Παρουσία του ΥΜΕ Ε. Στυλιανίδη, εγκαταστάθηκε τερματικό δορυφορικού internet στο κοινοτικό κατάστημα Κέχρου και Wi-Fi Hotspot στην πλατεία της Κομοτηνής.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Επικοινωνιών, κ. Ιωάννη Αδαμόπουλο και το Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, κ. Δημήτριο Πλατή, και τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Δ.Σταμάτη, επισκέφθηκαν σήμερα τα Πομακοχώρια του Νομού Ροδόπης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΟΡΥ, στο κοινοτικό κατάστημα Κέχρου εγκαταστάθηκε πιλοτικά τερματικό παροχής δορυφορικού internet σε συνεργασία με την Hellas Sat. Με τον τρόπο αυτό δίνεται πλέον η δυνατότητα κοινωνικής προσφοράς, για τη χρήση των υπηρεσιών του διαδικτύου στους κατοίκους αυτής της ακριτικής περιοχής.
Μετά την εγκατάσταση του τερματικού, ο κ. Στυλιανίδης επικοινώνησε ηλεκτρονικά, με αποστολή e-mail στο Δήμο Είρας Μεσσηνίας, στον οποίο έχει ήδη εγκατασταθεί ίδιο σύστημα, στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Υπουργού στη Μεσσηνία.


Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης μετέβη στην Κομοτηνή, όπου στην κεντρική πλατεία της πόλης εγκαταστάθηκε σημείο ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fi Hotspot) σε συνεργασία με τον ΟΤΕ.
Μετά την εγκατάσταση ο κ. Στυλιανίδης είχε συνομιλία, μέσω τηλεδιάσκεψης με νέους του Τοπικού Συμβουλίου Νέων της Θεσσαλονίκης, ένα θεσμό που έχει καθιερώσει και ενισχύσει ο κ. Στυλιανίδης.


Οι επισκέψεις του Υπουργού εντάσσονται στο πλαίσιο μίας σειράς έργων που προωθεί το ΥΜΕ, με στόχο την προώθηση της ευρυζωνικότητας, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.


Όπως δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ε. Στυλιανίδης:

«Οι σύγχρονες εφαρμογές στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, επεκτείνονται διαρκώς σε όλη την Ελλάδα. Σύντομα, θα δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να έχουν ίσες, ίδιες ευκαιρίες στην πρόσβαση αλλά και στη χρήση όλων των εφαρμογών σημαντικών τομέων της επιστήμης, όπως είναι η τηλεεκπαίδευση, η τηλεϊατρική, η τηλεδιοίκηση, το ηλεκτρονικό εμπόριο και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, από όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκονται. Με την ανάπτυξη των εφαρμογών της ευρυζωνικότητας, δημιουργούμε νέες δυνατότητες για την περαιτέρω ανάπτυξη κάθε περιοχής. Η εγκατάσταση των συστημάτων Wi-fi είναι μία εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα σε όλους, να απολαμβάνουν τις εφαρμογές του γρήγορου internet και μάλιστα δωρεάν. Προσεγγίζοντας τα πολυσύχναστα νεανικά στέκια, προωθούμε τις νέες μορφές επικοινωνίας, διευκολύνουμε την πρόσβαση στην πληροφόρηση και καλωσορίζουμε την εποχή που έρχεται».