Η LG Electronics ανακοινώνει αλλαγές στην ανώτερη ηγεσία, με στόχο την ενίσχυση της ευελιξίας και της διαδικασίας λήψης αποφάσεων για το 2016.

Η LG Electronics ανακοίνωσε τις βασικές αλλαγές στη στελέχωση της ηγεσίας της, οι οποίες αποσκοπούν στην περαιτέρω ενίσχυσή της εν όψει του νέου έτους. Τρία στελέχη με μακροχρόνια εμπειρία θα ηγούνται πλέον της παγκόσμιας εταιρείας, τα οποία θα επιβλέπουν κάθε τομέα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της LG.

Η νέα δομή της ηγεσίας της LG σχεδιάστηκε προκειμένου να αποκτήσει κάθε στέλεχος περισσότερη ανεξαρτησία, αλλά και την ευθύνη να διευκολύνει την ταχύτερη λήψη αποφάσεων στο σύγχρονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον και τους διαφοροποιημένους καταναλωτικούς τομείς.

Οι τρεις Διοικητικοί Εκπρόσωποι της LG Electronics (Representative Directors) είναι οι: Jo Seong-jin, Πρόεδρος CEO της LG Home Appliances & Air Solutions, Juno Cho, Πρόεδρος και CEO της LG Mobile Communications, και David Jung, Πρόεδρος και CFO. Ο τρέχων Αντιπρόεδρος και CEO Koo Bon-joon θα επανενταχθεί στην ηγετική ομάδα της μητρικής εταιρείας της LG Electronics, της LG Corp.

Η νέα δομή θα δώσει επιπλέον σε καθεμία από τις τέσσερις εταιρείες της LG – ‘Home Entertainment’, ‘Mobile Communications’, ‘Home Appliance & Air Solution’ και ‘Vehicle Components’ – περισσότερη αυτονομία, ώστε να ανταποκρίνονται γρήγορα και αποφασιστικά στις συνθήκες της αγοράς και τις ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Συμπληρώνοντας την ήδη ηγετική θέση της LG στον τομέα των τηλεοράσεων, των συσκευών κινητής και των οικιακών συσκευών, τομείς υψηλής ανάπτυξης, όπως τα εξαρτήματα οχημάτων, η ενέργεια, το ΙΤ και το Β2Β, αναμένονται να οδηγήσουν την ανοδική πορεία της ανάπτυξης της LG ακόμα περισσότερο.

Ο David Jung, ως μέρος των καθηκόντων του, θα αναλάβει επιπλέον το ρόλο του ‘Corporate Business Administration Officer’, όπου θα επιβλέπει τις παράκτιες πωλήσεις και το marketing, την παγκόσμια παραγωγή και τη διαχείριση ποιότητας, ενώ θα συνεχίσει να ηγείται του γραφείου του CFO.

LGE_Logo_2015O Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Lee Sang-bong, Επικεφαλής LG Energy Business Center, αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου και θα έχει και διευρυμένο ρόλο ως B2B Officer, για την επίβλεψη του επαγγελματικού τμήματος της LG, το οποίο περιλαμβάνει τις επαγγελματικές οθόνες, τα συστήματα κλιματισμού και τις ενεργειακές  λύσεις.

Ο Wayne Park, Global Sales & Marketing Officer, θα αναλάβει το νέο τίτλο του Εκτελεστικού  Αντιπροέδρου και Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής δραστηριότητας της LG. Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Brian Na θα είναι υπεύθυνος για τον τομέα ‘LG Overseas Sales and Marketing’, επιβλέποντας 47 θυγατρικές της LG σε όλο τον κόσμο.

Όλες οι αλλαγές στην ηγεσία θα εφαρμοστούν από την 1η Δεκεμβρίου του 2015, με τις προαγωγές να έχουν ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2016. Συνολικά, η νέα οργανωτική δομή θα ενεργοποιηθεί κατόπιν της επιβεβαίωσης της γενικής συνέλευσης των μετόχων στις αρχές του 2016.