Όταν συνδεθείτε σε κάποιο δίκτυο, η Android συσκευή σας αποθηκεύει μεν τα στοιχεία του και τον κωδικό πρόσβασης σε αυτό, ωστόσο για πραγματικά ανεξήγητους λόγους, δεν σας αφήνει να δείτε τον τελευταίο. Ας πούμε ότι θέλετε να μοιραστείτε τον κωδικό ενός δικτύου με έναν φίλο σας, ακόμα και να τον εισάγετε σε μία άλλη συσκευή σας: το Android smartphone/tablet σας αρνείται να συνεργαστεί!

Λύση υπάρχει όμως, αν και για να την εκμεταλλευτείτε θα πρέπει να έχετε «κάνει root» τη συσκευή σας, να της έχετε προσθέσει δηλαδή έναν λογαριασμό «υπερχρήστη», κάτι σαν τον Administrator” των Windows, προκειμένου να είστε σε θέση να τροποποιείτε, να προσθέτετε και να διαγράφετε αρχεία συστήματος. Υποθέτοντας ότι η εν λόγω διαδικασία έχει γίνει (από εσάς αν είστε εξοικειωμένοι ή κάποιον τρίτο), θα πρέπει να μπείτε στο Play Store και να κατεβάσετε μία εφαρμογή που θα σας βοηθήσει. Οι καλύτερες δύο είναι οι Wi-Fi Passwords και Wi-Fi Key Recovery, αν και η πρώτη είναι μακράν η αποτελεσματικότερη –η δεύτερη μοιάζει να ‘χει αφεθεί στη μοίρα της για κάποιο λόγο.

wifi-passwords-1

Πρακτικά εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε περισσότερο πέραν του να δώσετε δικαιώματα administrator (SuperUser ή ο «υπερχρήστης» που λέγαμε πιο πάνω) στο app που εν τέλει επιλέξατε και είστε έτοιμοι! Θα μεταφερθείτε σε μια λίστα με τα αποθηκευμένα δίκτυα Wi-Fi στη συσκευή σας και από εκεί θα δείτε τον κωδικό του καθενός. Για να μην παρεξηγηθούμε, να τονίσουμε ότι οι εφαρμογές που σας προτείναμε πριν λίγο, δεν θα σας βοηθήσουν να «σπάσετε», να παραβιάσετε κάποιο ασύρματο δίκτυο –δεν είναι αυτός ο σκοπός τους άλλωστε: θα σας υπενθυμίσουν απλά τους κωδικούς δικτύων στα οποία έχετε συνδεθεί στο παρελθόν από τη συσκευή σας και τίποτε παραπάνω.