Το θρυλικό first person shooter, που ταύτισε την πορεία του με την παιχνιδομηχανή της Microsoft, ξαναχτυπά επιτέλους στο Xbox One!

Το «Halo 5: Guardians» αποτελεί κατά πολλούς το φετινό στοίχημα της Microsoft, τόσο όσον αφορά στο μέλλον του franchise, αλλά και κατά πολλούς όσον αφορά και στο ίδιο το Xbox One. Διπλάσιο σε μέγεθος από το Halo 4, είτε ξεκινήσετε απευθείας στα βαθιά με το multiplayer είτε επικεντρώσετε τις προσπάθειές σας στη solo campaign, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα βαρεθείτε ούτε λεπτό!

h5-guardians-warzone-arc-combined-fire

Μια νέα απειλή κάνει την εμφάνισή της στο γαλαξία, ενώ ο Master Chief και η Blue Team εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Η United Nations Space Command (UNSC) στέλνει τον Spartan Jameson Locke και την ειδική μονάδα κρούσης του, την Fireteam Osiris, σε μια αναζήτηση που δεν στερείται καχυποψίας και ίντριγκας, μιας και φήμες θέλουν την Blue Team να έχει λιποτακτήσει. Εσείς θα γίνετε μάρτυρες και των δυο όψεων της ιστορίας, με αμφότερους τους πρωταγωνιστές (Master Chief και Jameson Locke) να δίνουν σκοπό και νόημα με τη δική τους οπτική γωνία στην ακατάπαυστη δράση.

Το μέγεθος κάθε level είναι αισθητά μεγαλύτερο από τα αντίστοιχα των «προγόνων» του, ενώ ακόμα και όταν δεν επιλέγετε το… κοινωνικό μονοπάτι του online gaming, συντροφεύεστε από την τεχνητή νοημοσύνη των τριών άλλων Spartans συμπολεμιστών σας, τους οποίους και μπορείτε να καθοδηγείτε μέσω απλοϊκών κατευθυντήριων εντολών.
Cinematics που καθηλώνουν, υπό το επιβλητικό soundtrack που χαρακτηρίζει κάθε τίτλο της σειράς Halo, δημιουργούν μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα που από μόνη της επαρκεί για να μαγνητίσει κάθε gamer στο συναρπαστικό σύμπαν του παιχνιδιού.

h5-guardians-warzone-establishing-stormbreak-mountain

Τα γραφικά ξεχωρίζουν για τη μοναδικά ρευστή κίνησή τους, η οποία δείχνει «καρφωμένη» στα 60 frames ανά δευτερόλεπτο, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για έναν τίτλο που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει και στα eSports τουρνουά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το νέο σύστημα Spartan Companies, το οποίο σας επιτρέπει να «καταταγείτε» ή να δημιουργήσετε τη δική σας ομάδα (έως 100 ατόμων). Κάθε Company έχει δικό της λάβαρο, motto, σελίδα, forum κ.λπ., ενώ όσοι συμμετάσχουν σε ένα τουλάχιστον τετραμελές Company θα ανταμειφθούν με ένα Free REQ Pack.

Κέρδισε, λοιπόν, η Microsoft το στοίχημά της;

Αν είστε οπαδός των παιχνιδιών που σας καλούν να κινηθείτε γρήγορα και να πυροβολήσετε γρηγορότερα, τότε θα νιώσετε πως το «Halo 5: Guardians» άνοιξε ένα παράθυρο στο σαλόνι σας και από μέσα ξεπηδά το μέλλον…

Σύστημα: Xbox One
Διάθεση: Μicrosoft

Βαθμολογία

0%
Γραφικά
0%
Ηχος
0%
Gameplay
0%
Διάρκεια
0%
Συνολικά