Με επιτυχία ολοκλήρωσε ο ΟΤΕ τη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων της θυγατρικής OTE Plc, που έληγαν το 2016 και το 2018.

O Όμιλος OTE ολοκλήρωσε τη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων έναντι μετρητών, με την OTE plc να αποδέχεται προσφορές επαναγοράς ύψους €240,1 εκατ. για το ομόλογο λήξεως Μαΐου 2016 και €50 εκατ. για το ομόλογο λήξεως Φεβρουαρίου 2018.

Τα ομόλογα λήξεως Μαΐου 2016 επαναγοράσθηκαν σε τιμή 101,5% ενώ τα ομόλογα λήξεως Φεβρουαρίου 2018 σε τιμή 109,408%. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, τα ονομαστικά ποσά των δύο ομολόγων θα ανέρχονται πλέον σε €389,4 εκατ. και €650 εκατ. αντίστοιχα.

350 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές

Η παραπάνω επαναγορά πραγματοποιείται σε συνέχεια της επιτυχούς άντλησης 350 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές για την έκδοση ομολόγου τετραετούς διάρκειας με σταθερό επιτόκιο, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, «ανοίγοντας» ξανά τις διεθνείς κεφαλαιαγορές για ελληνικές εταιρείες.

Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2 φορές με το κουπόνι να διαμορφώνεται σε 4,375% ετησίως.

Με την ολοκλήρωση της έκδοσης και επαναγοράς ομολόγων, ο Όμιλος ΟΤΕ θα έχει επιτύχει την επιμήκυνση της λήξης των δανειακών του υποχρεώσεων και τη βέλτιστη κατανομή τους σε βάθος χρόνου.

Michael-Tsamaz-2

Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, είχε σχολιάσει σχετικά με την έκδοση του ομολόγου: «Πρόκειται για την πρώτη διεθνή έκδοση ομολόγου από ελληνική εταιρεία εδώ και πάνω από ένα έτος αποτελώντας ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην Ελλάδα και στον ΟΤΕ. Η ζήτηση που εκδηλώθηκε για το νέο ομόλογο του ΟΤΕ αποτελεί αναγνώριση της στρατηγικής μας και επιβεβαιώνει τη σταθεροποίηση και τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας».

Εκτός από την επαναγορά τμήματος των ομολόγων λήξης 2016 και 2018 , μέρος των κεφαλαίων του νέου ομολόγου θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου ΟΤΕ συμβάλλοντας στην υλοποίηση της στρατηγικής του που περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς για τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας.

Ο δανεισμός του Ομίλου ανέρχεται σε περίπου €2,15 δισ. (Σεπτέμβριος του 2015), μειωμένος κατά σχεδόν €600 εκατ. σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2014. Ο καθαρός δανεισμός ανέρχεται σε €1,09 δισ. καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα Ομίλου είναι περίπου €1 δισ. Ο ΟΤΕ έχει rating Caa2 από την Moody’s και Β+ από την Standard & Poor’s.