H Fujitsu Siemens Computers, πιστή στη δέσμευσή της για περιβαλλοντική ευαισθησία και αίσθηση υπευθυνότητας, συμμετείχε στο συνέδριο Green IT Conference.

Ο διευθυντής πωλήσεων της Fujitsu Siemens Computers, Γιώργος Νικολόπουλος.

Ο διευθυντής πωλήσεων της Fujitsu Siemens Computers, Γιώργος Νικολόπουλος.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο Δαϊς, παρουσιάζοντας τρόπους που η πληροφοριακή υποδομή των επιχειρήσεων μπορεί να συνδυάζει αρμονικά την αποδοτικότητα με την εξοικονόμηση ενέργειας και την υπευθυνότητα απέναντι στο περιβάλλον.

Το Green IT είναι κάτι περισσότερο από μία τάση ή παροδική μόδα για την Fujitsu Siemens Computers και σε κάθε ευκαιρία η εταιρία υπογραμμίζει ξεκάθαρα την αφοσίωσή της στην τεχνολογία που λειτουργεί με σοφή χρήση των πόρων, δημιουργώντας λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον, ενώ το τμήμα R&D της εταιρίας πρωτοπορεί με ολοκληρωμένες λύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα ο Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρίας κ. Γιώργος Νικολόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά πληροφορικής και πως η ίδια η υποδομή επηρεάζει το περιβάλλον: μέσω των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται, μέσω της ενέργειας που καταναλώνει καθώς και μέσω των συστημάτων ψύξης που συμπληρώνουν την υποδομή. Επίσης, τόνισε ότι αρκετές από τις προδιαγραφές των διαγωνισμών που αφορούν στην πληροφορική δεν λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλούν στο περιβάλλον.

Συμπληρώνοντας, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε σε λύσεις που διαθέτει η Fujitsu Siemens Computers και μπορούν να υιοθετήσουν οι εταιρίες για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του Green IT. Πιο συγκεκριμένα, ο ενεργειακά αποδοτικός εξοπλισμός, η βελτιστοποίηση της υποδομής και η βελτιστοποίηση διαχείρισης δεδομένων αποτελούν τις απαραίτητες ενέργειες εναρμόνισης μίας επιχείρησης, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις που προκαλεί στο περιβάλλον.

Ο κ. Γιώργος Νικολόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων της Fujitsu Siemens Computers Ελλάδος σχολίασε: «Η Fujitsu Siemens Computers θεωρείται πρωτοπόρος στο Green IT αφού διαθέτει μία 20χρονη πορεία ανάπτυξης ανάλογων προϊόντων και υποδομών. Είναι μέρος της στρατηγικής μας και των επιχειρησιακών μας διαδικασιών, ενώ πάντα προπορευόμαστε των οδηγιών που εφαρμόζει κατά καιρούς η Ε.Ε. Μέσω της συμμετοχής μας στο συγκεκριμένο συνέδριο, επιτυγχάνουμε την εκπαίδευση των ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών για τα οφέλη της χρήσης των ‘πράσινων’ τεχνολογιών.»

Το Green IT Conference εστιάζει στα επιχειρησιακά οφέλη που συνεπάγεται η λειτουργία «στο πράσινο» τόσο από άποψη τεχνολογίας, όσο και πρακτικών και αρχών διαχείρισης του ΙΤ. Αναδεικνύει τις λύσεις εκείνες που ανταποκρίνονται στις σημερινές προκλήσεις του ΙΤ προστατεύοντας τόσο το περιβάλλον, όσο και την «τσέπη» της επιχείρησης.