Το πρώτο ολοκληρωμένο έξυπνο σύστημα fitness, το UA Healthbox, έρχεται από την HTC και την Under Armour και παρακολουθεί την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση.

Η ΗTC και η Under Armour ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του UA HealthBox, του πρώτου στον κόσμο έξυπνου συστήματος fitness, το οποίο μετρά, παρακολουθεί και διαχειρίζεται τις πιο σημαντικές παραμέτρους της υγείας και της φυσικής κατάστασης, όπως τον ύπνο, την εξάσκηση και τη διατροφή. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την HTC με τη σφραγίδα της UA Record, το UA HealthBox περιλαμβάνει ένα fitness band, ένα καρδιοσυχνόμετρο και μια έξυπνη ζυγαριά, όλα τους συνδεδεμένα μόνιμα με την εφαρμογή της UA Record, παρέχοντας πληροφορίες που ενθαρρύνουν τους χρήστες να βελτιώνουν διαρκώς την υγεία και τη φυσική τους κατάσταση. Η νέα εφαρμογή UA Record είναι διαθέσιμη για λήψη από τα Google Play store και App Store.

Συνδυασμένη με ένα HTC smartphone ή άλλες συσκευές με Android ή iOS, η εφαρμογή UA Record λειτουργεί σαν πίνακας καταγραφής των καθημερινών δραστηριοτήτων που καθορίζουν τον τρόπο ζωής σου. Αξιοποιώντας ένα απλό στην εγκατάσταση και εύχρηστο σύστημα, το UA HealthBox καταρρίπτει τεχνολογικά εμπόδια και περιπλοκότητες στηριζόμενο στην ίδια φιλοσοφία με την οποία η HTC σχεδιάζει smartphones.

«Το σύστημα αυτό περιέχει όλα όσα χρειάζεται ένας καταναλωτής για να διαχειρίζεται καλύτερα την υγεία και τη φυσική του κατάσταση», δήλωσε ο Wolfgang Muller, Εκτελεστικός Διευθυντής Συνδεδεμένων Προϊόντων της HTC. «Είτε είσαι αθλητής υψηλών επιδόσεων, είτε απλά αποφασισμένος να βελτιώσεις την υγεία σου, το UA HealthBox είναι το μοναδικό σύστημα που παρουσιάζει την πλήρη εικόνα, παρέχοντας τις πληροφορίες και τα ερεθίσματα που χρειάζεσαι για να πετύχεις τους στόχους σου».

Το UA Band έχει σχεδιαστεί για να φοριέται όλη μέρα, κάθε μέρα. Πρόκειται για ένα περικάρπιο που καταγράφει την καθημερινή δραστηριότητα στο σύνολό της, συμπεριλαμβάνοντας τα διαστήματα εξάσκησης και ύπνου, παρέχοντάς στο χρήστη τη δυνατότητα να θέτει έναν ημερήσιο στόχο και να παρακολουθεί άμεσα την εξέλιξή του. Το UA Band αξιοποιεί ένα ομοιογενές περίβλημα με μια οθόνη διακριτικά τοποθετημένη κάτω από την εξωτερική επικάλυψη που επιτρέπει στην τεχνολογία να περνά απαρατήρητη όταν δεν βρίσκεται σε χρήση. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των αθλητών, το περικάρπιο προσφέρει μια προηγμένη λειτουργία εκγύμνασης με μια οθόνη που παραμένει ανοιχτή σε όλη τη διάρκειά της άσκησης, καθώς επίσης και μια ένδειξη LED που, συνδυαζόμενη με τον μετρητή UA Heart Rate, εμφανίζει τη συχνότητα των καρδιακών παλμών.

Το UA Band κυκλοφορεί σε μαύρο χρώμα με κόκκινη σαγρέ εσωτερική πλευρά για την απορρόφηση της υγρασίας.

Health Box - UA - Renders

Το UA Heart Rate είναι ένα καρδιοσυχνόμετρο, εφοδιασμένο με μια πρωτοποριακή τεχνολογία micro snap που συντελεί ώστε να λειτουργεί ανεπαίσθητα στη διάρκεια της εξάσκησης. Ο ιμάντας θώρακα και ο αποσπώμενος αισθητήρας βοηθούν τους χρήστες να ελέγχουν την ένταση και να εξασκούνται εξυπνότερα και αποτελεσματικότερα. Tο UA Heart Rate δημιουργήθηκε επίσης για να προσφέρει έναν ακριβή υπολογισμό των θερμίδων που καταναλώνονται σε κάθε στιγμή. Συνδυασμένο με την εφαρμογή UA Record, το UA Heart Rate σε βοηθά να διαμορφώνεις τις προσωπικές σου ζώνες καρδιακής συχνότητας, ανάλογα με τη δραστηριότητα.

Το UA Scale είναι μια ζυγαριά εξαιρετικού design, με εντυπωσιακή κυκλική σχεδίαση και ενεργοποιημένο Wi-Fi. Η ζυγαριά αξιοποιεί μια γυάλινη επιφάνεια με προηγμένη τεχνολογία αγώγιμης βαφής που παρέχει τη δυνατότητα ανάλυσης του βάρους και του ποσοστού λίπους του οργανισμού. Η διακριτική οθόνη LED διατηρεί την τεχνολογία απαρατήρητη πίσω από το γυαλί όταν βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Η ζυγαριά μπορεί να υποστηρίξει έως και οκτώ χρήστες, ενώ συγχρονίζεται με την εφαρμογή UA Record για να μπορούν εκείνοι να διαπιστώνουν τις τάσεις του βάρους τους, σαν μέρος του συνολικού τους «πίνακα επιδόσεων». Το UA Scale κυκλοφορεί σε μαύρο χρώμα με μια κόκκινη σαγρέ εσωτερική πλευρά.

«Για τους σύγχρονους καταναλωτές υπάρχουν αρκετές επιλογές καταγραφής της καθημερινής τους δραστηριότητας, ωστόσο καμία δεν μπορεί να συλλέγει και να παρουσιάζει πληροφορίες με πραγματικά ουσιαστικό τρόπο. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε περισσότερα για την υγεία του αυτοκινήτου μας, παρά για την υγεία του σώματός μας», δήλωσε ο Robin Thurston, Υπεύθυνος Ψηφιακού Σχεδιασμού της Under Armour, για να συμπληρώσει ότι «οι Under Armour και HTC αποφάσισαν να αλλάξουν το σκηνικό πηγαίνοντας πολύ πέρα από την απλή αυτοματοποίηση της καταγραφής δεδομένων. Το UA HealthBox προσφέρει εμπειρίες εξατομικευμένης υγείας και ευεξίας, ειδικά σχεδιασμένες ώστε να σε οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων σου».

Χάρη στον μοναδικό αυτό τρόπο προσέγγισης, το UA HealthBox έρχεται να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των χρηστών του. Για το λόγο αυτό έχει δοθεί πρώτιστη σημασία στη σχεδίασή του, ώστε το UA HealthBox να πετύχει να συνενώσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων με τη μοναδική εμπειρία της χρήσης τους.

«Η πρωτοπορία στη σχεδίαση αποτελεί αδιαπραγμάτευτο συστατικό της κουλτούρας της HTC. Είναι στοιχείο του DNA μας και πραγματικά, η προσήλωσή μας στην παροχή σχεδίασης εξαιρετικής ποιότητας, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, αγγίζει τα όρια της εμμονής» επισήμανε ο Muller, για να καταλήξει ότι «το UA HealthBox είναι υπέροχα σχεδιασμένο, με ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια, αλλά και με σκοπό να παράσχει ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα, εύκολο στη χρήση σε όλη τη διάρκεια κάθε μέρας. Αυτό είναι που το κάνει να ξεχωρίζει σε σύγκριση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά».

Διαθεσιμότητα
Το UA HealthBox θα είναι διαθέσιμο από τις 22 Ιανουαρίου στις Η.Π.Α στα www.HTC.com, www.UA.com, ενώ θα κυκλοφορήσει σε διεθνές επίπεδο κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.