Το πολυαναμενόμενο Nexus 5X συνδυάζει σε μία συσκευή τις καλύτερες τεχνολογίες της Google και της LG, ενώ διαθέτει λειτουργικό Android 6.0 Marshmallow OS.

Το νέο Nexus 5X, το τελευταίο smartphone που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της Google και της LG Electronics (LG), ξεκινά τη διάθεσή του στην ελληνική αγορά. Εξοπλισμένο με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Google, Android 6.0 Marshmallow, το Nexus 5X προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις, εξαιρετικές δυνατότητες στην κάμερα και αυξημένο επίπεδο ασφαλείας, συνδυάζοντας σε μία συσκευή τις καλύτερες τεχνολογίες της Google και της LG.

Το Nexus 5X διαθέτει οθόνη 5,2 ιντσών Full HD IPS, με πυκνότητα 423ppi, για καλύτερη ορατότητα σε εξωτερικούς χώρους και πιο καθαρές εικόνες, αλλά και με την προηγμένη τεχνολογία αφής In-Cell Touch για ακόμη πιο γρήγορη αναγνώριση κάθε επιλογής του χρήστη. Εφοδιασμένο με τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 808, το Nexus 5X προσφέρει ομαλή λειτουργία και υψηλές επιδόσεις ακόμη και στις πιο απαιτητικές εφαρμογές, ενώ η γρήγορη θύρα USB Type-C εξασφαλίζει σχεδόν τέσσερις ώρες λειτουργίας με μόλις 10 λεπτά φόρτισης.

Με την πίσω κάμερα ανάλυσης 12.3MP και την μπροστά ανάλυσης 5MP, το Nexus 5X διαθέτει επιπλέον εξαιρετικές δυνατότητες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι δύο αισθητήρες, στα 1.55 µm στην πίσω όψη της συσκευής και στα 1.4µm στη μπροστινή όψη, απορροφούν περισσότερο φως, γεγονός που μεταφράζεται σε πιο φωτεινές φωτογραφίες και καλύτερη αποτύπωση των λεπτομερειών ακόμη και όταν οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι ιδανικές. Το Nexus 5X μπορεί να γράφει video 4K και video σε αργή κίνηση (slow-motion), δυνατότητα που το καθιστά μία από τις πιο προηγμένες συσκευές multimedia της σειράς Nexus μέχρι σήμερα.

LG Nexus 5X 02Το νέο smartphone έρχεται εξοπλισμένο με το Nexus Imprint, έναν ειδικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων τοποθετημένο, για μεγαλύτερη ευκολία, στην πίσω πλευρά, εκεί που συνήθως βρίσκει τη θέση του ο δείκτης μας. Με ένα απλό άγγιγμα στον αισθητήρα, ο χρήστης μπορεί να ξεκλειδώνει και να ενεργοποιεί την οθόνη του Nexus 5X, το οποίο είναι έτοιμο για χρήση.

«Το Nexus 5X διαθέτει ακριβώς την ίδια φιλοσοφία με τις προηγούμενες Nexus συσκευές: προηγμένη τεχνολογία σε προσιτό πακέτο. Η τρίτη συνεργασία της LG με την Google είχε αποτέλεσμα λοιπόν μια εξαιρετική συσκευή, με ισχυρές επιδόσεις, εντυπωσιακές ικανότητες multimedia και αυξημένη ασφάλεια, διαθέσιμη πλέον και για τους Έλληνες καταναλωτές», δήλωσε κ. Δημήτρης Βάθης, Διευθυντής Πωλήσεων Κινητής Τηλεφωνίας, LG Electronics Hellas.

Το νέο Nexus 5X έχει ήδη ξεκινήσει τη διάθεσή του στην ελληνική αγορά αποκλειστικά στα καταστήματα ‘ΠΛΑΙΣΙΟ’, ενώ στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο σε όλη την αγορά, με προτεινόμενη λιανική τιμή 499€ για την έκδοση των 16GB και 549€ για την έκδοση 32GB.