Η πιστοποίηση TCO Certified Display 7.0 επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Samsung για οθόνες με κατασκευή και επιδόσεις που ανταποκρίνονται στα πρότυπα αειφορίας.

Η Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε ότι οι πέντε πιο πρόσφατες επαγγελματικές της οθόνες – τα μοντέλα SE200, SE450, SE650, UE850 και UD970 – έλαβαν την πιστοποίηση TCO Certified νέας γενιάς από τον οργανισμό TCO Development, έναν παγκόσμιο πάροχο πιστοποίησης τρίτων μερών (εταιρειών) σε θέματα αειφορίας.

Στην έβδομη, πλέον, γενιά του προγράμματος πιστοποίησης TCO Certified αναγνωρίζονται προϊόντα που ανταποκρίνονται σε μία σειρά κριτηρίων για τον εξαιρετικό περιβαλλοντικό σχεδιασμό και την κοινωνικά υπεύθυνη παραγωγή. Η πιστοποίηση TCO Certified, η οποία είναι διαθέσιμη για συνολικά οκτώ διαφορετικές κατηγορίες τεχνολογιών που απευθύνονται είτε σε καταναλωτές είτε σε επιχειρήσεις, διασφαλίζει ότι οι διαδικασίες παραγωγής, χρήσης και ανακύκλωσης πραγματοποιούνται με περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική υπευθυνότητα. Η TCO Certified προσφέρει μία δομή και ένα σύστημα εξακρίβωσης τρίτων μερών για προμηθευτές που επιζητούν να καλύψουν την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των αγοραστών για πιο αειφόρες τεχνολογίες.

SE200«Οι καινοτόμες λύσεις οθόνης της Samsung προσφέρουν τη δυνατότητα στις εταιρείες αρχικά να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον εργασίας που ωθεί τη συνεργασία και την παραγωγικότητα, ενώ, ταυτόχρονα, δίνουν μεγάλη αξία σε θέματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας,» δήλωσε ο κ. Seog-gi Kim, Senior Vice President της ομάδας Enterprise Business του Visual Display Business της Samsung Electronics.

«Με την αναγνώριση που προσφέρει η πιστοποίηση TCO Certified Display 7.0, η Samsung ισχυροποιεί τη θέση της ως ηγέτης στην ανάπτυξη οθονών που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και διαθέτουν τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, δεσμευόμενη να αφοσιωθεί ακόμα περισσότερο σε θέματα Έρευνας & Ανάπτυξης νέων λύσεων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των χρηστών για οικολογική απόδοση και άνεση.»

Μετά από αυστηρό έλεγχο, ο TCO Development επιβεβαίωσε ότι η σειρά επαγγελματικών οθονών Samsung του 2015 ανταποκρίνεται σε όλα τα κριτήρια πιστοποίησης TCO Certified. Κάθε μία από τις οθόνες που εξετάστηκαν, είναι κατασκευασμένες κατά 30% με ανακυκλωμένα υλικά – ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην αγορά. Επιπλέον, οι πιο πρόσφατες επαγγελματικές οθόνες της Samsung διαθέτουν υλικά που δεν χρησιμοποιούν PVC και δεν εκπέμπουν βλαβερές ουσίες. Πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα SE450 και SE650 διαθέτουν ενσωματωμένη λειτουργία ECO Power Off, με την οποία υπάρχει μηδενική κατανάλωση ενέργειας σε εκτός λειτουργία κατάσταση (off-mode).

UE850 (2)Στο πλαίσιο της πιστοποίησης σε θέματα αειφορίας, το πρόγραμμα TCO Certified αναγνωρίζει, επίσης, τις τεχνολογίες που προωθούν την εργονομία και την ασφάλεια στις συνθήκες εργασίας. Οι επαγγελματικές οθόνες της Samsung του 2015 ανταποκρίνονται και σε αυτά τα κριτήρια, υποστηριζόμενες από έναν παγκόσμιο σχεδιασμό φιλικό προς το χρήστη.

Σε αυτά τα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνεται η αυξομείωση στο ύψος του stand της οθόνης και οι λειτουργίες περιστροφής και διαμόρφωσης της κλίσης της οθόνης που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να ρυθμίζουν και να περιστρέφουν την οθόνη ανάλογα με το πώς τους εξυπηρετεί. Μία ξεχωριστή βάση τοίχου VESA μπορεί να προσφέρει επιπλέον σταθεροποίηση στην οθόνη.