Αυτές τις μέρες, οι προσφορές των καταστημάτων σε ό,τι έχει να κάνει με τις κονσόλες νέας γενιάς δίνουν και παίρνουν. Xbox One και PS4 διατίθενται σε κάμποσα πακέτα με τιμές που ξεκινούν μάλιστα από αρκετά χαμηλά επίπεδα. Πολλοί είναι εκείνοι που αμφιταλαντεύονται ανάμεσα, όχι στην κονσόλα που θα αγοράσουν, αλλά στην εκδοχή της: 500 GB ή 1 TB; Χαμηλότερη τιμή ή μεγαλύτερη χωρητικότητα; Εμείς λοιπόν σας έχουμε τη λύση –και τι λύση!

SSD αγαπητοί μας! Τόσο η Sony, όσο και η Microsoft, επέλεξαν για τις κονσόλες τους συμβατικούς δίσκους, τους λεγόμενους HDD. Αυτοί είναι αργοί (σαφώς πιο αργοί από τους SSD) με αποτέλεσμα ναι μεν να προσφέρουν αρκετή χωρητικότητα (ναι, ναι, ακόμα και τα 500 GB αρκούν) η οποία ωστόσο έρχεται με σημαντικά loading times που όσο να ‘ναι, εκνευρίζουν. Γιατί λοιπόν να μην προτιμήσετε την απλή έκδοση των 500 GB στην οποία όμως θα προσθέσετε οι ίδιοι έναν SSD της αρεσκείας σας για ακόμα υψηλότερες ταχύτητες απόκρισης;

ssd-xbox-one

Xbox One

Η «δουλειά» στο Xbox One μπορεί να γίνει πανεύκολα χωρίς να χρειαστεί να… κατσαβιδιάσετε την κονσόλα σας. Αγοράστε έναν εξωτερικό SSD ο οποίος να υποστηρίζει πρωτόκολλο USB 3.0 (όχι παλαιότερο/μικρότερο αλλιώς θα χάσετε σημαντικά σε ταχύτητα) και είστε έτοιμοι. Θα πρέπει αυτός να είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 256 GB ειδάλλως το Xbox One δεν θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε παιχνίδια και εφαρμογές σε αυτόν. Μπορείτε να παίζετε με δύο δίσκους ταυτόχρονα (τον εσωτερικό του Xbox One και τον SSD σας), ακόμα και να μετακινείτε παιχνίδια από τον έναν στον άλλον –διαβάστε τις οδηγίες της Microsoft για να παίρνετε κι ιδέες.

ssd-ps4

PS4

Στο PS4 βέβαια, δεν μπορείτε να προσθέσετε εξωτερικό σκληρό δίσκο μιας που η κονσόλα της Sony δεν προσφέρει τέτοια δυνατότητα. Μικρό το κακό όμως αφού η τοποθέτηση ενός δίσκου SSD ως εσωτερικού στο σύστημα, είναι πανεύκολη δουλειά! Η Sony μάλιστα διαθέτει και οδηγίες online σχετικά με το πώς ακριβώς θα φέρετε εις πέρας την «αποστολή», δίνοντάς σας παράλληλα και τα χαρακτηριστικά του δίσκου που θα εγκαταστήσετε. Σημειώστε μόνο πως μπορείτε να έχετε ανά πάσα στιγμή έναν δίσκο στο PS4 σας, οπότε φροντίστε ο SSD που θα επιλέξετε εν τέλει να είναι αρκετά μεγάλος ώστε να χωρέσει τα παιχνίδια σας –τα 512 GB είναι μια χαρά επιλογή.