Η Cosmote προσφέρει €750.000 σε 50 φοιτητές με οικονομικές & κοινωνικές δυσκολίες και ξεκινά νέα υποτροφία στη μνήμη του Ζαχαρία Πιπερίδη.

€750.000 σε πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίων της ανώτατης εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες απέδωσε η COSMOTE, αυξάνοντας φέτος τον αριθμό των υποτροφιών από είκοσι (20) σε πενήντα (50), ύψους €15.000 η καθεμία.

Η εκδήλωση απονομής των υποτροφιών COSMOTE, θεσμού που μετρά πλέον 14 χρόνια, πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, παρουσία εκπροσώπων φορέων, μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, και εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ στη Β. Ελλάδα. Με βασικό μήνυμα «Ό,τι καλύτερο έχουμε», η εκδήλωση ανέδειξε τη μεγάλη επιτυχία των 50 υποτρόφων που παρά τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν, κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο.

Στη μνήμη, επίσης, του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ που χάθηκε πρόσφατα, αποδόθηκε επιπλέον τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», ύψους €20.000 σε πρωτοετή φοιτητή της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από την οποία είχε αποφοιτήσει ο εκλιπών.

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση απονομής των υποτροφιών, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, απευθυνόμενος στα παιδιά, είπε: «Είμαστε εδώ για εσάς, γιατί πιστεύουμε στην αξία σας, πιστεύουμε σε εσάς. Από εσάς τους νέους περιμένουμε εμείς οι μεγαλύτεροι να κάνετε τη διαφορά και να γίνετε η αλλαγή που χρειαζόμαστε ως χώρα και ως κοινωνία. Εσείς είστε ό,τι καλύτερο έχουμε.»

CosmoteΟι υποτροφίες αποτελούν μέρος του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της COSMOTE που περιλαμβάνει πλήθος δράσεων για τη στήριξη της εκπαίδευσης των νέων, τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και την προώθηση της καινοτομίας. Συνολικά, από την έναρξη του προγράμματος υποτροφιών έως σήμερα, έχουν διατεθεί περισσότερα από €3,6 εκατ. σε 530 υποτρόφους.

Ως εφόδια για την πραγματοποίηση των σπουδών τους, η εταιρεία προσφέρει επιπλέον σε όλους τους υποτρόφους, δωρεάν υπηρεσίες σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και ευρυζωνικότητας για το διάστημα φοίτησης κάθε σχολής, υπηρεσίες τηλεόρασης3, καθώς και κινητό τηλέφωνο και tablet.