Η Αμερικανική Ένωση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Ειδών (CEA) έδωσε πιστοποίηση 4K Ultra HD στα καινούρια μοντέλα Samsung UHD τηλεοράσεεων του 2015.

SUHD TV with CEA 4K UHD LogoΗ Samsung Electronics, Co., Ltd., ανακοίνωσε ότι όλα τα μοντέλα τηλεοράσεων UHD της εταιρείας που κυκλοφόρησαν το 2015, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων των Series 9 έως Series 6, πληρούν τις προϋποθέσεις και θα φέρουν τα λογότυπα 4K Ultra HD της Αμερικανικής Ένωσης Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Ειδών (CEA).

 

Τα λογότυπα της CEA φέρουν μόνο οι UHD τηλεοράσεις που ανταποκρίνονται στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας εικόνας, όπως ορίζεται από την CEA. Βάσει αυτού γίνεται ο διαχωρισμός των 4K UHD μοντέλων τηλεοράσεων σε σχέση με άλλα μοντέλα, που χρησιμοποιούν τα RGBW pixel.

 

Η Samsung στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα προτερήματα των UHD τηλεοράσεων, επικοινωνεί μεταξύ άλλων, και τον ορισμό που δίνεται από την CEA. Οι UHD τηλεοράσεις της Samsung είναι σύμφωνες, επίσης, πλέον, και με τον ορισμό των UHD τηλεοράσεων που έχει δοθεί από την Digital Europe (DE), η οποία αναγνωρίζει τα πραγματικά UHD προϊόντα στην Ευρώπη.

 

«Προσπαθούμε διαρκώς να προσφέρουμε στους καταναλωτές την πιο εντυπωσιακή εμπειρία θέασης, που τοποθετεί τον καταναλωτή στο κέντρο της εικόνας και γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που τόσο η Digital Europe όσο και η CEA έχουν αναγνωρίσει την υψηλή ποιότητα εικόνας των Samsung UHD τηλεοράσεων», δήλωσε ο κ. Young Lak Jung, Vice President του Visual Display Business της Samsung Electronics. «Οι ορισμοί των τηλεοράσεων UHD είναι σημαντικοί, γιατί βοηθούν τους καταναλωτές κατά την αναζήτηση αγοράς μίας νέας τηλεόρασης 4K UHD τελευταίας τεχνολογίας. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με φορείς, όπως η CEA και η DE, για να εξασφαλίσουμε ότι υπάρχουν τα απαραίτητα πρότυπα, όσο η ζήτηση για τις τηλεοράσεις UHD μεγαλώνει».

 

Κατά τον ορισμό των UHD από την CEA, τα pixel πρέπει να αναπαράγουν όλη την παλέτα χρωμάτων. Συγκεκριμένες τηλεοράσεις που διαθέτουν ρυθμίσεις pixel RGBW, δεν ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις της CEA για τις UHD τηλεοράσεις, λόγω του περιορισμού στα χρώματα των pixels. Τα λευκά υπο-pixels, που υπάρχουν μεταξύ των κόκκινων, πράσινων και μπλε, περιορίζουν την παλέτα χρωμάτων που μπορεί να παρουσιάσει η τηλεόραση, αλλά και τη γενικότερη ποιότητα της εικόνας, επηρεάζοντας την καθαρότητα, την φωτεινότητα και την ευκρίνεια.

 

Οι επιπλέον προϋποθέσεις για τις UHD τηλεοράσεις βάσει του ορισμού του CEA περιλαμβάνουν: περισσότερα από 8 εκατ. ενεργά pixels, με τουλάχιστον 3.840 οριζόντια και 2.160 κατακόρυφα, τουλάχιστον μία θύρα HDMI που υποστηρίζει 3.840 Χ 2.160 εγγενές περιεχόμενο με 24p, 30p και 60p καρέ ανά δευτερόλεπτο, ένα ελάχιστο βάθος χρώματος bit στα 8 bits, κτλ.

 

Η CEA έχει μέλη περισσότερες από 2.000 εταιρείες της βιομηχανίας καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η CEA, επίσης, στηρίζει τη μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών, την CES, την οποία επισκέφθηκαν περισσότερα από 170.000 άτομα και συμμετείχαν πάνω από 3.631 εκθέτες το 2015.