Η νέα ασύρματη σκούπα LG CORDZERO με τεχνολογία ‘augmented reality’ αναμένεται να ξεχωρίσει στη διεθνή έκθεση CES 2016.

Η LG Electronics θα παρουσιάσει μια νέα αναβαθμισμένη σειρά από ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες CordZero στη CES 2016, στην κορυφή της οποίας θα βρίσκεται το μοντέλο HOM-BOT Turbo+, το πρώτο της βιομηχανίας που είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία ‘augmented reality’ (επαυξημένη πραγματικότητα). Στη σειρά περιλαμβάνονται επίσης και τα μοντέλα CordZero Canister, 2-in-1 CordZero με λαβή χειρός, αλλά και η σκούπα CordZero Bedding Cleaner, ειδική για το καθάρισμα του κρεβατιού. Ολοκληρωμένη, η σειρά LG CordZero προσφέρει μία premium εμπειρία χρήσης, απαλλαγμένη από καλώδια και πιο ‘έξυπνη’ από ποτέ.

HOM-BOT Turbo+: ‘Έξυπνο’ καθάρισμα με ‘έξυπνη’ τεχνολογία

Η ρομποτική ηλεκτρική σκούπα της LG, το μοντέλο HOM-BOT Turbo+, χρησιμοποιεί τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας ‘augmented reality’ σε ένα έξυπνο χαρακτηριστικό, τη λειτουργία ‘Home-Joy’. Το συναρπαστικό αυτό νέο περιβάλλον εργασίας επιτρέπει στο χρήστη να δίνει οδηγίες στην σκούπα για τις περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή και περισσότερο καθάρισμα, χρησιμοποιώντας την κάμερα οποιουδήποτε smartphone. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να αγγίξει το σημείο του δωματίου στην οθόνη του smartphone του, και το HOM-BOT Turbo+ πηγαίνει σε αυτό ακριβώς το σημείο και ξεκινά το καθάρισμα.

Το HOM-BOT Turbo+ διαθέτει επιπλέον αισθητήρες κάμερας ‘Triple Eye’ που καταγράφουν την περιοχή γύρω από τη συσκευή, ακόμα και το ταβάνι, προκειμένου να εντοπίζουν τα σημεία που έχουν ήδη καθαριστεί. Η κάμερα που είναι τοποθετημένη στην μπροστινή πλευρά του HOM-BOT Turbo+ συνδέεται και με άλλες ‘έξυπνες’ λειτουργίες, όπως τα ‘Home-View’ και ‘Home-Guard’. Ή λειτουργία ‘Home-View’ μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση της συσκευής στο smartphone του χρήστη, ώστε να μπορεί να ελέγχει το HOM-BOT Turbo+ από απόσταση και να καθαρίζει το σπίτι από οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή. Η λειτουργία ‘Home-Guard’ δίνει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και ηρεμία, αφού στέλνει φωτογραφίες του εσωτερικού του σπιτιού απευθείας στο συγχρονισμένο smartphone, όταν το HOM-BOT Turbo+ ανιχνεύει κάποια κίνηση.

LG_CordZero_Bed CleanerΤο μοντέλο LG HOM-BOT Turbo+ περιηγείται ‘έξυπνα’ στο σπίτι του χρήστη, αποφεύγοντας τα εμπόδια, όπως οι σκάλες, χάρη στο ενσωματωμένο χαρακτηριστικό Robonavi, ένα έξυπνο σύστημα λογισμικού που χρησιμοποιεί τους διπλούς επεξεργαστές του ρομπότ για να κάνει άμεσες και γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης. Ισχυρό και ανθεκτικό, το νέο μοντέλο της LG διαθέτει επίσης μοτέρ ‘Smart Inverter Motor’ με 10-ετή εγγύηση, για πολλά χρόνια ηρεμίας και αποτελεσματικότητας.

CordZero Canister: Κανένα καλώδιο, Καμία ταλαιπωρία

To μοντέλο LG CordZero Canister τροφοδοτείται από μια νέα μπαταρία λιθίου PowerPack 80V, η οποία παρέχει ισχυρή απόδοση στην αναρρόφηση και συνεχή καθαρισμό για τουλάχιστον 40 λεπτά σε κανονική λειτουργία. Με εγγυημένη μέγιστη απορρόφηση και απόδοση καθαρισμού, που είναι σχεδόν 10 τοις εκατό πιο αποτελεσματική από μία συμβατική οικιακή σκούπα των 2.000 watt, το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με το μοτέρ ‘Smart Inverter Motor’ της LG το οποίο είναι 76 τοις εκατό μικρότερο, 65 τοις εκατό ελαφρύτερο και 24 τοις εκατό περισσότερο αποτελεσματικό κατά μέσο όρο από τα συμβατικά μοτέρ2 μίας ηλεκτρικής σκούπας.

Επιπλέον, η LG έχει εξοπλίσει το CordZero Canister με μια νέα εργονομική λαβή, ο σχεδιασμός της οποίας έχει εμπνευστεί από τις ράβδους ελέγχου πτήσης των αεροσκαφών.

Η νέα λαβή επιτρέπει στη συσκευή να ελίσσεται εύκολα προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς το βάρος του σωλήνα της σκούπας να επιβαρύνει τον καρπό ή την πλάτη του χρήστη. Ένα ακόμα προηγμένο χαρακτηριστικό που περιλαμβάνει το CordZero Canister είναι η πρωτοποριακή τεχνολογία RoboSense. Αυτό το χαρακτηριστικό βάζει τέλος στην ανάγκη να ‘τραβάει’ ο χρήστης το σώμα της ηλεκτρική σκούπα μαζί του κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, καθώς η τεχνολογία Αυτόματης Αναγνώρισης της Τοποθεσίας (Automatic Location Recognition) και η τεχνολογία ‘Active Following Wheel’ στις ρόδες, επιτρέπουν στην ηλεκτρική σκούπα να παρακολουθεί τον χρήστη και να τον ακολουθεί σε σταθερή απόσταση.

Ολοκληρώνοντας τη σειρά από τις επαναφορτιζόμενες σκούπες της LG, η εταιρεία παρουσιάζει την ευέλικτη CordZero Handstick με μπαταρία μακράς διαρκείας Dual PowerPack και την CordZero Bedding Cleaner με λειτουργία Dual Punch για τον αποτελεσματικό καθαρισμό στα στρώματα και τα κρεβάτια από τα ακάρεα σκόνης και άλλα βλαβερά αλλεργιογόνα.

«Οι νέες ισχυρές τεχνολογίες που ενσωματώνονται στα τελευταία προϊόντα LG CordZero εκφράζουν τη δέσμευση της εταιρείας για την καινοτομία και την προσφορά μιας καλύτερης ζωής στους καταναλωτές μέσω καλύτερων προϊόντων», δήλωσε ο Jo Seong-jin, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Η σειρά LG CordZero προσφέρει τον πιο έξυπνο και άνετο τρόπο ζωής και απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές, συμβάλλοντας στην ηγετική θέση της LG στην αγορά των οικιακών συσκευών».