Όπως συμβαίνει με όλες τις συσκευές Τεχνολογίας, έτσι και η Apple TV αν μείνει για ένα x χρονικό διάστημα ανενεργή, ενεργοποιεί το Sleep mode, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειάς της. Το εν λόγω χαρακτηριστικό είναι μια χαρά στην περίπτωση που έχετε όντως σταματήσει ν’ ασχολείστε μαζί της, τι γίνεται όμως όταν απλά κάνετε ένα διάλειμμα και επιστρέφοντας τη βρείτε να… κοιμάται τον ύπνο του δικαίου; Ώρα να απενεργοποιήσουμε αυτή τη χρήσιμη μεν, ενοχλητική δε, λειτουργία –αφήστε που θα μπορείτε να ορίσετε και τα διάφορα wallpapers και τις φωτογραφίες σας σαν screensaver!

apple-tv-sleep

Έχουμε και λέμε λοιπόν, από την αρχική οθόνη της Apple TV, επιλέγετε τα Settings.

Από εκεί μπαίνετε στο General και κατόπιν ελέγξτε την τρίτη επιλογή, το Sleep After. Πατήστε το.

Στο μενού που θα σας ανοίξει, θα δείτε διάφορες επιλογές. Το Never είναι το προφανές, ωστόσο αν θέλετε μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις 5 ή και τις 10 ώρες, κυρίως για να αποτρέψετε την Apple TV σας να λειτουργεί στην περίπτωση που φύγετε π.χ. από το σπίτι και την έχετε ξεχάσει ανοιχτή.

Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές σας θα εφαρμοστούν κατ’ ευθείαν, αμέσως μετά την επιλογή σας, χωρίς να απαιτείται επανεκκίνηση ή κάτι παρεμφερές.