Ιδού ένας έξυπνος τρόπος για να γράψετε αρχεία .iso σε CD/DVD χρησιμοποιώντας όχι κάποιο πρόγραμμα αλλά τη γραμμή εντολών των Windows!

 
lsoft-active-iso-burnerΚαλά όλα εκείνα τα προγράμματα που μας βοηθούν να γράψουμε ένα δισκάκι, αλλά όχι κι απαραίτητα! Τα Windows προσφέρουν δυνατότητα εγγραφής ενός οπτικού δίσκου ακόμα και μέσα από την αναζήτηση (Windows Explorer), «πετώντας» απλά μέσα στο άδειο D: (το όνομα του οπτικού σας δίσκου σε περίπτωση που έχετε έναν σκληρό στο PC) τα αρχεία της επιλογής σας. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση ενός .iso αρχείου; Εκεί τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα, όμως και πάλι, υπάρχει λύση και μάλιστα, επαναλαμβάνουμε, δίχως τη χρήση κάποιου προγράμματος!

 
Από το μενού Έναρξη πληκτρολογείτε cmd προκειμένου να ανοίξετε τη γραμμή εντολών (command line ή CMD) των Windows.

 
Εκεί πληκτρολογείτε isoburn για να εμφανιστεί το μήνυμα που βλέπετε από κάτω.

 

isoburn-1

 
Κατόπιν θα πρέπει να δώσετε την εντολή για το γράψιμο του αρχείου .iso στον δίσκο σας. Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει ένα κενό δισκάκι στο drive, πληκτρολογήστε isoburn.exe /q

[οπτικός δίσκος] [όνομα αρχείου .iso].

 

Παράδειγμα:
Isoburn.exe /q D: C:\Users\Giannis\Desktop\arxeio_gia_perasma.iso

 

isoburn-2

 
Θα δείτε να εμφανίζεται ένα νέο παράθυρο όπου θα φαίνονται η μονάδα οπτικού δίσκου (το «αντιγραφικό» σας) και η πρόοδος της όλης διαδικασίας. Μόλις αυτή ολοκληρωθεί, βγάζετε το δισκάκι από το drive, κλείνετε και το παράθυρο και είστε έτοιμοι.

 
Σημειώστε ότι η μέθοδος αυτή δουλεύει πλήρως σε όλες τις εκδόσεις των Windows από τα 7 κι έπειτα.