλείται από την κίνηση. Όταν απαιτείται ευκρινής μεγέθυνση, για παράδειγμα κατά τη μελέτη ιστορικών κειμένων, το ψηφιακό και οπτικό (ELPDC21 μόνο) zoom και ο ενσωματωμένος φωτισμός LED διασφαλίζουν ότι θα μπορείτε να δείτε ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Ιδανική λύση για μαθήματα φυσικών επιστημών, καθώς μπορούν να προβάλλονται μικροσκοπικά αντικείμενα σε μεγάλη οθόνη χάρη στη συμπεριλαμβανόμενη προσάρτηση του μικροσκοπίου.

unspecified

Η Νατάσσα Γεωργίου, Corporate Channel Manager, Epson Hellas, επισήμανε: «Βασιζόμενοι στην επιτυχία των προηγούμενων μοντέλων, ακούσαμε τους πελάτες μας και αναπτύξαμε μια σειρά νέων χαρακτηριστικών για να κάνουμε αυτήν τη σειρά ακόμα καλύτερη. Επίσης τώρα με την υποστήριξη εξόδου εικόνας Full HD, μπορούν να εξάγονται ζωντανές εικόνες και περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σε πολλές οθόνες ταυτόχρονα, όπως σε φορητό υπολογιστή, βιντεοπροβολέα και τηλεόραση, χάρη στη δυνατότητα παράλληλης εξόδου βίντεο. Οι διδάσκοντες μπορούν επίσης τώρα να χειρίζονται την κάμερα εγγράφων απευθείας από την προβαλλόμενη οθόνη1 ώστε να μην χρειάζεται να πηγαινοέρχονται και να μπορούν να διατηρούν την αφοσίωση των μαθητών».

Για πρόσθετη ευελιξία, και οι δύο κάμερες εγγράφων διαθέτουν λειτουργία διαιρούμενης οθόνης, που επιτρέπει στους διδάσκοντες να προβάλλουν δύο έγγραφα περιεχομένου δίπλα-δίπλα σε μια μεγάλη οθόνη για να επισημαίνονται σημεία της διδασκαλίας, όπως η ανάπτυξη των φυτών και των ζώων.

Και οι δύο κάμερες εγγράφων διαθέτουν ελαφριά και φορητή σχεδίαση και περιλαμβάνουν μια μαλακή θήκη μεταφοράς που κάνει εύκολη τη μεταφορά από αίθουσα σε αίθουσα. Με την κλειδαριά Kensington και την μπάρα ασφάλειας, τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούν να απολαμβάνουν μεγαλύτερη σιγουριά όταν η κάμερα μένει χωρίς επίβλεψη ή δεν χρησιμοποιείται .

Τα μοντέλα ELPDC21 και ELPDC13 είναι συμβατά με όλους τους βιντεοπροβολείς μικρής και εξαιρετικά μικρής απόστασης προβολής της σειράς EB-5 και θα είναι διαθέσιμα από το Φεβρουάριο του 2016.