Η Microsoft διέθεσε πριν λίγα 24ωρα το πρώτο μεγάλο update για τα Windows 10. Όχι ότι περιμένατε εμάς για να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε, όμως αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε, είναι ότι εκτός από διορθώσεις, το εν λόγω update φέρνει και αρκετά νέα στοιχεία μαζί του. Αυτές οι πολύ ενδιαφέρουσες λειτουργίες ίσως και να μη γίνονται αντιληπτές με την πρώτη ματιά, γι’ αυτό τι θα λέγατε να βλέπαμε τις βασικότερες εξ αυτών επιγραμματικά ώστε να τις ανακαλύψετε και να πειραματιστείτε μαζί τους με την ησυχία σας;

Ζώνες ώρας

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις των Windows σας και στο Ώρα και γλώσσα (Time & language) θα βρείτε μία νέα επιλογή. Πρόκειται για την αυτόματη προσαρμογή ζώνης ώρας την οποία και θα ενεργοποιήσετε. Έτσι, αν ταξιδέψετε σε άλλη χώρα ή, ορθότερα, σε άλλη ζώνη ώρας, το σύστημά σας θα ενημερωθεί σε αυτή αυτόματα χωρίς εσείς να χρειάζεται να κάνετε κάτι και, το κυριότερο, να μπερδευτείτε διαπιστώνοντας πως άλλη ώρα λέει το smartphone κι άλλη το laptop.

windows-10-time-zones

Μηνύματα

Με τη βοήθεια της Cortana, θα είστε σε θέση να απαντάτε στα γραπτά σας μηνύματα στο Windows Phone σας, υπαγορεύοντας απλά το κείμενό σας –στα αγγλικά προφανώς. Για τους «ιντερνάσιοναλ» εξ υμών, είναι ό,τι πρέπει αφού θα σας επιτρέψει να συνθέσετε μηνύματα κάνοντας παράλληλα και κάτι άλλο: το multitasking στα καλύτερά του!

Edge

Θεωρητικά η εν λόγω λειτουργία θα έπρεπε να προσφερόταν εξ αρχής αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ο Edge, ο browser του λειτουργικού της Microsoft, που λέτε, απέκτησε δυνατότητα συγχρονισμού αγαπημένων και κωδικών. Έτσι, αν π.χ. τον χρησιμοποιείτε σε περισσότερες από μία συσκευές, τότε θα είστε σε θέση να έχετε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν την πλοήγησή σας ευκολότερη, σε κάθε περίπτωση. Ενεργοποιήστε απλώς την επιλογή συγχρονισμού στις ρυθμίσεις του Edge και είστε έτοιμοι!

windows-10-edge-sync

Metro

Με το νέο update των Windows θα είστε σε θέση να τοποθετείτε δύο εφαρμογές πλάι-πλάι: τροποποιώντας το μέγεθος του παραθύρου της μίας, αυτόματα προσαρμόζεται και αυτό της άλλης για να γεμίσει το κενό που αφήνετε! Ουσιαστικά θα είναι σαν οι δυο τους να διαχωρίζονται με κάποιο sidebar: δοκιμάστε να πάτε το ποντίκι επάνω στο χώρισμα και θα έχετε τη δυνατότητα να το σύρετε προς τα δεξιά ή τα αριστερά, προσαρμόζοντας το περιεχόμενο της οθόνης σας κατά βούληση και εκτοξεύοντας την παραγωγικότητά σας στα ουράνια!