Η Cosmote παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη το συνδυασμό φασμάτων 1,8GHz και 3,5GHz για αύξηση χωρητικότητας κινητών δικτύων.

Πρώτοι στον κόσμο, η Deutsche Telekom με τη COSMOTE, σε συνεργασία με τη Nokia, παρουσίασαν σε συνέδριο τηλεπικοινωνιών μια καινοτόμο τεχνολογία που συνδυάζει τις φασματικές περιοχές στα 1,8GHz (FDD) και 3,5GHz1 (TDD), επιτυγχάνοντας αύξηση της χωρητικότητας των κινητών ευρυζωνικών δικτύων. Με το συνδυασμό των φασμάτων αυτών, βελτιώνεται σημαντικά η εμπειρία του πελάτη, καθώς αυξάνεται η χωρητικότητα του δικτύου, η ταχύτητα και η ποιότητα ακόμα και για απαιτητικές υπηρεσίες, όπως το video streaming.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της COSMOTE σε συνέδριο τηλεπικοινωνιών είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία ασύλληπτων ταχυτήτων έως και 500 Mbps μέσω του κινητού ευρυζωνικού δικτύου 4G+ της COSMOTE. Η COSMOTE κατόρθωσε να επιδείξει ταχύτητες έως και 500 Mbps2, πρώτη στην Ελλάδα και από τους πρώτους παγκοσμίως, σε συνεργασία με την Ericsson και την Qualcomm Technologies, Inc. Ενδεικτικά, με τις ταχύτητες αυτές μία ταινία Ultra HD/4K των 5Gb κατεβαίνει σε λιγότερο από 1,5 λεπτό, ενώ περισσότερα από 150 τραγούδια των 8MB μπορούν να κατέβουν σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.

Τέλος, και πάλι πρώτη στην Ελλάδα, η COSMOTE σε συνεργασία με τη Huawei, παρουσίασε την τεχνολογία Hybrid Access, η οποία «ενώνει» τον κόσμο του σταθερού και του κινητού ευρυζωνικού δικτύου, για να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες και καλύτερη εμπειρία στον πελάτη. Οι συνδρομητές σταθερής ADSL & VDSL θα μπορούν να απολαύσουν εφαρμογές και υπηρεσίες σε ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τα δίκτυα κινητής 4G & 3G. Η τεχνολογία Hybrid Access θα διατεθεί εμπορικά μέσα στο 2016.

COSMOTE_Speedtest«Το μέλλον των τηλεπικοινωνιών είναι εδώ, και το φέρνει ο Όμιλος ΟΤΕ. Επενδύουμε στην καινοτομία για να προσφέρουμε πρώτοι στους πελάτες μας πρωτοποριακές υπηρεσίες που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους για σταθερή και κινητή επικοινωνία και συνεχίζουμε να επεκτείνουμε δυναμικά τα δίκτυα Νέας Γενιάς αναπτύσσοντας τις υποδομές της χώρας. Με τις συνεχείς πρωτιές που σημειώνει ο Όμιλος ΟΤΕ, όπως η επίδειξη ταχυτήτων έως και 500 Mbps μέσω του δικτύου μας 4G+, επιβεβαιώνουμε την τεχνολογική μας υπεροχή, κάνοντας τη διαφορά για τους πελάτες μας», δήλωσε σχετικά ο Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος.

Πρόσφατα ο Όμιλος ΟΤΕ σημείωσε μια ακόμα πρωτιά για την ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά διαθέτοντας εμπορικά ταχύτητες 4G+ έως και 375 Mbps. Παράλληλα, η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G αυξάνεται συνεχώς, προσεγγίζοντας το 80%, ενώ το δίκτυο VDSL είναι ήδη διαθέσιμο σε 1.600.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.