H Siri είναι πιθανότατα η καλύτερη βοηθός βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορούσε να βρει κανείς, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που η παρουσία της γίνεται ελαφρώς ενοχλητική. Μολονότι στο iPhone και το iPad η Siri μπορεί πράγματι να μας βοηθήσει να κάνουμε κάποια πράγματα ευκολότερα, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την Apple TV. Ως εκ τούτου, οι κάτοχοι της τελευταίας είναι πιθανόν να θελήσουν να βάλουν τη Siri για… ύπνο, μιας που το interface της συσκευής είναι τέτοιο που επιτρέπει την εύκολη πλοήγηση, ακόμα και χωρίς τη βοήθεια της Siri.

siri-2

Για να απενεργοποιήσετε τη Siri στην Apple TV λοιπόν, θα πρέπει κατ’ αρχάς να πάτε στα Settings. Εκεί θα επιλέξετε την πρώτη καρτέλα ονόματι General και μόλις ανοίξει το νέο μενού, θα πρέπει να βρείτε την επιλογή που γράφει Siri. Θα δείτε ότι είναι στο on, οπότε εσείς με μία και μόνο κίνηση θα τη θέσετε στο off. Αν και εφ’ όσον θελήσετε να επαναφέρετε τη Siri στην Apple TV σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε ακριβώς την ίδια διαδικασία και είστε έτοιμοι.

siri-3

Αν θέλετε, τώρα, να αφήσετε τη Siri να λειτουργεί αλλά να της κόψετε τον… βήχα ως προς τις υπηρεσίες τοποθεσίας (location services), γίνεται! Πηγαίνετε και πάλι στα Settings και κάτω από την επιλογή Siri που είδαμε πριν, στην καρτέλα General, θα δείτε το About Siri and Privacy. Επιλέξτε το και στο μενού που θα σας εμφανιστεί, αντί του While Using the App, επιλέξτε Never για τη Siri και αυτές τις υπηρεσίες ταύτες και κλείσατε! Τώρα η Siri θα εξακολουθήσει να σας… υπηρετεί, δίχως όμως να γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεστε, κι εσείς κι αυτή!