Ο επικεφαλής της Coolpad (και όχι μόνο!) σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία & Μάλτα, Θωμάς Αυλωνίτης, μοιράζεται μαζί μας την εντυπωσιακά ανοδική πορεία της εταιρείας στην Κίνα και τις λεπτομέρειες της πρόσφατης εισόδου της της στην ελληνική αγορά.

 

Ο Country Manager της TCCM /Coolpad, MEIZU, CAT σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Μάλτα, Θωμάς Αυλωνίτης.

Ο Country Manager της TCCM /Coolpad, MEIZU, CAT σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Μάλτα, Θωμάς Αυλωνίτης.

Η Coolpad είναι ένα ιδιαιτέρως δημοφιλές brand στην Κίνα. Πείτε μας δυο λόγια για την εξέλιξή της, καθώς και για τα χαρακτηριστικά που της προσφέρουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Η Coolpad, παρότι είναι ένας νέος παίκτης στην αγορά της κινητής, κατέκτησε το 2014 την 4η θέση σε πωλήσεις συσκευών στη Κίνα και την 7η παγκοσμίως. Η παραγωγός εταιρεία Yulong υπήρξε πρωτοπόρος στην παραγωγή premier smartphones και ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές και προμηθευτές ολοκληρωμένων smartphones, ασύρματων data platforms και επιχειρηματικών λύσεων προστιθέμενης αξίας στην Κίνα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1993 και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ από το Δεκέμβριο του 2004. Ως ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που επικεντρώθηκαν στην έρευνα και τις πωλήσεις smartphones, συνεργάζεται στενά με φορείς για την παροχή καινοτόμων,  διαφοροποιημένων και υψηλής ποιότητας λύσεων. Έξι ινστιτούτα Έρευνας & Ανάπτυξης έχουν συσταθεί σε: Shenzhen, Πεκίνο, Nanjing, Xi’an, Dongguan και Χεφέι με περισσότερους από 2.000 ερευνητές. Η εταιρεία λανσάρει περισσότερα από 85 προϊόντα ετησίως, και το διεθνές σύστημα πωλήσεών της καλύπτει την Κίνα, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ινδία.

 

Η είσοδός της στην Ελληνική αγορά αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη, σε μια εποχή που πολλές εταιρείες τηρούν επιφυλακτική στάση απέναντι στη χώρα μας λόγω κρίσης. Που θα μπορούν να βρουν οι καταναλωτές τις συσκευές Coolpad στην Ελλάδα, ποιο είναι το καθεστώς διανομής τους και σε ποιον θα μπορούν να απευθυνθούν για την τεχνική τους υποστήριξη;

H TCCM το κανάλι διανομής των προϊόντων Coolpad, CAT και Meizu έχει συμπεριλάβει την Ελλάδα στα επιχειρηματικά της πλάνα για την Ευρώπη καθώς τα προϊόντα που διανέμει εξυπηρετούν απόλυτα τη σχέση απόδοση-τιμή, που είναι και το ζητούμενο για τον καταναλωτή του σήμερα. Τα μοντέλα της Coolpad είναι διαθέσιμα στα Καταστήματα Cosmote και Γερμανός. Οι καταναλωτές μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε από τα καταστήματα των εταιρειών Cosmote και Γερμανός ενώ άμεσες απαντήσεις λαμβάνουν και από τη σελίδα της Coolpad στο Facebook:https://www.facebook.com/CoolpadGreece/?fref=ts

 

Coolpad Modena

Coolpad Modena

Ποιες συσκευές λανσάρονται πρώτες, σε ποιο κοινό απευθύνονται και ποια είναι συνοπτικά τα σημεία που τις καθιστούν αξιόλογη πρόταση στο ράφι;

– Τα νέα προϊόντα απευθύνονται κυρίως στο νεανικό κοινό με δύο «Cool» προτάσεις, το Modena και το Porto. Το Coolpad Porto διατίθεται στα 149€, έχει οθόνη 4,7” ιντσών, ζυγίζει μόλις 119 γραμμάρια ενώ το καινοτόμο περίβλημά του είναι κατασκευασμένο από φυσικούς σπόρους κάσιους και σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μην αφήνει δαχτυλιές! Η 5 Mpx εμπρόσθια και η 8 Mpx οπίσθια LED flash κάμερα προσφέρουν φωτογραφίες υψηλής ποιότητας και ο ευρυγώνιος φακός 28mm δίνει τη δυνατότητα καλύτερων λήψεων. To Porto διαθέτει μπαταρία 1800 mAh και με την επιλογή του battery saver μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όποτε εσείς το χρειαστείτε περισσότερο. Το Coolpad 560, όπως είναι αλλιώς γνωστό το Coolpad Porto, θα είναι διαθέσιμο σε λευκό και μαύρο χρώμα.

To Coolpad Modena, που διατίθεται στην τιμή των 179€ και απευθύνεται περισσότερο στους λάτρεις των video και των παιχνιδιών.  Με οθόνη 5,5” ιντσών, το Modena είναι εξοπλισμένο με Qualcomm Snapdragon 410, 64-bit, 4-core, and Adreno™ 306 GPU, καθιστώντας το 3D gaming ακόμα πιο εύκολο. Το γρήγορο 4G, LTE dual SIM τηλέφωνο επιτρέπει αλλαγή δικτύων ενώ είναι η πλέον κατάλληλη συσκευή για εκείνους που θέλουν μεγαλύτερη και φωτεινή οθόνη. Με ιδιαίτερο design, στα 8,6mm το Modena θα διατίθεται σε μαύρο, λευκό και χρυσό χρώμα. Με μπαταρία 2500mAh επιτρέπει στους gamers να διασκεδάσουν για ακόμα περισσότερο χρόνο.
Η αγορά της κινητής τηλεφωνίας  αλλάζει ραγδαία και μόνο τα τελευταία  5 έτη οι χρήστες συσκευών smartphone έχουν αυξηθεί κατά 500%.  Η αύξηση αυτή και η ανάγκη για περισσότερες συσκευές ετησίως σε συνδυασμό με τη πτώση των μηναίων εισοδημάτων στις περισσότερες  χώρες κάνει ξεκάθαρη την ανάγκη να εστιάσουμε στην κατηγορία smartphone έως 199€. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κατηγορία αυτή στην Ελλάδα συγκεντρώνει και το 70-80% των πωλήσεων σε τεμάχια ανάλογα με την εποχικότητα και τις προσφορές των εταιριών. Οι καταναλωτές έχουν στραφεί στην «οικονομική» αυτή κατηγορία έχοντας υψηλές απαιτήσεις σε ποιότητα κατασκευής, σχεδιασμό και τεχνολογία.