Ο επικεφαλής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της LG Electronics στην Ελλάδα, Δημήτρης Βάθης μας εξηγεί πώς, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η εταιρεία κατορθώνει να διατηρεί με συνέπεια την ανοδική της πορεία. Παράλληλα, μας αποκαλύπτει τα πλεονεκτήματα του νέου προϊόντικού «οπλοστασίου» της LG και υπόσχεται ακόμα περισσότερες εκπλήξεις για την Internet of Things εποχή που έρχεται…

Ο επικεφαλής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της LG Electronics στην Ελλάδα, Δημήτρης Βάθης.

Ο επικεφαλής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της LG Electronics στην Ελλάδα, Δημήτρης Βάθης.

 – H LG, παρά την παρατεταμένη κρίση, δεν έχει προβεί σε κινήσεις πανικού και χτίζει με σταθερά βήματα το μερίδιο αγοράς της στην ελληνική αγορά. Θα μπορούσατε να μας δώσετε μια εικόνα της πορείας του τμήματος κινητής τηλεφωνίας στην εγχώρια αλλά και στην παγκόσμια αγορά τα τελευταία χρόνια;

Είναι γεγονός, ότι παρά την κρίση των τελευταίων ετών, οι πωλήσεις του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της LG έχουν διατηρήσει μία σταθερά ανοδική πορεία στην ελληνική αγορά, η οποία μπορεί να αποδοθεί κυρίως στη μεταστροφή των πωλήσεων από τα φθηνότερα μοντέλα στα ακριβότερα της σειράς G. Αυτό κατά τη γνώμη μας είναι μεγάλη επιτυχία, ειδικά εν μέσω κρίσης, και αποτελεί επίτευγμα της συστηματικής μας δουλειάς, του σωστού μείγματος προϊόντων και της συνεχούς επένδυσης στο brand της LG. Ενδεικτικά, μπορώ να αναφέρω πως κατά τους μήνες Ιούλιο έως Οκτώβριο, το LG G3, ένα από τα καλύτερα smartphones της σειράς G, στην κατηγορία της τιμής του, σύμφωνα με στοιχεία της GFK, είναι το τηλέφωνο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και μερίδια που ξεπερνούν το 30%. Οσον αφορά στις πωλήσεις της LG πανευρωπαϊκά, η στρατηγική είναι παρόμοια, με τις επιδόσεις όμως, να βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά της Ελλάδος. Αυτός είναι κι ένας βασικός λόγος άλλωστε, που καθιστά την ελληνική θυγατρική της LG μία από τις πιο δυνατές παγκοσμίως.

 

– Πείτε μας δύο λόγια για την επανάληψη της συνεργασίας σας με την Google και το LG Nexus 5X. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ξεχωριστό;

Το νέο Nexus 5X είναι το τελευταίο smartphone που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία μας με την Google και ξεκίνησε την διάθεσή του και στην ελληνική αγορά. Αποτελεί την τρίτη επιτυχημένη συνεργασία μας με τη Google, προσφέροντας ένα εκπληκτικό πακέτο που συνδυάζει τις καλύτερες τεχνολογίες των δύο εταιρειών. Εφοδιασμένο με έναν γρήγορο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 808, εξαιρετικές δυνατότητες κάμερας και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, το νέο Nexus 5X προσφέρει ισχυρές επιδόσεις, εντυπωσιακές ικανότητες multimedia και αυξημένη ασφάλεια. Επιπλέον, ως το πρώτο smartphone της αγοράς που διαθέτει το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Google, το νέο Android 6.0 Marshmallow, το Nexus 5X είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις μετρήσεις των επιδόσεων των υπόλοιπων smartphones.

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το Nexus 5X είναι το γεγονός ότι οι συσκευές Nexus ανέκαθεν είχαν τη φιλοσοφία να παρέχουν την πιο προηγμένη εμπειρία καθαρού Android λειτουργικού σε ένα εξελιγμένο και προσιτό πακέτο. Συγκεκριμένα, το νέο Nexus 5X σχεδιάστηκε εξαρχής, για να ανταποκριθεί στους χιλιάδες πιστούς λάτρεις του Android ανά τον κόσμο με υψηλές προσδοκίες, οι οποίοι δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο. Μετά από δύο επιτυχημένες συνεργασίες, πιστεύουμε ότι οι καταναλωτές μας θα συμφωνήσουν ότι πρόκειται για την καλύτερη συσκευή Nexus μέχρι σήμερα.

 

– Παρά την απουσία της LG από τα πρώτα χρόνια της μόδας των tablets, οι τελευταίες προτάσεις της στο χώρο την αναδεικνύουν σε σημαντικό παίκτη. Ποια είναι η στρατηγική σας στην συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία;

Στην φετινή IFA στο Βερολίνο, παρουσιάσαμε το πιο εξελιγμένο μοντέλο της σειράς G Pad, το G Pad II 10.1 που θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις LTE και WiFi. Η σειρά των LG G Pad προσφέρει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην αποδοτικότητα και την τιμή, προκειμένου να ανταποκριθεί στην πλειονότητα των χρηστών της αγοράς που αναζητούν μία φορητή συσκευή με μεγαλύτερη οθόνη. Το G Pad II 10.1 διαθέτει ακόμα περισσότερα λειτουργικά χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλες συσκευές της ίδιας κατηγορίας, με οθόνη WUXGA (1920×1200) μεγάλης ευκρίνειας και φωτεινότητας, για να απολαμβάνουν οι χρήστες περιεχόμενο multimedia αλλά και να περιηγούνται με άνεση στο διαδίκτυο. Επιπλέον, ο γρήγορος επεξεργαστής Quad Core Qualcomm Snapdragon 800, ισχύος 2.26GHz και η δυνατή μπαταρία ισχύος 7.400 mAh, δίνουν τη δυνατότητα στο G Pad II 10.1 να προσφέρει ατελείωτες ώρες ψυχαγωγίας.

Το LG G Pad II 10.1 δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών, βάσει του feedback τους, και για να προσφέρει τη βέλτιστη επιλογή για την αναπαραγωγή περιεχομένου multimedia. Οι πελάτες μας αναζητούσαν μεγαλύτερη οθόνη, πιο δυνατή μπαταρία και ακόμα πιο γρήγορη λειτουργία, χωρίς, όμως, να μεταβληθεί η τιμή, και το νέο G Pad II προσφέρει ακριβώς όλα τα παραπάνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα tablets παρουσίασαν ανοδική πορεία μέσα στο 2014, με την άνοδο να συνεχίζεται και για το πρώτο 8μηνο του 2015, λόγω της ψηφιακής σύγκλισης. Επίσης, ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι η ψηφιακή σύγκλιση βοήθησε να ανέβει η μέση τιμή πάνω από τα 200 ευρώ, καθώς και το μείγμα πωλήσεων μεταξύ Wifi και 3G/4G tablet, τα οποία τελευταία υπερίσχυσαν. Τους τελευταίους μήνες η κατηγορία καταγράφει χαμηλότερες πωλήσεις, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο μετά την πολύ καλή επίδοση του πρώτου 8μηνου.

 

– Η LG επενδύει στην καινοτομία και ως εκ τούτου οι απαιτήσεις του κοινού για πρωτοποριακά προϊόντα είναι αυξημένες. Ποια είναι τα επόμενα βήματά σας στην αγορά των wearables;

Πιστεύουμε ότι τα smartwatches δεν αποτελούν πλέον μόνο άλλο ένα είδος φορητών συσκευών. Είναι άλλα πραγματικά αξεσουάρ μόδας, τα οποία ταυτόχρονα διαθέτουν «έξυπνα» χαρακτηριστικά. Ετσι, στόχος μας είναι να διευρύνουμε τις σειρές των LG smartwatches, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα αλλά και την εμφάνισή τους, χτίζοντας παράλληλα μια premium εικόνα μέσα από τον διαφοροποιημένο σχεδιασμό μας.

Το LG G Watch R με τον εξαιρετικό σχεδιασμό που μοιάζει με ένα κανονικό ρολόι χειρός, έλαβε εξαρχής πολύ θετικές κριτικές, ενώ θελήσαμε να δώσουμε πραγματική προστιθέμενη αξία, αναβαθμίζοντας τόσο τη λειτουργικότητα όσο και το σχεδιασμό μας. Ετσι, παρουσιάσαμε στη συνέχεια την πρώτη πολυτελή μεταλλική συσκευή με λειτουργικό Android Wear, το LG Watch Urbane, στο φετινό Mobile World Congress 2015. Το νέο smartwatch της LG απευθύνεται σε χρήστες με εκλεπτυσμένη και κοσμοπολίτικη αισθητική, που αναζητούν ταυτόχρονα απαράμιλλη τεχνολογία και επιδόσεις. Αποτελεί την τέλεια συσκευή για εκείνους που επιθυμούν να προσθέσουν στυλ και μία νότα υψηλής τεχνολογίας στην καθημερινή τους ζωή. Ακολουθώντας τον προκάτοχό του, το LG Watch R, το Urbane είναι το πρώτο smartwatch που διαθέτει εμφάνιση ενός κλασικού ρολογιού που παραπέμπει σε υψηλή ωρολογοποιία, με κυκλική οθόνη Plastic OLED (P-OLED) και μια σειρά από προηγμένες λειτουργίες και εφαρμογές. Η κλασική του εμφάνιση, με πιο λεπτό προφίλ, αποτελεί την ιδανική επιλογή για άντρες και γυναίκες, ενώ ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη που είχε θέσει το G Watch R.

Σε διαρκή συνεργασία με την Google, όσον αφορά στις wearable συσκευές, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη ακόμα περισσότερων προϊόντων που θα ξεπεράσουν τόσο τους προκατόχους τους όσο και τον ανταγωνισμό. Ο συνδυασμός, άλλωστε, του εξαιρετικού σχεδιασμού με κορυφαία τεχνολογία hardware είναι ο βασικός λόγος της επιτυχημένης πορείας των προϊόντων της LG. Ειδικά λοιπόν, στον τομέα των smartwatches, τα οποία φοριούνται κάθε μέρα, στόχος μας είναι να συνδυάζουμε τα εξαιρετικά λειτουργικά χαρακτηριστικά με κομψό, μοναδικό σχεδιασμό. Τέλος, η LG εκτός από την τεχνολογική καινοτομία, διαθέτει και μια διευρυμένη γραμμή παραγωγής, γεγονός που της δίνει ένα άλλο ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων κατασκευαστών.

 

– Να περιμένουμε σύντομα και προτάσεις εκτός του Android οικοσυστήματος, όπως π.χ. Windows 10 συσκευές;

 Οι καταναλωτές μπορούν σίγουρα να περιμένουν πολλές ακόμα προτάσεις από την LG, ειδικά για τη μεσαία κατηγορία, οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα αλλά και προσιτή τιμή. Ηδη ανακοινώθηκε το νέο smartphone LG Zero, που διαθέτει ξεχωριστό μεταλλικό κορμό, κομψό σχεδιασμό, προηγμένες λειτουργίες αλλά και προσιτή τιμή.

Εχοντας συνειδητοποιήσει πλήρως, πλέον, ότι η τάση της εποχής είναι η διαρκής συνδεσιμότητα, δηλαδή η εποχή του Internet of Things, η LG έχει αναπτύξει σε πολύ μεγάλο βαθμό το smart home connectivity. Ετσι, στον τομέα αυτό διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτρονικών συσκευών όλων των κατηγοριών που, αποτελώντας πλέον έναν παίκτη με σημαντικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά.