Η Nikon ανακοινώνει την κυκλοφορία δύο νέων φακών zoom 18–55 mm DX που είναι ιδανικοί για καθημερινή φωτογράφιση.

Η Nikon προσθέτει στη σειρά φακών NIKKOR δύο νέους φακούς zoom με φορμά DX που αποτυπώνουν εξαιρετικές καθημερινές φωτογραφίες και video. Χάρη στο μικρό τους μέγεθος και το εύρος zoom που κυμαίνεται από κανονική έως ευρεία γωνία προβολής, ο AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR και ο AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G είναι εξαιρετικοί φακοί καθημερινής χρήσης για τους φωτογράφους που χρησιμοποιούν φωτογραφικές μηχανές D-SLR εισαγωγικής κατηγορίας της Nikon.

Για αστικά ή εξοχικά τοπία και για πορτραίτα ή οικογενειακές στιγμές, αυτοί οι φακοί πολλαπλών λειτουργιών αποτελούν την πιο έξυπνη επιλογή για την πιστή αποτύπωση της καθημερινότητας. Και οι δύο φακοί καλύπτουν το δημοφιλές εύρος εστιακής απόστασης 18–55 mm και διαθέτουν μέγιστο διάφραγμα f/3,5–5,6. Είναι επίσης οι πρώτοι φακοί NIKKOR όπου χρησιμοποιείται ο νέος μηχανισμός Stepping Motor της Nikon που εστιάζει γρήγορα και είναι ιδανικός για τη λήψη video.

Ο φακός AF-P DX NIKKOR 18–55mm VR περιλαμβάνει την τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών της Nikon χάρη στην οποία εξασφαλίζει καθαρές εικόνες χωρίς θάμπωμα, με εξαιρετική απόδοση στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού ενώ και οι δύο φακοί είναι εξοπλισμένοι με μηχανισμό συμπτυσσόμενου φακού για εξαιρετική φορητότητα. Με τη σταθερά δυνατή απόδοσή τους, αυτοί οι φακοί 18–55 mm χαρίζουν στους αρχάριους χρήστες φωτογραφικών μηχανών D-SLR εξαιρετική ισορροπία ποιότητας εικόνας, ευελιξίας και προσιτής τιμής (ειδικά όταν αγοράζονται ως μέρος κιτ).

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων, Φακών, Εξαρτημάτων & Λογισμικού της Nikon Europe, λέει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την προσθήκη αυτών των δύο νέων φακών στη σειρά φακών 18–55 mm της Nikon. Και οι δύο φακοί έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την πάγια πολιτική μας να παρέχουμε φακούς που εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εισαγωγή των νέων χρηστών Nikon D-SLR στον κόσμο των οπτικών στοιχείων NIKKOR. Έχουμε βελτιώσει το σχεδιασμό του φακού με ζητούμενο το χαμηλό βάρος και την καλύτερη φορητότητα αλλά η μεγάλη αλλαγή είναι η χρήση του μηχανισμού Stepping Motor της Nikon: η αυτόματη εστίαση είναι πλέον σημαντικά ταχύτερη και πιο αθόρυβη από ποτέ. Είτε χρησιμοποιείτε αυτούς τους φακούς 18–55 mm για φωτογραφίες είτε για video, εξασφαλίζετε εξαιρετική ποιότητα εικόνας, μοναδική άνεση και αξιοπιστία αμέσως από τη στιγμή που θα τους βγάλετε από τη συσκευασία».

AFP_DX_18_55Νέος μηχανισμός Stepping Motor – ομαλή και γρήγορη αυτόματη εστίαση

Χάρη στο μηχανισμό Stepping Motor της Nikon και στους δύο αυτούς νέους φακούς η εστίαση είναι πιο γρήγορη και αθόρυβη από ποτέ. Κατά το ζουμάρισμα για τη λήψη μιας φωτογραφίας, η εστίαση στα θέματα γίνεται αμέσως και με απόλυτη ακρίβεια. Κατά τη λήψη video, ο μηχανισμός σάς επιτρέπει να αλλάζετε την εστίαση από θέμα σε θέμα ομαλά, ουσιαστικά χωρίς κανένα μηχανικό θόρυβο. Στις λήψεις video δεν ακούγονται πλέον οι χαμηλοί αλλά ενοχλητικοί μηχανικοί ήχοι της εστίασης του φακού.

Απλοποιημένος έλεγχος και αυξημένη φορητότητα

Σχεδιασμένοι για να παρέχουν στους αρχάριους χρήστες έναν πιο εύχρηστο τρόπο λήψης, και οι δύο αυτοί φακοί NIKKOR 18-55 mm είναι ιδανικοί για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη φωτογράφιση με D-SLR. Η μικρών διαστάσεων και ελαφριά κατασκευή τους εξασφαλίζει εύκολο χειρισμό και για τους δύο φακούς. Αυτοί είναι επίσης οι πρώτοι φακοί Nikon που επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν εναλλαγή από αυτόματη σε χειροκίνητη εστίαση ή να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν το VR από το μενού της φωτογραφικής μηχανής. Δεν υπάρχουν διακόπτες στο κυρίως σώμα του φακού κι επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξετε από λάθος τις ρυθμίσεις ενώ πραγματοποιείτε λήψη. Το σώμα του φακού AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR ζυγίζει μόλις 205 g, ενώ του AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G μόλις 195 g. Και οι δύο φακοί συμπτύσσονται όταν δεν χρησιμοποιούνται και κατά συνέπεια είναι εξαιρετικά εύκολο να τους μεταφέρετε στην τσάντα σας ή να τους έχετε συνδεδεμένους στη φωτογραφική μηχανή όταν φεύγετε για κάποιο ταξίδι.

Ποιότητα εικόνας Nikon

Αυτοί οι φακοί είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να αξιοποιούν στο μέγιστο τον μεγάλο αριθμό pixel και τον προηγμένο αισθητήρα εικόνας των φωτογραφικών μηχανών Nikon D-SLR με φορμά DX. Κάθε φακός περιλαμβάνει δύο ασφαιρικά στοιχεία που ελαχιστοποιούν τη σφαιρική εκτροπή και άλλες μορφές παραμόρφωσης για να εξασφαλίζετε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και video με ζωντανά χρώματα, εντυπωσιακή αντίθεση και ευκρινείς λεπτομέρειες.